Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-zöldborsós lazac krumplipürével recept

hozzászólások (16)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Mangán

TOP Vitaminok

D B12 B3 C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
52.1 g

zsír

Összesen:
26.6 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
120 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.8 g
Kalcium:
158 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
125 mg
Foszfor:
772 mg
Kálium:
1296 mg
Nátrium:
438 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
67 µg

szénhidrát

Összesen:
33 g
Összes cukor:
12 g
Élelmi rost :
9 g

víz

Összesen:
384.7 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
19 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
140 µg
B12 Vitamin:
8 µg
A vitamin (RAE):
237 µg
E vitamin:
2 mg
D vitamin:
22 µg
K vitamin:
65 µg
C vitamin:
74 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
104.2 g

zsír

Összesen:
53.2 g
Telített zsírsav:
16 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
22 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
7 g
Koleszterin:
240 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.6 g
Kalcium:
315 mg
Vas:
8 mg
Magnézium:
249 mg
Foszfor:
1545 mg
Kálium:
2590 mg
Nátrium:
875 mg
Cink:
7 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
135 µg

szénhidrát

Összesen:
65.9 g
Összes cukor:
21 g
Élelmi rost :
17 g

víz

Összesen:
769.5 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
38 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
3 mg
Összes folát:
280 µg
B12 Vitamin:
17 µg
A vitamin (RAE):
473 µg
E vitamin:
5 mg
D vitamin:
44 µg
K vitamin:
129 µg
C vitamin:
147 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
8.3 g

zsír

Összesen:
4.2 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
19 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
25 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
20 mg
Foszfor:
122 mg
Kálium:
207 mg
Nátrium:
69 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
10 µg

szénhidrát

Összesen:
5.2 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
61.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
22 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
38 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
3 µg
K vitamin:
10 µg
C vitamin:
12 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sat, 2013-09-07 15:25

Perceken belül megérkeznek a vendégeink, ezt fogom tálalni. Remélem mindenkinem ízleni fog, az illatából ítélve isteni...

sznuk
sznuk Tue, 2013-06-11 11:16

Kedves Gizi!
A citromlét mikor adod hozzá? köszi

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Thu, 2013-06-13 19:16

Kedves Sznuk! Sajnálom hogy kimaradt a receptből a citromlé, ezért elnézésedet kérem. A lazacszeleteket csorgatom meg a sózás és a borsozás előtt a citromlével. Persze ízlés szerint a készülő ételt is ízesítheted citrommal, rontani nem fog az ízén az biztos.

sznuk
sznuk Sun, 2013-06-16 12:52

Köszönöm! Már elkészítettem elején végén citrommal :). Isteni lett! Köszönöm a receptet!

Zsezseb
Zsezseb Mon, 2013-06-03 10:09

Kedves Gizi!

Nem igazán szeretem a halat, de pár hete eldöntöttem, hogy szépen hozzászoktatom magam a halételekhez az egészséges életmód jegyében. A Te recepted volt az első "áldozatom", nagyon szuper lett, jóízűen ettük meg, szóval köszönöm a tippet! :)

Üdv, Zsezse

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Thu, 2013-06-13 19:14

Kedves Zsezseb! Nagyon köszönöm hogy az én receptemet választottad az "első áldozatnak"!!! Örülök, hogy nem kellett csalódnod, és jóízűen fogyasztottátok el. Én nagyon szeretem a halat, legfőképpen a lazacot és a pisztrángot készítem többféleképpen. További jó barátkozást kívánok Neked is a halas ételekkel.

581
lazac 40 dkg
póréhagyma 1 db
zöldborsó 30 dkg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 citromból nyert
olívaolaj 2 ek
csirke alaplé 1.5 dl
főzőtejszín 150 ml