Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött padlizsán 8. recept

hozzászólások (9)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Kálium
Foszfor
Cink

TOP Vitaminok

B12 B6 B3 Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
38.3 g

zsír

Összesen:
20.6 g
Telített zsírsav:
10 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
118 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.6 g
Kalcium:
276 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
107 mg
Foszfor:
485 mg
Kálium:
1502 mg
Nátrium:
241 mg
Cink:
6 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
45 µg

szénhidrát

Összesen:
28 g
Összes cukor:
16 g
Élelmi rost :
10 g

víz

Összesen:
557.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
28 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
11 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
93 µg
A vitamin (RAE):
127 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
16 µg
B12 Vitamin:
5 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
76.7 g

zsír

Összesen:
41.2 g
Telített zsírsav:
18 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
15 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
237 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.2 g
Kalcium:
554 mg
Vas:
11 mg
Magnézium:
213 mg
Foszfor:
971 mg
Kálium:
3004 mg
Nátrium:
478 mg
Cink:
13 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
90 µg

szénhidrát

Összesen:
56.1 g
Összes cukor:
30 g
Élelmi rost :
21 g

víz

Összesen:
1114.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
56 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
22 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
184 µg
A vitamin (RAE):
255 µg
E vitamin:
6 mg
K vitamin:
31 µg
B12 Vitamin:
12 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.8 g

zsír

Összesen:
3.1 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
18 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
40 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
16 mg
Foszfor:
75 mg
Kálium:
225 mg
Nátrium:
36 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
4.2 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
83.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
4 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
13 µg
A vitamin (RAE):
19 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
2 µg
B12 Vitamin:
1 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pulicka
pulicka Sat, 2013-10-26 05:04

Kedves Zsuzsa, reggel 5 ora van a toltott padlizsanodon csorgatom a nyalam nagyon guszta, tegnap megvettem minden hozza valot, maris neki allok elkesziteni biztos vagyok benne, hogy s pocaklakomnak is izleni fog!!!!!Ilrok miutan mind megettuk.....

Bibici
Bibici Fri, 2012-08-31 00:07

Kedves Zsuzsa!

Holnap én is töltött padlizsánt szeretnék csinálni, egy kérdésem lenne, a héját meglehet enni?vagy megszokták enni?:) bocsi a buta kérdésért!:)

Előre is köszönöm a választ,
B.

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sat, 2012-09-01 18:50

Kedves Bibici!
A padlizsán héja ehető. Egy esetben szoktuk csak a belsejét felhasználni, ha padlizsánkrémet csinálunk. Ott is azért, mert meg kell sütni parázson és a héja égett lesz.
Bátran készítsd el héjával együtt, jó étvágyat hozzá.
Üdv Zsuzsa

MakkMarcsi21
MakkMarcsi21 Tue, 2012-08-21 18:28

Elkészítettem!!! Nagyon nagy gratu! Leírhatatlanul finom!
Én kissé átalakítottam a saját ízlésünk szerint. pl. egy ü. sűrített paradicsomot használtam fel, abban párolódott. Nem darált hussal készítettem, hanem füstölt tarjával, és több hagymával!Tettem bele egy csomag gyorsrízst. A kedvenc receptünk!
Köszönjük! :)

petrezselyem
petrezselyem Tue, 2011-09-06 16:10

Kedves Zsuzsa,köszönöm gyors válaszodat.Majd körülnézek a boltban.Most még van friss paradicsomom a kertbe,ezek szerint azt is használhatom,felkockázva.Ugye jól értettem?Még egyszer köszi!:)

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Tue, 2011-09-06 15:19

A boltokban "hámozott paradicsom" néven kapni. 400 g-os kiszerelésben. Van olasz és magyar változata is. Van, amelyikben egészben van a paradicsom, van, amelyikben apróra vágva. Azért szeretem használni télen, mert jobban hasonlít a friss paradicsomra az állaga, mint a pürének. Nyáron nyugodtan használj friss paradicsomot meghámozva és feldarabolva. Sok sikert! Zsuzsa

petrezselyem
petrezselyem Tue, 2011-09-06 08:47

Szia Zsuzsa!Imádom a padlizsánt,és a te receptedet is szeretném megcsinálni.Csak egy kérdésem lenne.A darabos paradicsomkonzerv alatt mit értesz?Én még nem használtam ilyet,csak a sima pürés konzervet.Ez gondolom másik.Ez milyen és mekkora kiszerelésű?Bocsi,ha kicsit értetlennek tűnök.Válaszodat előre is köszönöm.:)

439
padlizsán 1 nagy db
darált marhahús 25 dkg
konzerv paradicsom 400 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
vaj 1 dkg
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mandulapehely 1 ek
sajt 5 dkg