Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szecsuáni csirke 2. recept

hozzászólások (5)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Nátrium

TOP Vitaminok

B3 K B6 C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
47.3 g

zsír

Összesen:
17.6 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
128 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.7 g
Kalcium:
86 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
87 mg
Foszfor:
521 mg
Kálium:
1203 mg
Nátrium:
834 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
64 µg

szénhidrát

Összesen:
20.8 g
Összes cukor:
9 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
358.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
50 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
22 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
83 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
329 µg
E vitamin:
5 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
73 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
94.6 g

zsír

Összesen:
35.1 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
14 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
11 g
Koleszterin:
256 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.5 g
Kalcium:
172 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
174 mg
Foszfor:
1043 mg
Kálium:
2405 mg
Nátrium:
1670 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
131 µg

szénhidrát

Összesen:
41.5 g
Összes cukor:
18 g
Élelmi rost :
12 g

víz

Összesen:
717.2 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
102 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
45 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
167 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
658 µg
E vitamin:
11 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
146 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
9.8 g

zsír

Összesen:
3.6 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
27 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
17 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
19 mg
Foszfor:
109 mg
Kálium:
250 mg
Nátrium:
173 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
13 µg

szénhidrát

Összesen:
4.3 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
74.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
9 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
16 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
69 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
15 µg

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

éheske
éheske Tue, 2011-09-20 12:26

A családomnak igen, de nekem nem annyira. Szeretnék valami szaftosabb változatot keresni.

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-09-19 20:55

Kedves Éheske, emlékeim szerint ez az étel nem volt annyira szaftos, mint a gyorséttermi változatok. Mivel wokban sülnek a hozzávalók, és csak épp hogy átforgatjuk, pirítjuk őket,nem eresztenek sok levet. Szóval,mindent jól csináltál. És legalább ízlett valamennyire? Szép estét, Zsuzsa

éheske
éheske Mon, 2011-09-19 12:00

Én is elkészítettem a receptet, friss gyömbérrel, de száraz lett, nem olyan dús-szaftos, mint a kínaiaknál. Mit ronthattam el?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-09 08:32

Ne haragudj, de ez meg sem közelíti a legrosszabb kínait sem, pont a lényege veszik el a kínai konyhának. Gyömbérpor, konzervborsó... brrrr! Valamint tessék legalább kicsit megsütni azt a csirkét, nem csak fehéredésig.

Hogy ne csak bírálat legyen, a gyömbér kicsit macerás, de én így csinálom: veszek friss gyömbért és valami nyugodtabb percekben meghámozom, majd aprítóban apránként megdarálom. Alufóliába csomagolok 2-3 nagyobb csipetet, bezárom és az alugolyókat egy zacskóban, a mélyhűtőben tárolom. Egy bögre forróvízben gyorsan felolvad, amikor friss gyömbér kell.

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-01-10 09:08

Kedves Chef Guevara, nekem ízlett az étel és a családnak is. A gyömbért friss változatban még valóban nem próbáltam, de úgy teszek, ahogy mondtad és ki fogom próbálni. Egyébként nagyon ritkán készítek keleti ételeket, és azért próbálom őket kicsit a magyar gyomor számára barátivá tenni. Köszönöm az építőjellegű kritikát! Zsuzsa

432
csirkemell filé 40 dkg
káposzta 20 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
gyömbérpor 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
szójaszósz 2 ek
sárgarépa 1 db
zöldborsó 5 dkg
ecet 1 tk