Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliahabos mákos szelet recept

hozzászólások (23)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Réz
Kalcium
Foszfor

TOP Vitaminok

Folát A C E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
14.2 g

zsír

Összesen:
40 g
Telített zsírsav:
18 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g
Koleszterin:
103 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.5 g
Kalcium:
623 mg
Vas:
3 mg
Magnézium:
118 mg
Foszfor:
337 mg
Kálium:
304 mg
Nátrium:
121 mg
Cink:
2 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
13 µg

szénhidrát

Összesen:
75 g
Összes cukor:
38 g
Élelmi rost :
6 g

víz

Összesen:
30.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
52 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
2 µg
C vitamin:
6 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
203 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
113.9 g

zsír

Összesen:
320.1 g
Telített zsírsav:
145 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
64 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
81 g
Koleszterin:
823 mg

ásványi anyagok

Összesen:
12.1 g
Kalcium:
4989 mg
Vas:
29 mg
Magnézium:
954 mg
Foszfor:
2693 mg
Kálium:
2421 mg
Nátrium:
978 mg
Cink:
24 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
18 mg
Szelén:
112 µg

szénhidrát

Összesen:
599.6 g
Összes cukor:
320 g
Élelmi rost :
58 g

víz

Összesen:
243 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
422 µg
E vitamin:
10 mg
K vitamin:
15 µg
C vitamin:
51 mg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
1626 µg
D vitamin:
5 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.8 g

zsír

Összesen:
13.6 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
34 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
211 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
39 mg
Foszfor:
113 mg
Kálium:
103 mg
Nátrium:
41 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
25.5 g
Összes cukor:
12 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
10.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
17 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
C vitamin:
2 mg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
69 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-12-03 23:20

Érdekes, eme receptnek a Facebook kiemelése által ma, bejutottam ide! MIÉRT NEM TUDOM ELÉRNI NAPOK ÓTA AZ OLDALAMAT, RECEPTJEIMET, CSUPÁN NÉHÁNY MÁS RECEPTET???

Nosalty, kedves! Kaphatnék rá választ, mikor oldjátok meg végre ezt a problémát???!!!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2014-02-20 10:52

Nem hittem volna hogy ennyire sok mákimádó van.Tetszenek a sütik,de nemtudnék egynél többet megenni belőle.Az élénkítő hatása miatt van szerintem.

szunsza
szunsza Sun, 2014-01-19 18:59

Mákimádóknak ajánlom!Nagyon finom,nem száraz,fojtós!Teljeskiörlésü liszttel csináltam és folyékony édesítőszerrel!Nekem nagyon ízlik!Köszi a receptet!

Regi-na
Regi-na Thu, 2014-01-16 18:58

Kedves Vicikó!

Elkészítettem és még egy párszor megcsinálom! Még gőzölt mikor megkostoltam. Nagyon jó sütemény! Mákimádó vagyok! Köszi a receptet! Jó egészséget!

Üdv.:Regi-na

hernadizsu
hernadizsu Sat, 2013-10-19 10:48

Amióta megtaláltam, két heti rendszerességgel kell sütnöm. /gyakrabban nem vagyok hajlandó :))/
Nagyon eltalált sütemény mákimádóknak.
Köszi!!!!

Tünde66
Tünde66 Sun, 2013-02-17 10:42

Ezt én is elkészítettem és nagyon finom lett. Köszi a receptet!

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-02-17 11:42

Kedves Tünde!

Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! :-)
Köszi, hogy visszajeleztél!

Üdv:-) Vici

Cichano
Cichano Wed, 2013-01-23 12:21

Nagyon jól hangzik ez a recept, biztos kipróbálom. Egy kérdésem lenne a 7. pont: a pudingot csak összekeverem vagy meg is főzöm? MErt a meleg pudingban gondolom nem szerencsés fehérjehabot keverni. Vagy igen???

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2013-01-23 14:16

Kedves Cichano!

Igen, meg kell főzni a pudingot. Utána pedig bele kell keverni először a tojások sárgáit, majd a felvert fehérjehabot.
Amíg szétválasztjuk a tojásokat, kemény habbá verjük a habot, közben időnként megkeverjük a kész pudingot, ez pont elég idő ahhoz, hogy már beletegyük a tojásokat. Nem lesz rántotta belőle!:-)
De egyébként egy másik receptemben is http://www.nosalty.hu/recept/villam-kremes-vicikotol hasonlóan kell készíteni a krémet, hogy a forró pudingba kell a fehérjehabot beleforgatni. ( csak fehérjehabot )

Kíváncsi vagyok, hogy ízlik, ha majd elkészíted? :-)

Üdv: Vici

ejjeli
ejjeli Tue, 2013-01-22 12:58

sziasztok. sikerült valakinek kinyomtatni? nekem napok óta nem sikerül :-( a nyomtatóm biztosan jó, mert már ki tudok vele nyomtatni :-( várom az infót, vagy segítséget köszönöm szépen

Corra
Corra Tue, 2013-01-15 07:47

Kedves Vicikó!

A süti mesésen hangzik, szeretném elkészíteni, egy kérdésem lenne: a tésztát élesztő helyett sütőporral is lehet készíteni vajon? Általában a hasonló sütiknél jobban szokott ízleni az omlós tészta, mint a kelt. Vagy akkor már vltoztatni kéne az arányokon (pl. több zsiradék), hogy tényleg omlós legyen?

Köszönöm előre is a tanácsokat.

leácska
leácska Mon, 2012-12-03 19:57

Nem vagyok mák rajongó,csak a családom egyik fele az,de ez a recept még nekem is bejött.Nagyon finom!!!köszönöm

EIR
EIR Sun, 2012-12-02 11:13

Szia! Én máris ki akartam próbálni ezt a sütit, de nem sikerült. Segítenél? A tészta nekem kevés és nagyon lágy, nem nyújtható, ráadásul az 1 óra kelesztés után sem változott a mérete. A mennyiségek biztosan jól vannak leírva? Vagy mit ronthattam el?

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2012-12-02 11:53

Szia!

Bocsánat! A tepsi méretét elírtam! 22x 32 cm a jó méret! Igazad van! ( Kijavítom a leírásban is! ) De ebben is nagyon vékony lesz a tészta!

Igen, nagyon lágy a tésztája, alaposan lisztezett felületen kell nyújtani. Közben is lisztezve!

Hogy miért nem kelt meg, azt sajnos nem tudom, nekem a duplájára kelt. Igaz, betettem kicsit meleg helyre, letakarva, légkeveréses sütőbe 30°C-ra, kb 1/2 órára, mert nem volt meleg a konyhámban.

Próbáld meg kinyújtani, és lehet, hogy majd sütéskor helyre jön magától a tészta.
A mennyiségek jók, én így készítettem, és a képen látható, ami lett belőle.
Remélem sikerül Neked is! Drukkolok, kiváncsi vagyok mi lett belőle!?

Üdv: Vici

csato
csato Fri, 2012-11-30 17:29

Na ez igen!Mentve!Gyönyörű és csak ránézésre,olvasás után is pontosan tudom,h finom!!!!!!!!!!JujjjjjjjjjjjKöszi a receptet!

701
finomliszt 125 g
cukor 30 g
tej 80 ml
élesztő 10 g
vaj 30 g
1 csipet
mák 250 g
tej 750 ml
cukor 180 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
búzadara 5 evőkanál
vaníliás cukor 3 ek
vaj 125 g
citrom 1 db
tej 250 ml
vaj 60 g
vaníliás pudingpor 30 g
cukor 2 ek
tojás 2 db