Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas 3. recept

hozzászólások (22)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Cink
Kálium

TOP Vitaminok

B12 B6 B3 A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
48.4 g

zsír

Összesen:
28.6 g
Telített zsírsav:
12 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
12 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
154 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.2 g
Kalcium:
97 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
83 mg
Foszfor:
571 mg
Kálium:
1220 mg
Nátrium:
217 mg
Cink:
8 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
72 µg

szénhidrát

Összesen:
28.9 g
Összes cukor:
9 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
298.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
13 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
70 µg
B12 Vitamin:
9 µg
E vitamin:
1 mg
C vitamin:
16 mg
K vitamin:
27 µg
A vitamin (RAE):
431 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
290.3 g

zsír

Összesen:
171.5 g
Telített zsírsav:
72 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
68 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
13 g
Koleszterin:
924 mg

ásványi anyagok

Összesen:
13.2 g
Kalcium:
592 mg
Vas:
37 mg
Magnézium:
502 mg
Foszfor:
3422 mg
Kálium:
7321 mg
Nátrium:
1304 mg
Cink:
53 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
439 µg

szénhidrát

Összesen:
173.3 g
Összes cukor:
53 g
Élelmi rost :
32 g

víz

Összesen:
1790.6 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
3 mg
Niacin - B3 vitamin:
87 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
13 mg
B6 vitamin:
9 mg
Összes folát:
423 µg
B12 Vitamin:
55 µg
E vitamin:
9 mg
C vitamin:
95 mg
K vitamin:
155 µg
A vitamin (RAE):
2583 µg
D vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
11.3 g

zsír

Összesen:
6.7 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
36 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
21 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
21 mg
Foszfor:
134 mg
Kálium:
285 mg
Nátrium:
49 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
17 µg

szénhidrát

Összesen:
6.7 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
69.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
17 µg
B12 Vitamin:
2 µg
E vitamin:
0 mg
C vitamin:
3 mg
K vitamin:
5 µg
A vitamin (RAE):
101 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

57 vok
57 vok Sun, 2015-05-31 14:48

Nekem elképzelhetetlen citromhéj és a citrom leve nélkül.... hihetetlenül nagyot dob rajta.... :)

loofy
loofy Sat, 2013-12-21 22:56

kedves klári!
nagyon jó ez a recept,már többször elkészítettem ezért meg is köszönöm!
az lenne a kérdésem, hogy szerinted, vagy bárki más szerint érdemes borral megbolondítani? hátha próbálta már valaki! ;)

gabocza64
gabocza64 Wed, 2013-10-02 10:06

Kedves Klári! Köszönet ezért a receptért, még érlelés nélkül is kitűnő:)

Pista39
Pista39 Fri, 2013-09-27 12:07

Kedves Klári!
Ez az igazi vadas recept. Nagyanyám is, anyám is így készítette. A többi variáció csak cicoma, meg okoskodás.
Köszönöm, mentettem, főztem, nagyon jó:
Pista

cumpus
cumpus Sun, 2015-05-31 14:04

Biztosan finom, de NEM ez az igazi vadas receptje. Az igazi vadast pácolni kell először, aztán elkészíteni, nem azonnal főzni...

Pista39
Pista39 Sun, 2015-05-31 19:04

Ha elő van főzve és utána a hűtőszekrényben pácolódik, akkor a húst jobban átjárják a fűszerek ízei. (lásd az eredeti Rp. 3. pontját)

cumpus
cumpus Sun, 2015-05-31 21:10

Egészen más lesz a textúrája is, és az íze is.
Nem véletlenül szól az összes eredeti (békebeli) recept a nyers hús pácolásáról.

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Fri, 2013-02-08 16:13

Kedves Klári! Bocsi, ha hülye kérdést teszek fel. Irod, hogy másfél óra főzés után, ha kihült hütőbe teszed 2 napig. Úgy nem jó, ha puhára megfőzőm, kihűl és utána 2 napig van a hűtőben, majd az 5.pontodtól kezdve úgy csinálom, ahogy leirtad?. Válaszodat várva maradok tisztelettel Vica.

ildubild
ildubild Sat, 2013-02-16 11:49

Kedves Vica! Szerintem úgy is jó, ahogy Te mondod, de ahhoz, hogy átmelegedjen a hús, akkor is kell az 1 órás (akkor már igaz nem főzés) átmelegítés. Én úgy csináltam, ahogy Klári leírta, és nagyon finom lett. Üdvözlettel: B. Ildikó

Gregor
Greg / Gregor Fri, 2013-02-08 12:50

Gratulálok Kedves Klári!
Ez valóban kiváló recept. A hozzászólások többségével magam is egyetértek. Ecet helyett én is citromot javaslok.

zsuzsa111
zsuzsa111 Fri, 2013-02-08 11:26

Legjobban szerintem a krumpli gombóc illik hozzá ! Egy kanál egy kis gombóc !
Apám kizárólag makarónival szerette.
Anyám zsemlegombóccal ,mi gyerekek meg amit elénk tettek.
De a lényeg az utánozhatatlan zamat amit csak a vadas nyújthat.

adabada
adabada / adabada Tue, 2013-01-08 15:16

Életem első vadasa elkészült, 5öst kaptam még a 83 éves nagymamámtól is, akinek az apukája hobbi-vadász volt, és ezért minden hétvégén vadast ettek gyerekkorában ! Köszönöm!!

Timike85
Timike85 / Timike85 Mon, 2012-11-26 13:57

Kedves Klári!
A te recepted alapján készítettem el az első vadasomat. A férjem körbepuszilgatott érte, annyira ízlett neki!!!! Nagyon jó recept! Köszönöm!

fearsandhopes
fearsandhopes Mon, 2012-11-19 17:15

Kedves Klári!
Életemben először készítettem vadast, de ezzel a recepttel pont olyanra sikerült, ahogy gyerekkoromban szerettem! :) Köszönöm!!

nagyemese
nagyemese Sat, 2012-03-10 10:05

Ha vadast készítek - és bármilyen húsból - akkor soha nem ecettel, hanem friss citromlével savanyítom, sokkal finomabb és egészségesebb is!! Tessék csak kipróbálni??!!

oreganyo
oreganyo Thu, 2011-06-30 05:32

A hozzávalók szerintem is tökéletesek, csak én úgy csinálom, hogy a félig megfőtött zöldséges, kicsit ecetes, fűszeres kihült lébe teszem a húst. Igy pácolódik 2-3 napig, majd forró zsíron hirtelen kérget sütök a húsra és aztán lassan párolom mindíg egy kicsit aláöntve a zöldséges léből. Mikor megpuhult, kiveszem a húst és Klárika által leírt módon elkészítem a szószt.
Bocsánat, hogy közbeszóltam: Öreganyó

cumpus
cumpus Sun, 2015-05-31 14:07

No, hát ez az igazi vadas :-D
(annyit hozzátéve, hogy a pácolás után még meg kell spékelni szalonnával, úgy lesz az igazi :-)

572
marhafelsál 1.25 kg
fehérrépa 40 dkg
sárgarépa 30 dkg
zeller 10 dkg
vöröshagyma 2 db
babérlevél 3 db
bors 2 kk
tejföl 2 dl
mustár 1 tk
cukor 1 ek
sertészsír 6 dkg
finomliszt 3 púpozott ek