Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tépkedős sajtos kenyér recept

hozzászólások (123)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Kalcium
Mangán
Nátrium

TOP Vitaminok

A B12 Folát B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
25.8 g

zsír

Összesen:
36.2 g
Telített zsírsav:
21 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
10 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
113 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2 g
Kalcium:
427 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
38 mg
Foszfor:
320 mg
Kálium:
220 mg
Nátrium:
985 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
44 µg

szénhidrát

Összesen:
89.9 g
Összes cukor:
5 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
43.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
77 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
2 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
319 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
103.2 g

zsír

Összesen:
145 g
Telített zsírsav:
87 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
39 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
448 mg

ásványi anyagok

Összesen:
8 g
Kalcium:
1707 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
153 mg
Foszfor:
1279 mg
Kálium:
880 mg
Nátrium:
3944 mg
Cink:
10 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
179 µg

szénhidrát

Összesen:
359.7 g
Összes cukor:
25 g
Élelmi rost :
13 g

víz

Összesen:
173.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
308 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
13 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
1273 µg
D vitamin:
2 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
9.9 g

zsír

Összesen:
13.9 g
Telített zsírsav:
9 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
44 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
163 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
123 mg
Kálium:
85 mg
Nátrium:
380 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
17 µg

szénhidrát

Összesen:
34.6 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
16.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
28 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
123 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
0 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (123)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erzsébet hilbertné
erzsébet hilbertné Sun, 2020-05-31 08:51

Kedves Fahéj!Nagyon köszönöm a receptet.Nagyon finom lett,és nagyon egyszterü
kenyér,már többször elkészítettem.

topjoker
topjoker Mon, 2019-01-14 18:15

Kedves fahéj! Most találtam rá a sajtos tépkedős kenyér recidre. Eszméletlen finom,, Hetente 2xsütöm meg,annyira szereti a családom,és én is. Már sok receptedet elkészitettem,mindegyik nagyon nagyon finom. Millió puszi neked ,ezért a finomabbnál finomabb receptjeidért.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2019-01-28 19:44

Kedves Topjoker!
Örülök, hogy így vélekedsz a receptjeimről. További jó sütés-főzést kívánok! Üdv: Fahéj

telstar
telstar Mon, 2018-10-22 14:48

Ir kenyérrel párosítottam a sajtos-tépkedős technológiát. Elsőre még nem csináltam túl jól ("tanulópénz"), de annyi már látszik, hogy lehet is és érdemes is ebbe az irányba próbálkozni.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2018-10-23 20:02

Ez érdekes. Biztos sikerülni fog tökéletesen. Sokat számít a tapasztalat. Üdv: Fahéj

tangere
tangere Sat, 2014-09-27 08:19

Kedves Fahéj, már sokszor megsütöttem a kenyeredet és mindig nagyon jól sikerült, ám most nincs itthon elegendő tejem. Szerinted aludttejjel működne a recept?

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2014-09-27 11:12

Lehet, hogy már elkéstem a válasszal, de igen, működik aludttejjel, kefirrel, joghurttal vagy íróval is.

tangere
tangere Sat, 2014-09-27 11:36

Nem mertem kockáztatni, inkább vettem tejet. :) De legközelebb megcsinálom aludttejjel. Nagyon köszönöm a válaszodat! :)

aaolvas
aaolvas Thu, 2014-04-10 19:10

Kedves Fahéj, elkészítettem, fantasztikus kenyér, köszönöm a receptet, viszont lenne egy problémám. :)
Amikor első alkalommal csináltam, nem volt elég vaj itthon (sajtból is csak fele annyi kábé), így az általad írt 80 gramm vaj helyett nagyjából 8-10 gramm került a tésztába, és ugyanennyivel kentem meg. Lisztből ellenben kicsivel többet, 450 grammot használtam. A végeredmény tökéletes lett.
Éppen most készítem másodszor, a tészta már kel, viszont ezúttal az általad használt vajmennyiséggel dolgoztam, és nagyon sok lett a folyadék, ahhoz hogy rendesen be tudjam gyúrni, még kellett hozzá jócskán lisztet tennem.
Felmerült bennem, hogy biztosan 8 deka (80 gramm) vaj kell a kenyérhez, vagy én csináltam valamit rosszul? Mitől lehet ez az eltérés?
Köszönettel,
aa

