Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vendéglős tartármártás recept

hozzászólások (5)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Nátrium

TOP Vitaminok

E A Folát K

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
1.6 g

zsír

Összesen:
31.7 g
Telített zsírsav:
7 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
14 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g
Koleszterin:
85 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
37 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
4 mg
Foszfor:
57 mg
Kálium:
50 mg
Nátrium:
64 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
1.8 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
30.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
13 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
69 µg
E vitamin:
10 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
1 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
9.8 g

zsír

Összesen:
190.5 g
Telített zsírsav:
41 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
82 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
58 g
Koleszterin:
512 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.3 g
Kalcium:
226 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
24 mg
Foszfor:
342 mg
Kálium:
306 mg
Nátrium:
392 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
28 µg

szénhidrát

Összesen:
10.7 g
Összes cukor:
7 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
181.3 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
73 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
416 µg
E vitamin:
64 mg
D vitamin:
3 µg
K vitamin:
11 µg
C vitamin:
9 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
2.5 g

zsír

Összesen:
47.8 g
Telített zsírsav:
10 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
20 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
14 g
Koleszterin:
129 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
56 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
7 mg
Foszfor:
84 mg
Kálium:
76 mg
Nátrium:
98 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
2.7 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
45.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
19 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
104 µg
E vitamin:
15 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
3 µg
C vitamin:
2 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klaukara
klaukara / klaukara Fri, 2013-02-22 14:15

Nagyon jó, kipróbáltam, tényleg, mint anno az éttermekben gyerekkoromban rántott karfiolhoz vagy gombához :)
Köszi!

marianna1211
marianna1211 Tue, 2012-08-07 09:10

Gemabo én is így csinálom, nagyon régóta, amióta egyik barátnőm Franciaországban dolgozott nyaranta, ott tanulta. Pillanatok alatt kész a tartár, és nem kell attól félni, hogy összekapja a tojás az olajat. Sima, sűrű, krémes állagú majonézt kapunk. Sőt én a tejföl felét kefírrel helyettesítem, diétásabb, és emésztési problémákkal küzdőknek is gyomor és epekímélő.
Tehát először mindig a mustárral keverjük össze a tojássárgákat. Ha így készítjük, egy tojás sárgája 2 dl olajat is felvesz, tehát kiadósabb is lesz/többet lehet készíteni kevesebb tojással/.

gemabo
gemabo Tue, 2012-08-07 08:43

Ha a tojássárgájához először a mustárt, sót, cukrot kevered hozzá, utána nem kell segítség az olaj adagolásához, mert vékony sugárban öntve sem kapja össze az olaj a tojássárgáját.
A többi ízesítő anyag utána, a legvégén a tejföl.
Ezt én is egy szakácstól tanultam.
Próbáld ki, érdemes
gemabo

297
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 150 ml
mustár 1 tk
1 csipet
tejföl 150 ml
fehérbor 30 ml
fehér bors 1 tk
porcukor 1 teáskanál
citromlé 1 fél citromból nyert