Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu 5. - az "igazi" recept

hozzászólások (155)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Magnézium
Foszfor
Kálium

TOP Vitaminok

Folát B3 A D

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
10.7 g

zsír

Összesen:
38.2 g
Telített zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
90 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Nátrium:
33 mg
Kalcium:
14 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
26 mg
Foszfor:
44 mg
Kálium:
57 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
31.5 g
Összes cukor:
17 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
28.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
12 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
32 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 12 adag *

fehérje

Összesen:
128.6 g

zsír

Összesen:
458.4 g
Telített zsírsav:
51 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
13 g
Koleszterin:
1085 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.1 g
Nátrium:
387 mg
Kalcium:
154 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
320 mg
Foszfor:
521 mg
Kálium:
684 mg
Cink:
3 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
58 µg

szénhidrát

Összesen:
377.5 g
Összes cukor:
201 g
Élelmi rost :
13 g

víz

Összesen:
346.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
16 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
154 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
381 µg
D vitamin:
5 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.9 g

zsír

Összesen:
24.5 g
Telített zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
58 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.1 g
Nátrium:
21 mg
Kalcium:
8 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
17 mg
Foszfor:
28 mg
Kálium:
36 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
20.2 g
Összes cukor:
11 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
18.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
8 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
20 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (155)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildigorog90
ildigorog90 Sun, 2019-06-23 12:43

Olaszországban élek és ez egy veramente ricetta meravigliosa! Grazie mille!!!!!!

laura-mona
laura-mona Sat, 2019-05-04 20:01

Nagyon szeretem ezt a tiramisu receptet! Sokszor elkészítettem és mindig jól sikerül, Nagyon finom! Köszönöm a recepted!

zeana
zeana / zeana Mon, 2019-02-18 10:25

Megcsináltam és óriási csalódás volt. Vendégségbe vittem, ezért meg sem kóstoltam előtte. Mindent a leírás alapján csináltam és a krém kemény és darabos lett. :(

Norcsi
Norcsi Sun, 2019-04-07 11:06

Elkeszitettem mar vagy hatszor es ma is ezt tervezem , de meg mindig isteni. Koszonom

Mammy
Mammy Mon, 2018-12-24 16:15

Elhiszem, hogy ez az egyik legjobb... de nekem ez most nem jött össze! Épp ott tartok, hogy belement a mascarpone a pasztörizált tojásos krémbe - de krém helyett valami tacsakos, ránézésre túrószerű, ízre erősen margarinra emlékeztető massza lett... Valami ötlet? Estére ezt várta mindenki... Boldog(abb) karácsonyt!

Mammy
Mammy Mon, 2018-12-24 16:40

Annyit már felfedeztem, hogy a hőmérsékletekre kell figyelni... ott lehetett a baj! Szerintem a mascarpone minősége is fontos - de nem volt választásom: nagy áruház saját terméke - vagy semmi!

tarisa
Tarisa / tarisa Mon, 2018-09-03 20:19

Hat nem tudom, en itt lakok olaszorszagban es multor eppen csinaltam tiramisut, de abban a receptben ( amit mellesleg hivatalos szakacsok mutattak be a tv-ben) volt tojasfeherje. ps: a Savoiardi pedig total ugyan olyan mint a babapiskota. Likort eletemben nem lattam es ereztem hogy raknanak e bele, pedig voltam mar jo par etteremben. Lehet mas regiokban raknak, de kozep olaszorszagban biztosan nem.

Ninocska
Ninocska Mon, 2018-01-29 22:08

Legjobb recept! Háromszor is elkészítettem, nagyon ínycsiklandozó, csak a habverésnél tényleg kitartónak kell lenni.

susieliom
Susieliom / susieliom Fri, 2016-12-23 17:18

Nagyon jó recept és remekül van leírva! A hűtőben állás után tényleg szeletelhető a tiramisu és szuper finom!!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2016-11-09 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.08. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Norcsi
Norcsi Sun, 2015-11-29 15:34

en ma keszitettem eletem elso tiramisujat, soha nem vettem mascarpone sajtot de most olcson hozzajutottam es hat kiprobaltam en egy picit tobb cukrott tettem bele de isteni lett koszi a receptet.