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2014-04-10 21:09

Kedves "aa"!
A tésztába csak 4 dkg vaj kell. A többi 4 dkg arra kell, hogy megkenjük a kinyújtott tésztát, hogy megtapadjon rajta a sajt. Ha kevesebbel neked jobban bevált, akkor ne is csináld másképp. Ezek a receptek nem annyira érzékenyek, hogy pár deka liszt vagy vaj nagyon megváltoztathatná a lényegét. Hogy mennyi liszthez mennyi folyadék kell, az nagyban függ a liszttől, szóval a tejet csak finoman kell hozzá adagolni, fokozatosan. Ezt sose lehet pontosan megmondani.
További jó sütés-főzést! Üdv: Fahéj

aaolvas
aaolvas Thu, 2014-04-10 21:41

Csak 4 dekát tettem a tésztába, ahogy írtad, de akkor maradok a még ennél is kevesebbnél. :) Biztosan a liszt lehetett a "probléma", ha ennyire függ tőle. Ezzel még nem nagyon vagyok tisztában. Nagyon köszönöm!

frenchbullie
frenchbullie / frenchbullie Thu, 2014-03-20 06:53

Kedves Fahéj!
Sokszor megsütöttem már ezt a finom kenyérkét. Legutóbb a sajtkészítés során visszamaradt savóval. Így is nagyon nagyon ízletes lett! Nem győzöm megköszönni ezt a jó kis receptet:-)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2014-03-20 08:16

Kedves Frenchbullie!
Nagyon örülök, hogy ennyire bevált a recept. A savó csak jót tesz a kenyérféléknek, úgyhogy tényleg nagyon finom lehetett. :)
Üdv: Fahéj

Magdus
Magdus Sat, 2014-03-01 09:51

Elkészítettem a kenyeret, valóban nagyon finom és könnyen elkészíthető. Köszönöm a receptet!

Bamanna
Bamanna Sun, 2013-12-22 18:03

Sziasztok!
Lehet h már írtátok, de mennyi a sütési ideje? Mert én sütöttem kb 40-50 percig, a teteje valami gyönyörű, de belül az alja felé olyan, mintha nyers lenne...
Vagy ez a sajttól néz ki úgy? :)
Mert nekem nem sült meg olyan gyönyörű barnára az oldala/alja mint Fahéj képén :(
Vagy az volt a baj, h én szilikonos sütőpapírral béleltem ki a formát?
Még egy kérdés: ti hogyan teszitek a csíkokat egymásra? mert nekem elég nehezen ment, nyúlt a tészta ugyanis :D
Egyébként mindettől függetlenül nagyon egyszerű megcsinálni és isteni finom :D
Fahéj, csak gratulálni tudok :)
Viszont szeretném megkérdezni h az édes változat hol található? Megnézném azt is magamnak :D

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2013-12-23 00:18

Szia!
40 perc a sütési ideje 180 fokon vagy hőlégkeveréssel 160 fokon. A teteje meg az oldala eléggé pirul a sajttól, nekem még az is gondom, hogy túl hamar pirul. Lehet, hogy nem volt elég meleg a sütőd? A belseje valóban más, mint a rendes kenyéré, mert összeolvad benne a sajt, és az látszik is itt-ott.
A tésztát keresztbe-hosszába elvagdosom, hogy 4 sor és 4 oszlop legyen, azaz 16 kis négyzet alakú tésztalap. Ezekből négyet egymásra pakolok és beállítom a formába, aztán ugyanígy teszek a többi lappal is, hogy négyesével pakolom. Olyan lazán, hogy nagyjából kitöltse a formát. Süléskor majd rendeződnek az esetleg girbe-gurba sorok.
Üdv: Fahéj

Édes változat:
http://jadekonyha.blogspot.com/2010/10/citromos-legyezo.html

Bamanna
Bamanna Mon, 2013-12-23 10:08

Szia!

