Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös zöldborsófőzelék recept

hozzászólások (16)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Foszfor
Cink
Kálium

TOP Vitaminok

C Folát K B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
9 g

zsír

Összesen:
13 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
22 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
85 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
48 mg
Foszfor:
200 mg
Kálium:
388 mg
Nátrium:
40 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
28.8 g
Összes cukor:
8 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
133.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
51 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
87 µg
A vitamin (RAE):
123 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
32 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
18 g

zsír

Összesen:
26 g
Telített zsírsav:
11 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
44 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.5 g
Kalcium:
170 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
98 mg
Foszfor:
400 mg
Kálium:
776 mg
Nátrium:
82 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
16 µg

szénhidrát

Összesen:
57.5 g
Összes cukor:
16 g
Élelmi rost :
14 g

víz

Összesen:
266.3 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
103 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
175 µg
A vitamin (RAE):
245 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
64 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.8 g

zsír

Összesen:
7 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
12 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
46 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
25 mg
Foszfor:
108 mg
Kálium:
208 mg
Nátrium:
21 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
15.5 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
71.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
27 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
48 µg
A vitamin (RAE):
66 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
17 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eszthee
eszthee / eszthee Sun, 2019-04-07 22:27

Kezdő konyhatündérként így sűrűsödött be :) Azóta már én sem rántom, csak habarom.

FérjAKonyhában
FérjAKonyhában Mon, 2019-03-18 19:22

Köszönjük, hogy megosztottad ezt a receptet. Kipróbáltam, de nekem nem ízlik így. Furcsa savanyú ízt kapott a tejföltől az egész főzelék. Nekem eddig a tejszín vált be a legjobban a borsófőzelékhez, mert így alapból édes lesz. A főzés előtt pedig mindig megpirítom a borsószemeket az olajban. Sokkal jobb íze lesz tőle. De mindenkinek megvan a maga ízvilága!

eszthee
eszthee / eszthee Sun, 2019-04-07 22:25

Én sósan, fokhagymásan szeretem a borsófőzeléket. Megeszem édesen is, de az én ízlésvilágom ilyen. Sajnálom, hogy neked nem ízlett

sziiszaa
sziiszaa Tue, 2018-07-10 10:31

Nekem ez az IGAZI borsófőzi recept. Anyukámtól is így tanultam tejföllel és nem tejjel. Legjobb! :)

Anni-panni
Anni-panni Mon, 2016-10-24 16:22

Percek óta ezt a receptet keresem, mert muszáj vagyok még egyszer hozzászólni. Én soha ki nem állhattam a borsófőzeléket, de mióta e szerint a recept szerint készítem, már ott tartunk, hogy háromszoros adagot kell főznöm, hogy egyáltalán egy étkezésünkre elég legyen! Annyira finom így a főzelék, hogy nagyon! :-)

Lepényleső
Lepényleső / Lepényleső Wed, 2016-02-17 20:18

Ez a recept vált be a legjobban. Nem először futottam neki az egyszerűnek tűnő borsófőzelék elkészítésének és azok fogyasztásra csak éppenhogy alkalmasak voltak. Ezzel a recepttel teljes a siker!

Anni-panni
Anni-panni Tue, 2014-07-22 13:32

Nálunk ma megint ez lesz az ebéd. :-) Legutóbb jóóó nagy adagot főztem, hogy négyen jóllakjunk belőle és maradjon másnapra is, de mire hazaértem, a férjem és a lányom mind megették. Csípős kérdésemre, hogy "finom volt?", csak annyit mondtak: "Pompás!" :-) :-)

Siriana
Siriana Mon, 2014-01-06 15:24

Szia! Köszönöm a receptet. Ma megcsináltam és nagyon finom lett! :)

Kadryen
Kadryen Fri, 2013-12-27 19:54

Én is csak annyit változtattam rajta, hogy tettem hozzá egy kis cukrot. Csak ajánlani tudom kezdő háziasszonyoknak is :) Finom volt nagyon a főzelék.

mrellaford
Rellaford Maja / mrellaford Tue, 2013-10-22 16:56

Én is megcsináltam! Nagyon finom lett! Mondjuk én annyit változtattam, az adagot duplájára vettem és tettem bele fekete borsot. A rántást én úgy csináltam, hogy apróra vágott szalonnát pirítottam és arra raktam a lisztet! Ja és én is raktam rá egy kevés cukrot!
Nagyon, nagyon finom! :)

Anni-panni
Anni-panni Tue, 2013-06-25 15:16

Én is megfőztem, már kétszer is. 41 évig nem szerettem a borsófőzeléket, de most már szeretem. :-)

exter
exter Thu, 2013-04-18 23:15

Szia! Finom ez a főzi. Nekem a tejföl miatt nem volt elég édes (tejszínnel szoktam), ezért tettem egy kis cukrot hozzá. Nekem speciel ez egy egyfős adag volt :) Köszi a receptet!

TörökMónika
Móncsika_11 / TörökMónika Sun, 2012-09-02 16:48

Szia! Nagyon szépen köszönöm a receptet! Én most először csináltam zöldborsó főzeléket, de nagyon finom lett!:) Annyit változtattam, hogy tettem hozzá egy kis édesítőszert is.

kitike
Kitike / kitike Tue, 2011-08-16 21:45

Ma megcsináltam a te módszered szerint és nagyon ízlik! Annyit bolondítottam még rajta, hogy a rántásba kevertem egy kis teáskanálnyi pörköltkrémet (ejnye-bejnye, tudom) amikor elzártam alatta a gázt, ettől lett egy kis színe a főzeléknek. Köszi az ötletet.

263
zöldborsó 25 dkg
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1.5 evőkanál
tejföl 85 g
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint