Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros őzpörkölt recept

hozzászólások (34)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Foszfor
Réz
Kálium
Vas

TOP Vitaminok

B12 B3 B2 B1

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
91.8 g

zsír

Összesen:
60.2 g
Telített zsírsav:
22 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
25 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g
Koleszterin:
372 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.5 g
Kalcium:
158 mg
Vas:
13 mg
Magnézium:
153 mg
Foszfor:
920 mg
Kálium:
1950 mg
Nátrium:
290 mg
Cink:
8 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
38 µg

szénhidrát

Összesen:
30.9 g
Összes cukor:
10 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
1617.6 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
54 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
25 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
75 µg
A vitamin (RAE):
345 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
35 µg
B12 Vitamin:
24 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
734.6 g

zsír

Összesen:
481.2 g
Telített zsírsav:
179 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
204 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
64 g
Koleszterin:
2968 mg

ásványi anyagok

Összesen:
28 g
Kalcium:
1273 mg
Vas:
124 mg
Magnézium:
1228 mg
Foszfor:
7329 mg
Kálium:
15587 mg
Nátrium:
2337 mg
Cink:
74 mg
Réz:
9 mg
Mangán:
6 mg
Szelén:
316 µg

szénhidrát

Összesen:
247.1 g
Összes cukor:
77 g
Élelmi rost :
60 g

víz

Összesen:
12940.6 g

vitaminok

Összesen:
0.7 g
C vitamin:
434 mg
Tiamin - B1 vitamin:
8 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
14 mg
Niacin - B3 vitamin:
212 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
13 mg
Összes folát:
607 µg
A vitamin (RAE):
2743 µg
E vitamin:
22 mg
K vitamin:
290 µg
B12 Vitamin:
191 µg
D vitamin:
6 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5 g

zsír

Összesen:
3.3 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
20 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
7 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
7 mg
Foszfor:
48 mg
Kálium:
107 mg
Nátrium:
14 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
2 µg

szénhidrát

Összesen:
1.7 g
Összes cukor:
0 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
87.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
2 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
3 µg
A vitamin (RAE):
18 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
0 µg
B12 Vitamin:
1 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rujsz
rujsz Tue, 2019-04-30 14:24

Vaddisznóhúsból esetleg el lehet így készíteni?

salumeria
Kornél / salumeria Tue, 2019-07-02 10:04

vaddisznóból is tökéletes, sőt még talán jobb választás, mert kevésbé száraz a húsa, mint az őzé.

vamariann
vamariann Mon, 2017-12-18 14:34

Bocsánat az esetleges buta kérdésért, de nem vagyok még járatos a vadhús főzésben, most szeretnék először készíteni, viszont fagyasztott őzhúsom van. Azzal hogy alakulna a pácolás, tudsz ebben segíteni? Köszönöm előre is!

salumeria
Kornél / salumeria Wed, 2017-12-20 09:10

A kérdés egyáltalán nem buta, viszonylag ritkán lehet friss vadhúshoz jutni. Nos a fagyasztott húst először ki kell olvasztanod, és azt követően tudod megkezdeni a pácolást. A kiolvasztásnál nagyon fontos, hogy ne sürgesd a folyamatot, szobahőmérsékleten lassan engedjen fel a hús, ne mikróban, vagy forró víz alatt. Ebben az esetben tudod legjobban megőrizni a hús állagát (a fagyasztás már eleve ront a minőségen) további minőség romlás nélkül. Üdv: Kornél

vamariann
vamariann Wed, 2017-12-20 12:31

Kedves Kornél! Nagyon szépen köszönöm a választ! Annyit kérdeznék még, hogy ez esetben is állhat a kiolvadt hús 3-4 napig a pácban? Tudom, hogy a pác tartósít, de kiolvadt húsnak sem lesz baja, ha ilyen sokáig nem használom fel? Köszönöm még egyszer! Üdv.: Mariann

salumeria
Kornél / salumeria Wed, 2017-12-20 16:18

Kedves Mariann,
A kiolvasztott húsnak is ugyanannyit kéne állni pácban elviekben, de előfordulhat, hogy a fagyasztás révén hamarabb kezd puhulni. Fagyasztott húsok esetében én három nap elteltével már fel szoktam használni, nem feltétlen kell kivárni a négy napot. Ez annak a függvénye, hogy milyen húsrész, illetőleg milyen gyorsan puhul. Ha van még kérdésed, csak bátran! :) üdv: Kornél

ZangAir
ZangAir Thu, 2017-12-07 17:30

Én kérdeznék valamit. Mégpedig, hogy gyorspácolásban van-e valakinek tapasztalata. Más néven marinátorként is hírdetnek olyat, ami vákuum edényben pácol. Állítólag a vákuum miatt hamarabb felszívja a páclevet. Kérem, ha valaki próbált már ilyet, írja le a tapasztalatát. Szeretnénk ilyet venni, de nem tudom megéri-e. Amúgy a recept kiváló, kipróbáltuk. Köszönjük.

salumeria
Kornél / salumeria Wed, 2017-12-20 09:22

Szia,
A hús a pácban lében van, ami teljesen elfedi, így kizárja a levegőt. Nem tudom, hogy a vákuum mennyiben segíti a páclé gyorsabb felszívódását, őszintén szólva ilyenről nem hallottam még... (Arra tudok gondolni, hogy ebben az esetben nem kell (nem is lehet...) a húsokat forgatni a páclében, ami mindössze csak egy kényelmi szempont.)
Olyanról már igen, hogy szuvidáláskor a húst fűszerekkel együtt vákumozzák le, és ezáltal a fűszer jobban átjárja a húst, de ez nyilvánvalóan egy teljesen más metódus.
A magam részéről a hagyományos eljárások híve vagyok, nem olyan sok az a néhány nap a pácolással, és biztosak lehetünk az eredményben. Üdv: Kornél

ZangAir
ZangAir Tue, 2018-04-03 21:07

Hello Kornél !

Köszi a hozzászólást, azóta van hírem. Karaácsony óta itt a másik nagy ünnep, jó alkalom sütésre főzésre. Kipróbáltuk ! Ajánlom. Befőttesüvegeket is lehet manapság vákuumozni, elég olcsó megoldás. De ha belegondolsz, akkor a szuvidáláskor is azért járja jobban át a páclé a húst, mert a kis rostok közé a hajszácsövesség elve miatt jobben beivódik a folyadék. Na most ha a vákuumot máshogy hozod létre az éppen mindegy. AirZ szelepnek hívják és még kell hozzá egy vákuumpumpa is. ennyi.

njuca
njuca Thu, 2017-07-13 19:33

Szarvasból készítettem és korábbi hozzászólás alapján én is tettem bele áfonyát. A pácban 3 napig állt. A végeredmény szuper lett! Nokedlivel ettük. Köszönöm a receptet!

Damjanics
Damjanics Fri, 2014-02-14 07:09

Single Men variáció: Az őzhúst 1 napra vörösboros pácba tesszük.
Másnap az őzhúst Beef Stroganoff módra elkészítjük dupla mennyiségű sárgarépa kockával, cukorral, ecettel, tejfölös habarással.
Tálalás: a tányérra sült szalmakrumpli vagy kifőtt penne tészta alapot teszünk, és erre halmozzuk az édes-savanyú Beef Stroganoff-ot.

cristin71
cristin71 Tue, 2013-11-05 20:01

Gratulálok a hét szakácsa címhez,idáig mindig csak elmentegettem a receptjeidet de már nem bírtam szó nélkül hozzá kell szóljak mindegyik recept amit elkészítettem nagyon jól sikerültek és finomak lettek köszönöm szépen sikert arattak.Csak csurog a nyálunk a finomabbnál finomabb receptjeiden.
Köszönöm még egyszer!!!
UI: Szeretném elkérni a vörösboros őzpörkölthöz tartozó köret receptjét.
köszi előre is

salumeria
Kornél / salumeria Tue, 2013-11-05 20:30

Köszi szépen!
A köret vonatkozásában használd ezt a receptemet:
http://www.nosalty.hu/recept/sajtkremes-burgonyalepeny
Ez egy masszívabb tészta, ha lágyabbat szeretnél, akkor a 0,5kg burgonyához 2 tojást használj, azután add hozzá a lisztet. Értelemszerűen a sajtkrém kimarad...:D
További jó főzőcskézést és mégegyszer köszi a gratulát!

Üdv.: Kornél

szegedfun
szegedfun / szegedfun Sat, 2013-08-03 21:37

Sikerült! :-) Kicsit aggódtam, hogy milyen lesz a végeredmény, de nagyon ízlett mindenkinek, szóval, megnyugodtam :-) Egy egészen picit változtattam a recepten, de csak annyit, hogy adtam hozzá kb. 10 dkg aszalt vörösáfonyát. Finom lett, köszönet a receptért!

rakosne
rakosne Thu, 2013-07-11 21:41

Vaddisznóból csináltuk a recept szerint. Valami fenséges lett!!

marica05
marica05 Sun, 2013-06-23 20:56

Tegnap elkészítettem! Isteni! Egyik barátunk, aki úgy kezdte, én nem eszem sokat, 4-szer szedett a pörköltből.:) Krumplifánkkal került a tányérra és igazán mindenkinek ajánlhatom, mert megérte bő két órát "őrizni" a bográcsot, és aztán vacsora közben bezsebelni a dicséreteket, holott csupán egy kiváló receptet követtem. Köszönöm!

Sanyasef
Sanyasef Fri, 2013-04-12 12:51

Kedves Kornél.
Ehhez nincs mit hozzátenni csak egy nagy kanalat! Máskülönben elég szadista dolog ilyen csodás kaját feltenni.
Üdv. Sándor

csato
csato Fri, 2013-04-12 12:21

Na én ezért remegek!És nagyon jól is néz ki a Tied!Üdv Csató

bakfitty
bakfitty Fri, 2013-04-12 10:05

Nagyon gusztusos!!!! Biztosan csuda finom!! El is mentem, hátha egyszer sorra kerülhet nálam is! De mondd csak! A mellette lévő tallérok miből és hogyan készültek? Az is érdekelne! Üdv

1134
sárgarépa 30 dkg
fehérrépa 30 dkg
zeller 15 dkg
vöröshagyma 30 dkg
fokhagyma 33 g
koriandermag 15 g
fenyőmag 15 g
bors 15 g
babérlevél 6 db
vörösborecet 3 dl
száraz vörösbor 6 dl
víz 7.8 l
őzhús 3 kg
vöröshagyma 6 közepes fej
lecsópaprika 30 dkg
paradicsom 3 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
sertészsír 250 g
füstölt szalonna 200 g
babérlevél 2 db
borókabogyó 2 db
szegfűbors 1 g
őrölt fűszerkömény 1 ek
majoranna 1 ek
tárkony 1 ek
kakukkfű 1 ek
fűszerpaprika 3 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
száraz vörösbor 3 dl
0 ízlés szerint