Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámmagos rántott burgonya recept

hozzászólások (22)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Kálium
Foszfor
Vas

TOP Vitaminok

E B6 Folát C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
19.3 g

zsír

Összesen:
49.8 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
23 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
17 g
Koleszterin:
90 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2 g
Kalcium:
171 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
91 mg
Foszfor:
314 mg
Kálium:
990 mg
Nátrium:
412 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
39 µg

szénhidrát

Összesen:
107.9 g
Összes cukor:
4 g
Élelmi rost :
7 g

víz

Összesen:
176.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
37 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
111 µg
E vitamin:
17 mg
K vitamin:
9 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
39 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
77.2 g

zsír

Összesen:
199.4 g
Telített zsírsav:
28 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
88 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
72 g
Koleszterin:
360 mg

ásványi anyagok

Összesen:
7.9 g
Kalcium:
677 mg
Vas:
22 mg
Magnézium:
364 mg
Foszfor:
1254 mg
Kálium:
3964 mg
Nátrium:
1652 mg
Cink:
8 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
4 mg
Szelén:
155 µg

szénhidrát

Összesen:
431.6 g
Összes cukor:
19 g
Élelmi rost :
33 g

víz

Összesen:
706.3 g

vitaminok

Összesen:
0.3 g
C vitamin:
148 mg
Tiamin - B1 vitamin:
3 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
25 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
445 µg
E vitamin:
71 mg
K vitamin:
37 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
155 µg
D vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.6 g

zsír

Összesen:
11.8 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
21 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
40 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
22 mg
Foszfor:
73 mg
Kálium:
234 mg
Nátrium:
97 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
25.5 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
41.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
9 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
27 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
3 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
9 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Sat, 2015-02-28 22:09

Szia Edit
Először is nagyon örülök, hogy ezt a sok rántani valót megemlítetted a story-ban, különösen a hagymának, mert én rendszeresen csinálom, és szerintem kevés ennél jobb van. Mi lenne, ha tennél fel egy "rántott hagyma" receptet? Szerintem sokan rászoknának. Ami pedig a rántott krumplit illeti, valóban lassú tűzön kell sütni, én fedő alatt szoktam, igaz, macerás a köretet kisütni, mert mi sült hússal esszük
üdv: Ticcsi

marittan
Vanília / marittan Sat, 2011-11-05 10:58

Van egy új receptem majd föl teszem! A neve: Sugo. Majd fölrakom a rántott patiszont is!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-08 22:32

Kedves Edit!
Még nem vagyok regisztrált de ha majd bejelentkezek akkor írok, hogy föltettem:)):)):):)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-07 21:18

Kedves Edit!! Köszönöm gyors válszát:):)) nagyon finoman sikerült és pont így néz ki
Rántott patiszon:
-a patiszont megmossuk eltávolítjuk belőle a magokat és a szárát(:naagyon fontos:))
-karikákra szeljük és besózzuk
- a hagyományos módon bepanírozzuk(:javaslom,hogy a zsemlemorzsába rakjunk kis szezámmagot:)
-majd LASSÚ tűzön ki sütjük
-a többi ízlés dolga(mi salátát szoktunk hozzá csinálni,majd megírom azt is:):)

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-12-08 09:01

Kedves Mary909 ! Ha regisztrált vagy akkor csináld meg , fényképezd le ,és tedd fel :)) Örülök , hogy ízlett a rántott burgonya. Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-07 10:29

ha nem irjatok és megírom a receptjét

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-12-07 13:10

Kedves Mary909 ! Írjad meg :)) Várjuk nagy szeretettel ! Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-07 10:27

1ébként ismeritek a rántott patiszont? nagyon finom XDXDXDXD

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-07 10:24

én még nem próbáltam,de ez lesz a mai ebéd,és nincs itthon szezámmag:(:( anélkül is finom? és magában jobb vagy v.mi mással?

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-12-07 13:08

Kedves Greenapplejuice! Anélkül is finom. A lényeg , hogy lassan süsd, ne túl magas hőfokon:)) Üdv Edit

Angelika0404
Angelika0404 Sat, 2010-06-26 18:32

Sziasztok!! Még egy tuti dolog a rántott kaják közé: Rántott oldalas.Szép szeleteket kell hasítani az oldalasból, és szintén a szokásos panírozás után kisütni.AZ EGYIK OLDALÁT FEDŐ ALATT,AKKOR BIZTOS PUHA LESZ,és nagyon,lassú tűzön majdnem mint a húslevest.Jó étvágyat hozzá!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-19 21:12

Hát nem tudom ,mit nem lehet ezen megcsinálni !!! ???Még nekem is sikerült!

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-05-19 15:21

Kedves Greti ! Nagyon sajnálom , hogy nem sikerült. Lehet , hogy magas hőfokon sütötted és akkor gyorsan megbarnul a panír rajta , de még nem lesz belül puha. Ez minden rántott dologra igaz ! Legalábbis én úgy tudom, hogy azokat nem szabad csak lassú tűzön sütni! Nem tudom , hogy milyen lett a tied kinézete , de ha egyszerűen bepaníroztad a burgonyát liszt, tojás, szezámmagos zsemlemorzsában akkor nem tudom , hogy hogyan nézhet ki másképpen? Amikor először csináltam akkor is ilyen lett és azóta is mindig ilyen:)) Csináltam már újburgonyából is , de azzal is jó lett. Remélem azért nem vette kedved és kipróbálod még egyszer hátha sikerül. Ajánlom hogy mielőtt kiszeded a krumplit az olajból egyet vegyél ki és vágd szét , kóstold meg , hogy elég puha-e . Ha nem jó akkor még süsd tovább. :)))) Írd meg , hogy milyen lett a külseje, hátha tudok segíteni ! Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-19 12:40

Te nagyon ügyes lehetsz,mert énis megcsináltam ma ezt és félig kemény maradt a krumpli és nemis így néz ki!üdv

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-20 00:43

Tuti biztos,hogy gyorsan sütötted és/vagy/ nagy hőfokon.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-05-19 04:51

Ha már ennyire szereted a rántott dolgokat érdemes kipróbálni a rántott rízst is. Kicsit zaftosabbra kell főzni, hogy gombócokat lehessen gyúrni belőle és bepanírozni. Lehet dinsztelthagymával, egyebekkel gazdagítani, sőt egy sajtkocka a közepébe rejtve teszi fel a koronát. Természetesen ezt is tartárral érdemes fogyasztani.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-05-18 20:07

Kedves Kremy ! Elő ne főzd mert nem lesz kemény ne félj tőle! Azért sem ajánlom az előfőzést mert akkor a vízbe kifőnek a vitaminok. Nagyon finom puha lesz ne félj tőle. Annyi ideig süsd amíg szép piros színe lesz. Annyi idő kell neki kb mint a rántott csirke mellnek.Üdv Edit

Kremy
Kremy / Kremy Tue, 2010-05-18 19:59

 A krumpli nem marad kemény? Lehet buta kérdés csak én ha csinálok mindig mindenhez előfőzöm.

955
burgonya 1 kg
tojás 2 db
finomliszt 20 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
szezámmag 2 ek
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint