Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos sárgarépa saláta (Sárgarépa saláta 2.) recept

hozzászólások (22)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Kalcium

TOP Vitaminok

K A C Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
11 g

zsír

Összesen:
25.9 g
Telített zsírsav:
10 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
257 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
165 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
38 mg
Foszfor:
230 mg
Kálium:
584 mg
Nátrium:
311 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
22 µg

szénhidrát

Összesen:
15.4 g
Összes cukor:
8 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
214.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
86 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
889 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
379 µg
C vitamin:
38 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
21.9 g

zsír

Összesen:
51.8 g
Telített zsírsav:
19 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
513 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.7 g
Kalcium:
332 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
78 mg
Foszfor:
461 mg
Kálium:
1166 mg
Nátrium:
621 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
43 µg

szénhidrát

Összesen:
30.7 g
Összes cukor:
16 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
429.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
174 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
1777 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
4 µg
K vitamin:
759 µg
C vitamin:
75 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3.8 g

zsír

Összesen:
9.1 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
89 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
57 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
13 mg
Foszfor:
81 mg
Kálium:
204 mg
Nátrium:
108 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
5.4 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
75 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
31 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
310 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
132 µg
C vitamin:
12 mg

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szandra0411
szandra0411 Wed, 2013-03-06 09:39

Tegnap este elkészítettük és isteni finom lett!
Annyit "változtattam" csak a recepten, hogy vöröshagyma helyett póréhagymát raktam és egy kis extraként pár szem retket is beleszeltem! Még maradt belőle egy kicsi, amit arab lepénykenyérbe fogunk tölteni, már alig várom!!!
Köszönjük ezt a remek receptet!! A család kedvence lett! :)

Gombócka
Gombócka Wed, 2013-01-16 13:48

Nagyon-nagyon finom !!! Máskor is elfogom készíteni, köszi hogy felraktad a receptet :) Szép napot!

huldi
huldi Sun, 2012-09-02 11:44

Már nem egyszer-kétszer készítettem el......nagyon köszönöm,az egyik kedvenc salátám lett. Amugy megbotránkoztatom ismerőseimet amikor kimondom a nevét, de kóstolása után rákattantak mindannyian! Mégegyszer köszönöm!
Nem pároltam a répát, nyersen készítettem el,a lényeg az összeérésben van...időt kell adni neki a hűtőben!!!

snyaci
snyaci Fri, 2011-04-15 13:49

uhhh...hát ez nagyon finom!!!!:)mindenkinek merem ajánlani!!

Melacica
Melacica Sat, 2010-08-14 14:37

Szia!
Nagyon finom volt a saláta,még apukámnak is ízlett,aki hatalmas nagy húsevő :D én nem pároltam meg a hagymát, és így is tökéletes volt :) Köszi a receptet!

macskamedve
macskamedve Wed, 2010-06-09 13:50

Szia!
Nekem is a kedvencem lett! Már nagyon ki voltam éhezve valami jó salátára ilyen melegben. :)) Köszi a receptet.

sylyx
sylyx / sylyx Fri, 2009-07-03 20:38

Szia!
Most végülis párolni kell a répát és a hagymát, mert csak a storyban írtál róla
Köszi

Andicska
Andicska / Andicska Fri, 2009-07-03 20:48

Szia!
Nem kell párolni. Én nyersen készítettem, de biztos akkor is finom, ha megpárolod. A nyers verzió elég ropogós lett, főleg ami a hagymát illeti. Annak kell 1 nap összeérés, mire nem lesz erős hagymaíze. Ezért gondoltam azt, hogy üvegesre párolt hagymával lágyabb az íze.
Szerintem próbáld ki mindkettőt, ízlés kérdése, hogy melyik jön be jobban :)

329
főtt tojás 2 db
sárgarépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
tejföl 125 g
majonéz 2 ek
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet