Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas palóc vidékről recept

hozzászólások (14)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kálium
Cink

TOP Vitaminok

A B3 B1 B6

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
53.3 g

zsír

Összesen:
42.6 g
Telített zsírsav:
13 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
20 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
171 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.7 g
Kalcium:
133 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
86 mg
Foszfor:
652 mg
Kálium:
1540 mg
Nátrium:
322 mg
Cink:
4 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
51 µg

szénhidrát

Összesen:
24.1 g
Összes cukor:
12 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
388.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
15 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
810 µg
E vitamin:
5 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
40 µg
Összes folát:
68 µg
C vitamin:
16 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
213.2 g

zsír

Összesen:
170.5 g
Telített zsírsav:
53 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
80 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
27 g
Koleszterin:
682 mg

ásványi anyagok

Összesen:
11 g
Kalcium:
529 mg
Vas:
8 mg
Magnézium:
341 mg
Foszfor:
2611 mg
Kálium:
6166 mg
Nátrium:
1283 mg
Cink:
19 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
207 µg

szénhidrát

Összesen:
96.2 g
Összes cukor:
47 g
Élelmi rost :
23 g

víz

Összesen:
1553.1 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
Tiamin - B1 vitamin:
5 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
3 mg
Niacin - B3 vitamin:
61 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
8 mg
B6 vitamin:
5 mg
B12 Vitamin:
4 µg
A vitamin (RAE):
3239 µg
E vitamin:
12 mg
D vitamin:
5 µg
K vitamin:
162 µg
Összes folát:
273 µg
C vitamin:
65 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
9.9 g

zsír

Összesen:
7.9 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
31 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
24 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
15 mg
Foszfor:
120 mg
Kálium:
286 mg
Nátrium:
60 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
9 µg

szénhidrát

Összesen:
4.5 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
71.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
150 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
7 µg
Összes folát:
12 µg
C vitamin:
3 mg

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Thu, 2018-07-19 21:02

Évek óta így készítem, nekem is ez a mártás a kedvencem :)

Finimini
Finimini / Finimini Wed, 2015-11-25 18:38

Most jut eszembe, hogy a tiéd nem tepsis változat ugyan, de még gyorsabb is így a kuktával és az íze fogadjunk, hogy pont olyan, mint a kollégám "mustáros nyula". :D

Finimini
Finimini / Finimini Wed, 2015-11-25 18:33

Hoppá! Végre megtaláltam a sütve és nem FŐZVE készített vadast! Eddig én is a szokásos főzőset készítettem, de egyik kollégám, akinek nyulai vannak, mondta, hogy "mustáros nyulat" is szoktak készíteni. Az milyen? Hát, az asszony karikára vágja a répát, ezt-azt és tepsibe szórja, süti, ráteszi a nyulat, ha puha kiveszi, a többit összetöri és mustárt rak bele. Aztán bejött egy ügyfél és nem tárgyalhattuk tovább a nyúlügyet. El is felejtődött. Gyakorlott háziasszony létemre csak nem mertem belevágni a sült vadasba, gondoltam majd a NoSalty-n. Huh. A szemem majd kifolyt, mire megtaláltam a recepted Györgyike. Hálás köszönet érte. Már mentettem is!

pannus100
pannus100 Wed, 2012-11-07 13:41

Mindenkinek üzenem hogy ez a világon a legfinomabb és legegyszerűbb vadas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Köszönöm hogy megosztottad ezt a receptet azokkal akik kicsit sutábbak a főzésben! Én a klasszikus Horváth Ilona szakácskönyvből készítettem hozzá zsemlegombócot, ajánlom mindenkinek!!!!!!!!!!
Üdv: Andi

705
sertéscomb 1 kg
olívaolaj 0.5 dl
nádcukor 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fehérrépa 2 közepes db
sárgarépa 5 közepes db
halványító zeller 5 db
babérlevél 3 db
borókabogyó 6 db
fekete bors 10 szem
fehérbor 0.5 dl
tejföl 1 dl
mustár 1 tk
0 ízlés szerint
balzsamecet 1 kk