Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vizes piskóta alaprecept recept

hozzászólások (23)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Cink
Vas

TOP Vitaminok

D B5 Folát A

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
8.1 g

zsír

Összesen:
4.8 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
180 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
30 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
10 mg
Foszfor:
118 mg
Kálium:
88 mg
Nátrium:
69 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
22 µg

szénhidrát

Összesen:
25.6 g
Összes cukor:
10 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
47.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
28 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
77 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
48.9 g

zsír

Összesen:
28.8 g
Telített zsírsav:
9 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
6 g
Koleszterin:
1080 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.9 g
Kalcium:
183 mg
Vas:
6 mg
Magnézium:
61 mg
Foszfor:
705 mg
Kálium:
530 mg
Nátrium:
417 mg
Cink:
5 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
130 µg

szénhidrát

Összesen:
153.7 g
Összes cukor:
61 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
283.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
167 µg
B12 Vitamin:
3 µg
A vitamin (RAE):
465 µg
E vitamin:
3 mg
D vitamin:
6 µg
K vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
8.8 g

zsír

Összesen:
5.2 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
194 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
32 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
11 mg
Foszfor:
126 mg
Kálium:
95 mg
Nátrium:
74 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
23 µg

szénhidrát

Összesen:
27.5 g
Összes cukor:
11 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
50.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
30 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
83 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
1 µg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Trixi63
Trixi63 Wed, 2017-05-24 15:33

Kedves Petra,
Ha 26 cm tortaformában sütöm ezekkel az arányokkal, akkor el tudom vágni 3 felé?
Köszönettel: Trixi

Marti777
Marti777 Thu, 2016-12-22 21:01

Kis segítséget ha kérhetnék: kókuszkockát szeretnék ebből a piskótából készíteni, hány tojásból ajánlanátok, ha gáztepsiben szeretném sütni? Köszi!

Borsika_
Borsika_ Tue, 2016-06-21 17:57

Én tortának csináltam most meg, de ahhoz ugye nem árt ha magas, és a kicsi tortaformába tettem. Hát a végén úgy nézett ki mint egy cipó, teteje megemelkedett és berepedezett, meg nagyon vizes is volt a belseje, sokára sült ki. Majd egyszer kipróbálom tekercsnek is, úgy biztos tutibb lesz a végeredmény :)

MonaMona
MonaMona Fri, 2016-01-22 18:06

Életem legfinomabb piskótája lett, a receptet jól eltettem és csak ezt fogom használni. Házi csokikrémmel töltöttem és másfél nap alatt befaltuk a párommal, isteni lett. Köszönöm:-)

krisztim
krisztim Wed, 2015-06-24 17:44

Kedves Petra! Megcsináltam- egy picit módosítottam: 8 db tojás, 8 ek víz, 12 dkg cukor, 20 dkg liszt , 20 perc sütés. Nagyon finom lett- és végre az első igazi magas piskótatekercsem, köszönöm!!!

demene
demene Mon, 2015-05-04 19:24

Ha nem keverem 15 percig (ki bírja?) mi történik ?

Reset
Reset Mon, 2014-12-22 16:27

Kedves Petra!
Engem az érdekelne, hogy miután megsült a piskóta, hogyan hűtöd ki? Nekem még soha nem sikerült: ha benne hagytam a tepsiben, akkor a papír nem jött le, ha kiborítottam a fele a táblára, ha tiszta konyharuhára tettem akkor arra ragadt, összeesett, mi a jó megoldás?

samuka6
samuka6 Sat, 2015-01-24 17:22

Én miután kiveszem a sütőből egyből egy konyharuhára szoktam borítani, lehúzom a papírt és feltekerem a konyharuhával együtt, majd úgy hagyom amíg kihűl. Próbáld meg, nekem nem szokott ráragadni :)

lucanszky
lucanszky Sat, 2014-03-22 20:25

Nagyon könnyű tészta. Szuper ez a recept. Szerintem sem kell bele sütőpor, felesleges. Utólag egy csipet sót tettem volna bele. Legközelebb.

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Wed, 2013-12-11 01:33

Kedves Petra ,
Nekem már ötven egynéhány éve megvan ez a recept,mindig szívesebben sütöttem, mint a hagyományos piskótát. Ez elronthatatlan.
Üdv .. Marika mama..

kapucsilla
kapucsilla Sun, 2013-11-17 15:26

Szia, ez a recept tényleg szuper, isteni lett belőle a kókuszkocka.

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2013-09-29 17:51

Ez a recept egyszeruen tokeletes. Hatalmas meglepetesemre ez meg az en remes sutomben is pihe-puha lett, pedig az mindent kiszarit. En alacsonyabb hofokon sutottem, kb. 160-170C (nem legkevereses), mert egyszer azt olvastam, hogy akkor esik ossze a piskota es lesz vonult, ha tul forro sutoben tul hamar feljon. Jartam mar igy sajnos....

sziszi01
sziszi01 Sun, 2013-05-05 10:51

Szia!
nagyon jó ez a recept, köszönet érte! így ahogy van! a korábban használt piskóta receptemet lecseréltem!:-)
Sziszi

andy01
andy01 Sat, 2013-05-04 12:55

Kedves Petra ! Az lenne a kérdésem, hogy ez a mennyiség 21 cm-es tortaformába belefér ? Mennyivel hosszabbodik így meg a sütési idő ? Előre is köszi a választ. Andy

petra
Petra / petra Tue, 2013-05-14 13:56

kedves Andy,
21 cm-es formában szerintem túlságosan magas lenne, és abban sem vagyok biztos, hogy beleférne:(.
Mindenképpen nagyobb formában sütném.
Üdv
Petra

mamuko
mamuko Thu, 2013-04-18 20:37

Nagyon jó ez a fajta piskóta, így készítem én is kb.50 éve, és még a nagymamámtól örököltem. Én teszek bele fél sütőport, de mindenféle piskóta így készül nálam. Sokkal puhább mint a hagyományosan készült !

Szeva50
Szeva / Szeva50 Thu, 2013-04-18 07:06

A kezdőkkel szeretnék megosztani egy fontos információt. A vizes piskótánál minden kanál víz 1 tojásnak felel meg, tehát egy 4 tojásos vizes piskóta = 8 tojásos klasszikus piskóta.

papacica
papacica Wed, 2013-04-17 16:34

Petra! Valamikor nagyon régen csináltam vizes piskótát és én a fehérjéhez adtam a vizet! Biztosan jó a te recepted is, ki fogom próbálni, csak gondoltam érdekesség képen megosztom veletek az én verziómat is! Bocs, nem akarom kisebbíteni a tiedet, sőt!!! Üdv.papacica

petra
Petra / petra Wed, 2013-04-17 13:14

Kedves Kata,
Nem kell, mert a sok, tésztába kevert levegőtől lesz lyukacsos és habkönnyű állagú a piskóta. Persze, akinek biztonságérzetet ad, nyugodtan tehet bele egy kis sütőport vagy szódabikarbónát:-).
Üdv,
Petra

181
tojás 6 db
cukor 6 ek
víz 6 ek
finomliszt 8 evőkanál