Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vöröslencse fasírt recept

hozzászólások (29)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Foszfor
Magnézium
Vas

TOP Vitaminok

K Folát C B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
16 g

zsír

Összesen:
8.7 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.9 g
Kalcium:
88 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
147 mg
Foszfor:
306 mg
Kálium:
686 mg
Nátrium:
707 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
72.3 g
Élelmi rost :
16 g
Összes cukor:
2 g

víz

Összesen:
82.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
22 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
118 µg
A vitamin (RAE):
64 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
243 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
96.3 g

zsír

Összesen:
52.4 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
33 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
8 g

ásványi anyagok

Összesen:
11.7 g
Kalcium:
545 mg
Vas:
30 mg
Magnézium:
876 mg
Foszfor:
1840 mg
Kálium:
4116 mg
Nátrium:
4248 mg
Cink:
15 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
15 mg
Szelén:
24 µg

szénhidrát

Összesen:
434 g
Élelmi rost :
103 g
Összes cukor:
17 g

víz

Összesen:
496.7 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
C vitamin:
139 mg
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
26 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
715 µg
A vitamin (RAE):
381 µg
E vitamin:
9 mg
K vitamin:
1465 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7.2 g

zsír

Összesen:
3.9 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.9 g
Kalcium:
42 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
66 mg
Foszfor:
137 mg
Kálium:
309 mg
Nátrium:
318 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
2 µg

szénhidrát

Összesen:
32.5 g
Élelmi rost :
7 g
Összes cukor:
1 g

víz

Összesen:
37.3 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
10 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
53 µg
A vitamin (RAE):
27 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
109 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eleniel
Eleniel Mon, 2018-01-22 23:10

Egytálételnek ettük, mert szállítás közben a fasírtok a dobozban spontán visszaalakultak azzá, de lényeg hogy nagyon finom volt :) többen is azt mondták, hogy bár nem szeretik a római köményt, de ebben még az is jó. Köszönet a tökéletesen leírt receptért, gyakori vendégünk lesz az étel!

kissimontunde
kissimontunde Wed, 2015-03-18 22:42

Kedves Dacota!
A bulgur helyettesíthető szerinted valami mással, pl. búzadarával, vagy vmilyen liszttel?
Köszi:
Tünde

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2015-03-18 23:16

Szia Tünde!
Estetleg kuszkusszal...ha lisztet teszel bele, akkor meg kell sütni, és ugyanez igaz a darára is, mert nem fogja összetartani, meg az íze sem lesz jó. :(
Bocsi!
Üdvözlettel,
Nóra

gubuznai
gubuznai Tue, 2014-04-01 14:37

Kedves hozzáértôk! Nem ismerem a bulgurt, ellenben hajdina van itthon. Helyettesíthetô? Persze a hajdinát elõ kell fõzni. Elõre is köszönöm!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2014-04-01 18:25

Szia!
nem mernék rá megesküdni - a hajdina sokkal nagyobb szemű, és nem hiszem, hogy összetartja a masszát...

gubuznai
gubuznai Wed, 2014-04-02 12:41

Értem, köszönöm. Akkor itt az ideje felfedezni a bulgurt. :)

almassuti
almassuti Mon, 2014-03-24 21:27

et el van írva nem 2 hanem 15 dkg vagy 20 dkg vöröslencse kell hzzá

mrkris
mrkris Fri, 2014-03-07 20:04

Sziasztok! Hasonlóképp jártam, mint Gourmetgirl: nekem is inkább egy enyhén nedves egytálétel lett belőle, ami nem áll össze fasírttá. De mivel - így is - nagyon finom, szeretném még tökéletesíteni a dolgot. Azt nem tudtam, hogy a lencsét leszűrve vagy főzővizével együtt kell-e felhasználni. Én a bulgur miatt végül a lével együtt kevertem őket össze - talán ez lehetett a gond? Köszi a segítséget, Krisz

simkrisz
simkrisz Sat, 2013-03-16 14:50

Köszi a receptet, nagyon finom volt!Annyi megjegyzésem lenne, hogy azért ez egy "viszonylag" nagy adag,szerintem a fele bőven elég, akár egy négy tagú családnak is:-)/Persze elismerem, nem tudhatom,hogy ki mennyit szeretne enni belőle,de ettől függetlenül is, szerintem ez giga mennyiség, mi 3 napig ettük és a végén azért már "kicsit"untam...:-))/Ja,és még valami apróság!:a citromlé tényleg kiváló hozzá(vagy a citromos olívaolajjal a már kész fasírtok "nyakon-öntése"), de maga a recept nem tartalmazza a citromot,ha gondolod,egészítsd ki!:-)Köszi még egyszer!

babajaga
babajaga Wed, 2013-01-30 03:30

ime az eredeti recept. A torok neve azt hiszem kofte.

