Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szekszárdi pontyhalászlé recept

hozzászólások (11)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Szelén
Nátrium
Kálium

TOP Vitaminok

D B12 B5 Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
36.4 g

zsír

Összesen:
11.5 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
132 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.6 g
Kalcium:
109 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
71 mg
Foszfor:
846 mg
Kálium:
774 mg
Nátrium:
831 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
25 µg

szénhidrát

Összesen:
4.4 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
695.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
15 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
37 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
69 µg
E vitamin:
2 mg
D vitamin:
49 µg
K vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
218.1 g

zsír

Összesen:
69 g
Telített zsírsav:
13 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
28 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
18 g
Koleszterin:
792 mg

ásványi anyagok

Összesen:
15.8 g
Kalcium:
657 mg
Vas:
18 mg
Magnézium:
422 mg
Foszfor:
5081 mg
Kálium:
4639 mg
Nátrium:
4988 mg
Cink:
19 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
153 µg

szénhidrát

Összesen:
26.4 g
Összes cukor:
10 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
4172.8 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
90 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
21 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
9 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
224 µg
B12 Vitamin:
18 µg
A vitamin (RAE):
417 µg
E vitamin:
11 mg
D vitamin:
296 µg
K vitamin:
17 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.1 g

zsír

Összesen:
1.3 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
15 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
13 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
8 mg
Foszfor:
95 mg
Kálium:
86 mg
Nátrium:
93 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
0.5 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
78.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
4 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
8 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
6 µg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szabomari68
szabomari68 Sat, 2012-02-18 17:09

az igazi halászléhez nem kell se paradicsom, se paprika. Csak , ami le van írva! Persze még a hosszú metélt arrafelé elengedhetetlen./ halászlé tészta /Ha dinszteled a hagymát akkor olaj is kell, ami ide nem való!!! Ha vízben csinálod, akkor főződ! Hegyespirosnak!/ Gratula a recepthez! Így az igazi!!!

hegyespiros
hegyespiros Thu, 2012-02-16 20:39

Bort én még sohasem tettem a halászlébe,de biztos finom. A hagymát dinsztelni szoktam és nem hagyom ki a paprikát, paradicsomot sem.

isokol
isokol Thu, 2012-02-16 19:24

Csak annyit tennék hozá hogy a nagyob ponty nem szokott zsíros lenni, mindig 3-31/2 kilóssat vásárolok, a nagy halnak sokkal finomabb az íze...
...és még valami, nem szoktam előre besózni a halat, hanem a levet sózom izlés szerint...

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-01-05 16:44

Na ez az! Ez az igazi halászlé! De jó nektek, hogy szombati étel...erre mifelénk nincs halbolt, mert itt a Duna, és mindenki horgászik, aki szereti a halat, viszont el nem adnak, úgyhogy csak karácsonykor jutok halhoz, vagy utazni kell érte 35 km-t, vagy vennem egy pecabotot...:-)

280
ponty 2 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
fűszerpaprika 3 ek
cseresznyepaprika 3 db
1 ek
víz 3 l
száraz vörösbor 0.5 dl