Tiramisu_Mania
Tiramisu_Mania Wed, 2015-06-03 11:41

Kedves Juci!
Ez egy szuper recept (garantáltan ínycsiklandozó lesz a végeredmény), de én annyira nem hangsúlyoznám az eredetiséget, és különösen nem szólnék le más verziókat.
Én - szintén nagy tiramisu-rajongóként - is alaposan utánanéztem eme fenséges desszert eredetének és originál receptjének. Ez alapján a legalaposabb kutatást ezen az oldalon találod: http://www.annamariavolpi.com/page38.html

A feltehetően valóban eredeti recept pedig itt: http://www.annamariavolpi.com/tiramisu_le_beccherie.html

Abban igazad van, hogy csak sárgája volt először a krémben, ugyanakkor nem zabaglione-t kell készíteni (ezt csak ételbiztonság miatt találták ki később, ill. keresztezték ezzel az amúgy is ismert krémmel a tiramisut), tehát nyersen kell felverni a sárgáját.

Kávéból véletlenül sem szabad hosszú kávét csinálni, mindenképpen espresso-t kell használni (különben nem lesz elég kávés az íze), abból is lehetőleg észak-olasz, világosabb pörkölésűt - a jó espresso az, ami miatt otthoni körülmények között szinte lehetetlen reprodukálni az eredetit.

Alkoholt szintén nem kell beletenni. De ha már zabaglione-vel akarod csinálni (tényleg finom úgy is), akkor a krémbe kell tenni, mivel magában a zabaglione-ben van az alkohol, a jó kávéhoz önteni nem ajánlott (rossz kávét csinálni szintén nem). Amaretto helyett pedig jó minőségű Marsala bor kerül hagyományosan a zabaglione-ba.

Ettől függetlenül Olaszországban is csak nagyon kevés helyen csinálják a hagyományos recept szerint (eleve feledésbe került, melyik is az eredeti), szinte mindenhol tesznek bele tojásfehérjét - személy szerint ezt a változatot preferálom, mivel így jóval könnyebb, lágyabb lesz a krém. Ha jól felvered a tojásfehérjét, akkor nem fog se összeesni, se levet ereszteni, még 36 órával készítés után sem (a fehérje helyetti tejszíntől viszont én is irtózom). Tapasztalataim szerint amúgy 24 órás pihentetés után a legjobb :)

Szóval a tiramisu pont nem az a desszert, ahol érdemes lenne az eredetiséget hangsúlyozni. Sokféleképpen lehet finom változatot készíteni (én is rengeteg különböző verziót próbáltam már), mindenkinek az egyéni ízlése szabja meg, milyet érdemes csinálnia.

wicuSKA0311
wicuSKA0311 Wed, 2015-05-06 22:11

Kedves Juci!
Az első tiramisum, a Te recepted alapján és: TÖKÉLETES!!! :)
Ráadásul babát várok, így a pasztörizálás is egy extra pont a receptben!
Az amarettó helyett ételaromát használtam, a kávé pedig koffeinmentes volt.
Sokszor lesz még tiramisu desszertként, azt hiszem!
Köszönet a receptért!

fruzsina55
fruzsina55 Thu, 2014-11-13 22:47

majdnem az igazi de Olaszorszàgban nincs babapiskòta, a savoiardi keksz csak hasonlit
rà ; egyèbkènt sok hàziasszony a pavesini kekszet hasznàlja ès Firenze környèkèn
Alchermest tesznek bele: ami igaz mindig màsnapra lesz igazi

Garamira
Garamira Sun, 2014-09-14 18:24

Szia Stawberry! Nekem is ez volt az első Tiramisum! Sikerült, finom lett, mindenkinek ízlett és el is fogyott. Egy ötfogásos szülinapi meglepi desszerjeként zárta a menüsort. Mégsem hagyta ki senki ;) Köszönjük ezt a tuti receptet!

512
mascarpone 1 kg
babapiskóta 60 db
feketekávé 3 dl
amarettó 60 ml
tojássárgája 5 db
porcukor 5 ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek