Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Váncza-féle zsúrpogácsa - Tejfölös pogácsa 3. recept

hozzászólások (9)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Mangán
Nátrium

TOP Vitaminok

D Folát A B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
10.5 g

zsír

Összesen:
44 g
Telített zsírsav:
18 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
18 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
116 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
205 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
23 mg
Foszfor:
351 mg
Kálium:
148 mg
Nátrium:
555 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
32 µg

szénhidrát

Összesen:
62.7 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
42.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
32 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
D vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
85 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
63 g

zsír

Összesen:
264.1 g
Telített zsírsav:
110 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
109 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
30 g
Koleszterin:
701 mg

ásványi anyagok

Összesen:
7.7 g
Kalcium:
1230 mg
Vas:
9 mg
Magnézium:
138 mg
Foszfor:
2112 mg
Kálium:
886 mg
Nátrium:
3328 mg
Cink:
5 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
194 µg

szénhidrát

Összesen:
376 g
Összes cukor:
7 g
Élelmi rost :
13 g

víz

Összesen:
253.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
6 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
191 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
5 µg
D vitamin:
8 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
505 µg
C vitamin:
2 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.4 g

zsír

Összesen:
26.9 g
Telített zsírsav:
10 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
2 g
Koleszterin:
71 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
125 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
14 mg
Foszfor:
215 mg
Kálium:
90 mg
Nátrium:
338 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
21 µg

szénhidrát

Összesen:
38.3 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
25.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
19 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
D vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
52 µg
C vitamin:
0 mg

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ikrinya
ikrinya Tue, 2014-10-14 09:23

Elkészítettem a receptet, és nagyon rég ettem ilyen finom pogácsát.A gyerekkoromra emlékeztettet.Köszönöm szépen ezt az egyszerű és nagyszerű receptet.

solleggiato
solleggiato Fri, 2014-05-30 09:36

Szia!
Már rég elmentettem csak most jött el az ideje :) úgy érzem teljesen jól sikerült :) már előre örülök mennyire szeretni fogják a gyerekek!
Igaz gyakorló szakácsként én kicsit változtattam, (kefirt használtam + 1/3 teljes kiőrlésű lisztet) nagyon finom omlós rudacskákat kaptam.
Köszönöm!

Mynea
Mynea Mon, 2012-03-19 15:34

Én is megsütöttem. Picikét száraz lett az első sütés, de a másodikat már csak 15 percre tettem a sütőbe, és úgy nagyon finom lett! Köszi a receptet. :)

borika00
borika00 Mon, 2011-10-17 13:14

Meg láttam és rögtön meg is sütöttem. Nagyon könnyű elkészíteni, és a hozzávalók minden háztartásba megtalálható. Isteni lett. Köszönöm hogy felraktad.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-24 13:08

Rendszeresen sütöm ezt a pogácsát. Nekem is megvan "A mi süteményeskönyvünk". Mondhatni, hogy ezen nőttem, fel mert az én Nagyim is mindig ezt sütötte. Nagyon szereti az egész családom.

szaszamadár
szaszamadár / szaszamadár Sun, 2010-08-15 14:03

Szia! Örülök, hogy többé-kevésbé sikerült. Egyébként igen, ez nem egy olyan "fornettis" pogácsa, hanem morzsálódós, omlós.

Mivel ez egy régi könyv, régies nyelvezettel, ezért mikor én készítettem a pogit, a fagyosat úgy értelmeztem, hogy "hűtőhideg".

Van még sok recept ám! :)

nyurga
nyurga Sat, 2010-08-14 18:44

Megcsináltam - kezdő szakács vagyok, most először készítek pogácsát. és egész jól sikerült. Kicsit túlsütöttem, meg nekem csak alulról süt a sütőm, úgyhogy kissé morzsálódik, de nem rossz :-) Egyébként a zsír miért kell fagyos legyen? Vagy itt mást jelent? :-) Úgyis várni kell amíg kicsit kienged, hogy gyúrni lehessen - nem?
Köszi, jöhet még több Váncza recept, ha van :-)

695
finomliszt 48 dkg
mangalica zsír 21 dkg
0.5 ek
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
sütőpor 1 csomag
tejföl 2 dl