Köszönöm a választ, nekem hagyományos sütőm van, lemértem hőmérővel, nálam a 2-es fokozat a 180 fok. Előmelegítettem is.
Én a csíkokat próbáltam egymásra tenni, de akkor kockázom én is :) Ez valahogy nem jutott eszembe :)
Na akkor ma újabb próba következik, mert a tegnapi kenyérke ripsz-ropsz eltűnt :)
Köszi a linket is :)
üdv: Bamanna

u.i.: Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek! :)

liliom182
liliom182 Mon, 2013-10-14 10:54

Szia

Úgy örülök hogy rátaláltam erre a kenyér receptre abban kérném a segítségedet hogy nekünk még nem légkeveréses sütőnk van és nem tudom hogy a gáznál milyen praktikát vessek be hogy rendesen feljöjjön a kenyér mivel már több kenyeret sütöttem a sütőben de nem lett az igazi.
Nagyon örülnék ha tudnál valami tanácsot adni mit csináljak hogy hasonló kenyeret kapjak.

Üdv
Edina

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2013-10-14 16:35

Kedves Edina!
Légkeverés nélkül is meg lehet sütni. Akkor 20 fokkal többre, tehát 180 °C-ra van szükség. Ha nem lehet pontosan megállapítani a sütődnél, akkor ez az a hőfok, amin a legtöbb süti is sül. Próbáld azt, hogy amikor előmelegíted a sütőt, teszel az aljába egy kicsi edénykét vízzel (és ott is hagyod sütés végéig), mert az párologni fog, és a gőztől jobban feljön a kenyér. Ha jó az élesztőd, alaposan ki van dolgozva a kenyértészta, és hagyod jól megkelni, akkor sikerül a kenyered.
Üdv: Fahéj

mangi
mangi Thu, 2013-10-10 20:58

Hát én még ilyen finomat az életemben nem ettem! :)
Életem első kenyere, és az is tuti, hogy nem is próbálok többet! Ezt fogom majd variálgatni. Van itthon magvas rozsos kenyérmix, legközelebb majd kipróbálom azzal.
Már tegnap meg akartam csinálni, de még jó hogy megfuttattam előtte az élesztőt, mert "döglött" volt, így ma vettem újra, és hát maximálisan megérte várni, mert így a párom is meg tudta kóstolni frissen langyosan.
Köszönet ezért is isteni receptért!!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-10-11 08:30

Nagyon szívesen! Annyira jó azt olvasni, hogy sokak mellett neked is bevált. :)

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Tue, 2013-03-26 13:28

Kedves Fahéj!
Ma sütöm sokadszorra ezt a szenzációs kenyeret. Időnként variálom, ma egy marék apróra vágott snidling került bele. Olvastam a hsz-ok között, hogy van édes változata is. Gondoltam megkérdezem, hogy hol található, de mielőtt elkezdtem írni, megtaláltam. Azt is ki fogom próbálni. Köszönöm ezt a receptet egyik fő kedvencünk lett. Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, szeretettel: Zsóka néni.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-03-26 15:10

Kedves Zsóka néni!
Örülök, hogy megtetszett ez a finomságos kenyérke. Mi is nagyon szeretjük, sőt, mindenki, aki már evett ilyet. Én édesen még nem próbáltam, de szerintem az a kalácshoz hasonlíthat, amibe valami izgalmas töltelék is kerül. Én is gondolkodtam már egy diós változaton, de még nem készült el. :)
Én is kellemes húsvétot kívánok eltölteni családod körében! Reméljük, addigra elolvad ez a csúnya hó.
Szeretettel üdvözöllek: Fahéj

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Tue, 2013-03-26 15:33

Már készen is van. Olyan gyönyörűséges lett, hogy le kellett fényképezzem, és elküldtem email-ben a lányaimnak, unokáimnak. Kár,hogy ide, a hozzászólásokhoz nem lehet képet mellékelni. Mégegyszer köszönöm,
Zsóka néni.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-03-26 17:54

Igazán nincs mit! Tényleg jó lenne, ha beszámolhatnánk egymásnak képekben is az alkotásainkról. Talán majd ezt is megoldják valamikor valahogy a szerkesztők.
Üdvözlettel: Fahéj

ritka
ritka Sat, 2012-12-15 16:58

amint rátaláltam, muszáj volt nekem is elkészítenem. :) nem csalódtam, ahogy az előttem szólók sem. finom, puha, fagyasztható, pirítható....a sütőformám mérete miatt jobban fel kellett darabolnom.....így szépen kitöltötte
köszönöm :)

boribakter
boribakter / boribakter Sat, 2012-08-18 22:46

Édes Istenem ^^ ilyet én is csináltam, de nem tudtam, hogy így hívják. Imádtuk! Itt az ideje, hogy megint csináljak... Köszönöm!!!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-08-18 23:10