1 cup red lentil
1/2 cup fine bulgur
1/2 cup olive oil
2 cups of water
1 medium onion, very finely chopped
1 tsp cumin
1 tbsp tomato + red pepper paste (if you cannot find red pepper paste you can use 1 tbsp tomato paste)
~1 tsp salt
juice of half or 1 lemon (depends on how you like it: sour or not so sour)
1/3 bunch parsley, finely chopped
1/2 bunch green onion, finely chopped
curly leaf lettuce

charlly
charlly Tue, 2012-10-16 21:28

"Fasírt formákat készítünk belőlük, és tálalásig hűtőbe tesszük"
hát ezt nem kekll kisütni ???

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2012-10-17 10:53

Kedves Charlly,
Nem bizony. Ez egy hideg előétel, csak a lencsét kell puhára főzni, formázni, és hűtőbe téve várni, hogy az ízek összeérjenek. :)
Szép napot!
Üdv,
Nóra

gourmetgirl
gourmetgirl Mon, 2012-04-30 18:10

Megcsináltam, de sajnos nem sikerült. Melyik az az alapanyag, aminek össze kéne tartania a hozzávalókat? Nekem ugyanis szétesett, miután kivettem a hűtőből.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-09 22:09

Szia!
A bulgurt főve, vagy még száraz állapotban adod hozzá?

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2010-12-10 00:54

Kedves Alison!
Még nyers állapotában. A lencsén lévő nedvességtől szívja meg magát!
Üdv:
Nóra

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-07-29 21:14

Nagyon ügyes voltál, hogy megadták a receptet.Nem a pontos név a lényeg, hanem hogy jól néz ki, és finom.Nem is tudtam, hogy ilyet is lehet belőle készíteni?Levest, krémlevest azt igen.Köszi,kipróbálom,van itthon.Éva-Anyóca

elif
Tekten Elif / elif Thu, 2010-07-29 17:41

És a török ismerősök még nem reklamáltak, hogy ez nem arab, hanem török? ;) Én is imádom, már posztoltam volna, ha épp nem lennék kifogyva a vöröslencséből. :) Üdv: Elif

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Thu, 2010-07-29 18:27

Hű, tényleg? Nem, épp kirándultak, és kimaradtak belőle, de az étteremnek nem volt semmilyen nemzetiségi profilja, arab címszó alatt futott...na javítok is :)
Ha van hozzá eredeti neved, akkor azt is átírom :)

elif
Tekten Elif / elif Fri, 2010-07-30 23:40

Nem is annyira fontos tényleg, arab-török konyha sok ponton amúgyis összemosódik a bevándorlások miatt. :)
Húde ütős nevet meg nem is tudok mondani, merthogy (kırımızı) mercimek köftesi-nek hívják törökül, ami meg ugye magyar fordításban egy-az-egyben vöröslencse köfte vagy fasírt. :) Üdv: Elif

Suslinc
Suslinc Wed, 2010-09-22 10:55

Nekem is nagyon tetszik! :-) De még nem ettem ilyent, hasonlót sem. Mit gondoltok, valami kis mártogatós nem kellene hozzá? Elif, Te nagy szakértő vagy, el tudnál képzelni hozzá valamit, hogy ne legyen száraz?

elif
Tekten Elif / elif Wed, 2010-09-22 11:18

Nekem nem szokott száraznak tűnni, valamennyire puha marad. Esetleg valamilyen savanykás dologgal, citromlével meglocsolva, vagy fokhagymás (mentás / kapros) joghurttal tudnám elképzelni, de paradicsomos alaú mártással is próbálkozhatsz.

Suslinc
Suslinc Wed, 2010-09-22 11:41

Köszi! Én is valamilyen fűszeres joghurtra gondoltam. Meg hozzá a ramazan pidét.... :-)

408
vöröslencse 15 dkg
bulgur 2 bögre
vöröshagyma 2 kis fej
olívaolaj 0.5 dl
chiliszósz 1.5 teáskanál
bors 1 tk
sűrített paradicsom 1.5 ek
petrezselyem 1 csokor
újhagyma 6 db
1.5 tk