Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szülinapi gesztenyetorta recept

hozzászólások (15)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Vas
Szelén
Foszfor

TOP Vitaminok

D A B5 Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
9.3 g

zsír

Összesen:
31.7 g
Telített zsírsav:
20 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
166 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.7 g
Kalcium:
46 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
61 mg
Foszfor:
164 mg
Kálium:
275 mg
Nátrium:
101 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
16 µg

szénhidrát

Összesen:
53 g
Összes cukor:
26 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
31.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
20 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
145 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
4 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
74.8 g

zsír

Összesen:
253.7 g
Telített zsírsav:
161 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
61 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
12 g
Koleszterin:
1323 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.2 g
Kalcium:
370 mg
Vas:
30 mg
Magnézium:
495 mg
Foszfor:
1314 mg
Kálium:
2199 mg
Nátrium:
812 mg
Cink:
11 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
5 mg
Szelén:
130 µg

szénhidrát

Összesen:
424.3 g
Összes cukor:
213 g
Élelmi rost :
24 g

víz

Összesen:
252.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
162 µg
B12 Vitamin:
4 µg
A vitamin (RAE):
1155 µg
E vitamin:
7 mg
D vitamin:
8 µg
K vitamin:
32 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.6 g

zsír

Összesen:
19.1 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
99 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
28 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
37 mg
Foszfor:
98 mg
Kálium:
165 mg
Nátrium:
61 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
31.9 g
Összes cukor:
17 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
19 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
12 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
86 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
3 µg

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dehira
dehira Sun, 2014-11-09 23:22

Most lett kész, holnap kapja az 5 éves ünnepelt. Csak egy észrevételem van a krémhez: kellett a habfixáló a hulala felveréséhez és csak azután adtam hozzá a reszelt gesztenyemasszát. Szép kenhető krém lett. Dupla adaggal az egész tortát bevontam hogy cukordarával díszíthessem. Köszönöm a receptet! :)

LongbowPrincess
LongbowPrincess / LongbowPrincess Mon, 2014-01-13 12:24

Szia! Nagyon tetszik ez a torta, elkészíteném apukám születésnapjára (most csütörtökön lesz).
Viszont van egy olyan gondom, hogy előző nap tudnám csak elkészíteni... vajon mennyire esik össze, folyik szét a krém másnapra? :S (még eléggé kezdő vagyok, nincs tapasztalatom tejszínes krémmel)
Köszi a segítséget előre is! :)

Pirka
Kama Suflé / Pirka Mon, 2014-01-13 13:52

Szia! Szerintem ha Hulalával csinálod, akkor nem lesz semmi gond. Ez egy növényi tejszínhab, amit jól be kell hűteni (sima hűtőben) és így villámgyorsan kemény habbá lehet verni, utána pedig jól tartja az állagát. Mivel itt először pár másodpercig kell önmagában verni, aztán a gesztenyemasszával együtt, az egy kicsit "lefolytja" amúgy is a habot, de szép krémes lesz.
A cukrozásra viszont figyelj, mert ha cukrozott a gesztenyemassza is, akkor már nem kell bele plusz cukor, mert a Hulala is cukrozott. (Van nem cukrozott verziója is, de azt eddig csak nagyon kevés helyen láttam.)
Ha van még kérdés, írj nyugodtan! :)

LongbowPrincess
LongbowPrincess / LongbowPrincess Mon, 2014-01-13 22:43

Szia! Köszönöm szépen a gyors választ!
Sajnos sima habtejszínem van itthon :S Legutóbb abból is sikerült szép habot vernem valamihez, de akkor gyorsabban elfogyott, minthogy a tartósságáról meggyőződhettem volna... :) Azon gondolkodtam, hogy ha habfixálót/zselatint teszek hozzá pluszban, az segít-e? (túrós krémnél bevált a zselatin, de félek hogy itt a könnyedség rovására menne, bár nem tudom, pontosan milyen állaga lesz a habnak a gesztenyével összekeverve...)

LongbowPrincess
LongbowPrincess / LongbowPrincess Thu, 2014-01-16 23:05

Sziaaaa! Jelentem tegnap megcsináltam, úgy ahogy beszéltük, habfixálóval, és 5 tojásos, kakaós piskótával. Nagyon-nagyon finom lett, egyáltalán nem esett szét mára, nagyon szépen megtartotta a formáját és egyáltalán nem volt édes!!! (nem tettem az édes gesztenyemassza mellé plusz cukrot).
Hatalmas sikere volt, nagyon köszönöm a receptet és a segítséget!! :)

Gincsó
Gincsó Fri, 2012-05-04 11:57

Nagyon jó recept! :) Elkészítettem és nagy sikert aratott.
Most egy másik szülinaposnak készítem el! :)

Pirka
Kama Suflé / Pirka Fri, 2012-05-04 14:46

Szia! Nagyon köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy siker koronázta a sütést! :)

edinazsofi
edinazsofi Thu, 2012-03-01 17:25

Nagyon jól néz ki a torta és biztos nagyon finom is ;) ....a legjobb barátnőm kedvence a gesztenye, ezt biztosan elkészítem majd neki.
Köszi a receptet!

Szuette
eSZeM / Szuette Thu, 2012-03-01 16:31

Szia, ez nagyon jól hangzik, biztosan megpróbálom elkészíteni. Gondolom állati eredetű tejszínhab is jó hozzá. Jól értelmezem, nem kell felverni, csak összekeverni a gesztenyemasszával? Köszönm szépen a receptet:) Üdv: szuette

Pirka
Kama Suflé / Pirka Thu, 2012-03-01 16:52

Szia! Szerintem biztos jó hozzá sima habtejszín is. Én robot habverővel vertem fel. Hab nem lesz belőle, mert a gesztenyemassza "lefogja", de szép krémet lehet így nyerni belőle. Egészségetekre! :)

536
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
szódabikarbóna 1 kávéskanál
1 csipet
gesztenyemassza 250 g
növényi habtejszín 2 dl
étcsokoládé 300 g
teavaj 100 g