Igazán nincs mit! :) Ezt a nevet én találtam ki hozzá. Szóval nem tudom, mi a hivatalos neve. :))

boribakter
boribakter / boribakter Sun, 2012-08-19 01:15

Mi is tépkedtük... :))) Szerintem nincs neki jobb neve. Azt hiszem, feltét nélkül, magában faltuk, tejjel-kávéval, melegében, letojtuk a haspuffadást... Jaj, meg kell sütnöm megint :D:D:D

mozsu66
mozsu66 Thu, 2012-08-09 20:43

Köszönöm a receptet, ma megsütöttem és nagyon fini lett.

fincs
fincs Tue, 2012-07-31 18:50

Kedves Fahéj!

Nagyon köszönöm ezt a receptet :) Megsütöttem,mivel csak füstölt sajtom volt itthon,hát azzal,nem hiszem,hogy rontott rajta :)
A kisfiam (15 éves) először csak nézegette,kerülgette,aztán az első tépés után jött a következő,aztán a következő.... :))Szeretem,ha sikerélményem van első sütés alkalmával,és ez most Neked és a receptednek köszönhető!!!!Biztosan sokszor elkészítem még!!

kreditke
kreditke / kreditke Tue, 2012-07-31 15:51

Tegnap este készítettem el, és szerintem nagyon jó lett! A tészta gyönyörűen összeállt (bár mint utólag kiderült a sajt felét elfelejtettem belekeverni a tésztába, így az összeset csak a tésztára szórtam, ami így rendkívül sajtos lett, de sebaj), és a sütéssel is elszúrhattam valamit, mert nekem nem lett ilyen szép egyenletesen barna, de az íze remek volt, és ha a mintát nem nézzük, én a kinézetével is meg voltam elégedve. Köszi a receptet!

Boros Katus
Boros Katus Tue, 2012-07-31 14:47

Most vettem ki a sütőből, muszáj volt így forrón megkóstolnom mert a kinézete ínycsiklandó, isteni finom lett!

Napcsii
Napcsii Sun, 2012-07-29 04:33

Kedves Fahéj!
Nagyon megtetszett a recept! Ki fogom próbálni mindenképpen, mivel a család nagyon szereti a házilag készített kenyeret és ezzel a recepttel biztosan még jobban lenyűgözöm majd őket! A 2 éves kislányom biztosan majszolni fogja két kicsi kezecskéjével tépkedve :)
Köszönöm a receptet, majd megosztom a tapasztalatomat!
Üdv: Anita

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-07-29 07:07

Kedves Anita!
Remélem, ízleni fog nektek is. A 2 éves kicsi lányok is nagyon szokták szeretni az ilyen finomságokat. :) Várom a véleményt!
Üdv: Fahéj

Greekbeba
Greekbeba Fri, 2012-07-27 00:19

Szia Fahéj,

nagyon meg akarom sütni ezt a kenyeret, de már háromszor olvastam el a receptet, és nem értem a kenyérformába helyezés technikáját. :( Úgy pakolom bele a négy kockát, hogy felállítom a kenyérformát? Akkor hogy lesznek lazán a szeletek? Vagy hogy kell ezt elképzelni? Vagy akárki, aki már megcsinálta, segítsen, béndzsának érzem magam :) Köszi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-07-27 07:03

Szia!
A tésztaszeleteket kell állítva a formába tenni, és nem a formát kell felállítani. Nem is érdemes a formát felállítani és úgy pakolni egymásra a kockákat, mert akkor tényleg összeszorulnak. Ezt már próbáltam, és nekem nem jött be. Max. egy picit tedd lejtősre a formát, hogy ne boruljanak el a szeletek, de ez se fontos, mert ha négyesével egymáson vannak a tésztaszeletek, így tehát négyesével pakolod, akkor adnak egymásnak annyi tartást, hogy nem borulgatnak.
Remélem, tudtam segíteni.
Üdv: Fahéj

794
finomliszt 42 dkg
1 tk
cukor 1 ek
vaj 8 dkg
élesztő 2 dkg
tej 2.75 dl
sajt 20 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál