Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajjal sült pisztráng zöldfűszeres tartárral recept

hozzászólások (7)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kálium
Mangán
Foszfor
Vas

TOP Vitaminok

K B12 E C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
45.2 g

zsír

Összesen:
158.4 g
Telített zsírsav:
51 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
63 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
36 g
Koleszterin:
468 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5.2 g
Kalcium:
463 mg
Vas:
12 mg
Magnézium:
172 mg
Foszfor:
693 mg
Kálium:
2218 mg
Nátrium:
1606 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
34 µg

szénhidrát

Összesen:
41.5 g
Összes cukor:
9 g
Élelmi rost :
7 g

víz

Összesen:
492.3 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
190 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
10 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
340 µg
B12 Vitamin:
12 µg
A vitamin (RAE):
1222 µg
E vitamin:
37 mg
D vitamin:
8 µg
K vitamin:
572 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
90.3 g

zsír

Összesen:
316.9 g
Telített zsírsav:
99 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
125 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
72 g
Koleszterin:
934 mg

ásványi anyagok

Összesen:
10.3 g
Kalcium:
922 mg
Vas:
26 mg
Magnézium:
344 mg
Foszfor:
1385 mg
Kálium:
4432 mg
Nátrium:
3206 mg
Cink:
7 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
6 mg
Szelén:
68 µg

szénhidrát

Összesen:
83 g
Összes cukor:
17 g
Élelmi rost :
15 g

víz

Összesen:
984.6 g

vitaminok

Összesen:
0.5 g
C vitamin:
380 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
21 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
10 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
677 µg
B12 Vitamin:
24 µg
A vitamin (RAE):
2442 µg
E vitamin:
75 mg
D vitamin:
17 µg
K vitamin:
1144 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.1 g

zsír

Összesen:
17.8 g
Telített zsírsav:
5 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
52 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
51 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
19 mg
Foszfor:
77 mg
Kálium:
248 mg
Nátrium:
179 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
4.7 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
55.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
21 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
37 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
138 µg
E vitamin:
4 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
63 µg

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

efree
efree Sat, 2016-07-23 12:09

Most csináltam meg legalább tizedszerre ezt a receptet, nagyon jó (mind a hal, mind a mártás)!

Bocsárd
Bocsárd / Bocsárd Tue, 2009-06-09 10:27

Ó de szép bor illik ide Tamás Ervin és Jenő pincéjének rejtekéből! Igaz ugyan, hogy ha pisztráng, akkor nekem inkább a Szalajka-völgy jut az eszembe, de ez biztos csak sztereotípia. Tehát Tamás Pince Olaszrizling, például 2003-ból, vagy akár Szürkebarátjuk 2007-ből. Megtestesült csoda mindkettő! Igazi karakteres borok!Ne féljünk, ha pirkadtnak -kissé rozészínűnek- tűnik majd a szürke, hiszen itt a héjból eredő színanyag meghatározóan visszaköszön a pohárból, bár ettől még fehérbor ő is! Ami biztos, a sült pisztráng megbirkózik a fajsúlyosabb, tüzesebb, keményebb savú és hordóban ászkolt fehérborokkal is, sőt a helyesen kezelt új tölgyfahordós (barrique) tételekkel is. Nem véletlenül, hiszen a sütés közben kialakulnak pörzsanyagok, melyek nem találkoznának például az illatos fajták boraival (értsd: muskotályos jellegű fehérek, irsai olivér vagy cserszegi fűszeres). Száraz, legfeljebb pár gramm maradék cukorral rendelkező neutrálisabb bor jöhet számításba. Javasolnám, ha fenti beszerzési forráshoz mérten a Szalajka-völgyi pisztrángból kapunk csak, inkább a Bükk környéki termelők boraiból válogassunk. Regionális konyha-helyi borok. Ebben nagyon hiszek! Bogácsról kóstoltam már kimondottan szép rizling borokat!!!

1770
pisztráng 50 dkg
vaj 10 dkg
burgonya 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 2 dl
mustár 1 ek
1 tk
cukor 1 ek
citromlé 1 citromból nyert
fehérbor 1 dl
habtejszín 1 dl
petrezselyem 1 csokor
snidling 1 csokor
kapor 1 csokor