Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes eperleves recept

hozzászólások (4)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Kálium
Kalcium
Magnézium

TOP Vitaminok

C Folát A K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
1.9 g

zsír

Összesen:
5.9 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
19 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
66 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
17 mg
Foszfor:
68 mg
Kálium:
173 mg
Nátrium:
26 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
22.2 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
165.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
35 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
16 µg
A vitamin (RAE):
50 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
2 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
7.6 g

zsír

Összesen:
23.7 g
Telített zsírsav:
14 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
74 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.4 g
Kalcium:
264 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
64 mg
Foszfor:
267 mg
Kálium:
692 mg
Nátrium:
99 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
6 µg

szénhidrát

Összesen:
88.9 g
Összes cukor:
22 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
663.4 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
140 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
63 µg
A vitamin (RAE):
196 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
8 µg
B12 Vitamin:
1 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.9 g

zsír

Összesen:
2.8 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
9 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
32 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
7 mg
Foszfor:
32 mg
Kálium:
83 mg
Nátrium:
12 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
10.7 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
79.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
17 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
8 µg
A vitamin (RAE):
23 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Tue, 2014-06-03 18:59

Kedves csondorh!
Nagyon finom lett:) Máskor is felveszem az étlapra. Sajnos az eperszezon hamar véget ér a kertünkben, most viszont rengeteg van. Így turmixolom, mascarponés dobozokban fagyasztom, s talán a levesnek sem árt majd, ha fagyasztott alapanyagból akár novemberben is az asztalra kerül . Kösz. a receptet. Klári

P.Klára
P.Klára Mon, 2014-06-02 19:37

Na, örömmel látom, hogy van, aki "meri" főzni az eperlevest:)
Holnap megszedem az epret, viszont soha nem készítettem még eperlevest, s kutakodtam receptek után. Elkedvetlenedtem, mert főleg főzés nélküli turmixot ajánlanak. Az mitől " leves"? De ezek szerint hagyományos módon is készíthető. Tudom, hogy a főzéssel veszít a gyümölcs az értékéből, de majd eszünk nyersen is epret:) Remélem a család is elfogadja ezt az újdonságot az étlapunkon.

166
eper 25 dkg
xilit 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
főzőtejszín 200 ml
víz 2 dl
fehérbor 1 dl
fahéj 1 csipet