Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vödrös csemege uborka - Hideg csemege uborka 2. recept

hozzászólások (21)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Kálium
Foszfor
Magnézium

TOP Vitaminok

K C Folát B5

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
3.2 g

zsír

Összesen:
0.5 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
30.1 g
Kalcium:
115 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
67 mg
Foszfor:
126 mg
Kálium:
732 mg
Nátrium:
29088 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
392.6 g
Összes cukor:
382 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
699 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
14 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
34 µg
A vitamin (RAE):
24 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
80 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
12.6 g

zsír

Összesen:
2.1 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
120.5 g
Kalcium:
457 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
265 mg
Foszfor:
506 mg
Kálium:
2926 mg
Nátrium:
116348 mg
Cink:
4 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
20 µg

szénhidrát

Összesen:
1570.5 g
Összes cukor:
1529 g
Élelmi rost :
10 g

víz

Összesen:
2796.2 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
54 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
136 µg
A vitamin (RAE):
97 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
318 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.3 g

zsír

Összesen:
0 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
2.5 g
Kalcium:
8 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
5 mg
Foszfor:
11 mg
Kálium:
60 mg
Nátrium:
2413 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
32.6 g
Összes cukor:
32 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
58 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
3 µg
A vitamin (RAE):
2 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
7 µg

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

papesz1
papesz1 Tue, 2014-07-22 20:37

Én már évek óta csinálom, de nem csak uborkával, hanem ami a kertben megterem, patisszon, cukkini, fehér vöröshagyma, augusztus végétől pedig zöldparadicsom, illetve fehérkáposztával töltött paprika, cseresznyepaprika, illetőleg, minden ehető ami még zöld, karfiol, stb. Magam részéről a kapros tárkonyos izt dijjazom. Ez jött be az egész családnak.

czihatildi
czihatildi Fri, 2013-06-07 03:11

Csak annyit szeretnék hozzá szólni, hogy ha le nyomatod az uborkát a lé alá úgy ,hogy teszel egy műanyag tálcát a vödörbe amilyen bele fér, és teszel rá egy üveget amit tele öntesz lével ,hogy lent tartsa az uborkákat,akkor nem jön fel a tetejére,és nem fog megromlani.

kiskunsag
kiskunsag Mon, 2012-06-25 07:13

Szia.Érdeklődnék,hogy ez csak uborkához jó vagy vegyes savanyút is csinálhatok ezzel a lével?
Üdv:Mónika

nrtundi
nrtundi Wed, 2011-07-06 07:11

Szia!
Azt szeretném megkérdezni,hogy ha ezzel a módszerrel rakom el az ubit,de nincs teli a vödröm,akkor később rakhatok hozzá? Mennyire édes így ,olyasmi mint amit a boltokban lehet kapni?Szép napot Neked!

szeva65
Sz Éva / szeva65 Wed, 2011-07-06 11:45

Szia!

Én is szoktam rakni hozzá. Csak akkor sok levet csinálj, mert úgy nem jó, ha valamennyit csinálsz és később amikor raksz bele uborkát akkor újra csinálsz levet. Már próbáltam, saját tapasztalat. Az összes lét csináld meg, önts rá, és utána bármikor rakhatod bele az uborkát. Kb. olyan édes mint a bolti. Próbáld ki kicsiben. Pár nap után kostolható :)

nrtundi
nrtundi Wed, 2011-07-06 20:12

Köszönöm :),kipróbálom és majd jelzem,hogy sikerült! Szép estét :))!

juma
juma / juma Tue, 2011-07-05 20:56

30 literes edényhez,8 liter víz,2 liter 10 %-os ecet,24 dkg só,80 dkg cukor kell,+ a fűszerek .
Ha minden csírátlanított ( fertőtlenített )2 mokkáskanálnyi borkén kell bele.Évek óta így rakom el és nincs baja.
Az uborkát lobogó forró SÓS vízbe mártom,a hordót is ezzel fertőtlenítem.Nem sajnálom az időt, hogy a levet is felfőzzem. Ezért lehet kevés tartósítóval elkészíteni.

imruskaaa
imruskaaa Tue, 2011-07-05 16:22

Szia!
Szeretném megkérdezni hogy mennyi uborkához van kiszámolva ez a mennyiség?
illetve mekkora a vödör?

szeva65
Sz Éva / szeva65 Wed, 2011-07-06 11:49

Szia imruskaaa!

Hát megmondom őszintén, hogy különböző méretű vödrökben szoktam. Lehet hogy elég együgyű módszer, de belerakom az uborkát, felengedem vízzel és utána lemérem mennyi lé kell hozzá. Ha több lesz a lé, akkor üvegbe elrakom későbbre.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-26 20:24

szia köszönöm szépen a segitségedet puszika

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-19 09:13

szia szeretném elkérni a 30 l patikábol lehet veni a szereket savanyuság tartositokat és nem tudom menyiségeket pl cukor so hatuc segitsen valaki üdv nagy istvánné gyöngyi

szeva65
Sz Éva / szeva65 Thu, 2010-08-19 15:51

Nem teljesen értem a kérdésed. Azt szeretnéd tudni, hogy 30 liter léhez mennyi só cukor stb. kell?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-19 21:09

igen azt szeretném meg tudni menyit kel bele teni a 30 literbe hogy el tugyam teni a savanyumat
köszönöm a segitséget puszka gyöngyi

szeva65
Sz Éva / szeva65 Fri, 2010-08-20 10:11

A fenti mennyiség hat liter vízhez való. Ezt beszorzod öttel, és már meg is van a 30 liter léhez való mennyiség:))
30 liter víz,1,5 kg só, 5 liter ecet, 5 csomag szalicil, 7,5 kg cukor, 25 kávéskanál borkén fűszerek ízlés szerint.
Remélem segítettem.
Éva

csillanyu
csillanyu Tue, 2010-08-17 13:19

Sokszor próbáltam vödrös savanyút elrakni, de mindig bepenészedett.
Ezt a receptet kipróbálhatom dinnyével is? A kapor friss kapor, vagy szárított?

szeva65
Sz Éva / szeva65 Wed, 2010-08-18 18:18

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok,de nem voltam net közelében. A kapor az nem szárított. Dinnyével is jó, csak mi azt kicsit édesebben szeretjük. Ha nem nyúlsz bele csak facsipesszel, és mindent fed a lé, és az első pár nap megkavargatod, akkor nem fog elromlani. Ha átkavarod, akkor ami a tetején van is jól átitatódik ecettel nem romlik.
Éva

szeva65
Sz Éva / szeva65 Tue, 2010-07-27 10:31

Próbáld ki először kevés uborkával, már egy hét múlva eheted. Akkor el tudod dönteni, hogy tetszik e az íze. Igaz akkor a teljes savanyúsága még nem érzik, de majdnem. Csak arra figyelj, hogy az uborkák ne legyenek "kövérek", mert az hajlamos a puhulásra.

Éva

1569
apró uborka 2 kg
30 dkg
cukor 1.5 kg
ecet 10 dl
szalicil 20 g
borkén 5 kávéskanál
mustármag 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint