Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöld dió befőtt recept

hozzászólások (11)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Réz
Foszfor
Magnézium

TOP Vitaminok

Folát B1 B6 C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
38.3 g

zsír

Összesen:
163.1 g
Telített zsírsav:
15 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
22 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
118 g

ásványi anyagok

Összesen:
2.7 g
Kalcium:
273 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
399 mg
Foszfor:
868 mg
Kálium:
1136 mg
Nátrium:
12 mg
Cink:
8 mg
Réz:
4 mg
Mangán:
9 mg
Szelén:
14 µg

szénhidrát

Összesen:
287.3 g
Összes cukor:
257 g
Élelmi rost :
19 g

víz

Összesen:
125.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
23 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
3 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
248 µg
A vitamin (RAE):
5 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
7 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
153.2 g

zsír

Összesen:
652.3 g
Telített zsírsav:
61 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
89 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
472 g

ásványi anyagok

Összesen:
10.9 g
Kalcium:
1091 mg
Vas:
30 mg
Magnézium:
1596 mg
Foszfor:
3471 mg
Kálium:
4542 mg
Nátrium:
49 mg
Cink:
31 mg
Réz:
16 mg
Mangán:
34 mg
Szelén:
55 µg

szénhidrát

Összesen:
1149.2 g
Összes cukor:
1025 g
Élelmi rost :
73 g

víz

Összesen:
500.9 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
93 mg
Tiamin - B1 vitamin:
3 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
2 mg
Niacin - B3 vitamin:
11 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
6 mg
B6 vitamin:
5 mg
Összes folát:
993 µg
A vitamin (RAE):
17 µg
E vitamin:
7 mg
K vitamin:
27 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.2 g

zsír

Összesen:
26.4 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
19 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
44 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
64 mg
Foszfor:
140 mg
Kálium:
184 mg
Nátrium:
2 mg
Cink:
1 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
2 µg

szénhidrát

Összesen:
46.4 g
Összes cukor:
41 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
20.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
5 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
40 µg
A vitamin (RAE):
0 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hmarianna
hmarianna Wed, 2013-07-17 17:51

Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni hogy ha a dió már egy kicsit büdös, akkor is meglehet csinálni? Gondolom az ecetes víz segít rajta. Illetve a másik kérdésem az hogy mind a három alkalommal újra kell csinálni a szirupot? Vagy elegendő mindegyik alkalommal felforralni.

Arthemis77
Arthemis / Arthemis77 Wed, 2013-07-17 18:47

Hát nem tudom.Puha is? Az idén nekem is posványos szaga lett mert haza mentünk szüleimhez és másfél napig nem lett cserélve víz rajta.Nekem puha is lett így ment a borítóba. Szirupot nem kell újat csinálni, csak újra fel kell forralni.

hmarianna
hmarianna Thu, 2013-07-18 07:18

Nem puha, tegnap megcsináltam, de kétszer főztem egymásután ecetes vízben, hogy a szag eltűnjön, most már a szirupban van, még kétszer kell a sziruppal felfőzni. Na majd kiderül hogy milyen lesz:) Ha már teszem az üvegekbe, és akkor megkóstolom, akkor már a végleges íze lesz?

Farkas Ani
FarkasAni / Farkas Ani Sun, 2013-07-14 22:15

Idén tettem el először dióbefőttet. Egy kicsit más a receptje, de nagyon jó fűszeres illatok terjengtek a konyhába, mikor főztem. Főzési idő 3x 30perc.
Zöld diót június végéig lehet szedni. Akkor még puha a belseje, át lehet szúrni könnyedén. Nagyon kíváncsi vagyok az ízére. :)

Ani

Arthemis77
Arthemis / Arthemis77 Sun, 2013-07-14 22:27

Köszönöm a válaszokat amit helyettem adtál. :) Én úgy kb egy fél órát főztem. de le kell ellenőrizni, egyet el szoktam vágni mikor úgy gondolom elég puha már. Nem kaptam üzenetet, hogy hozzászólás érkezett. :(

Farkas Ani
FarkasAni / Farkas Ani Mon, 2013-07-15 10:06

Kedves Arthemis77!

Ne haragudj érte, de annyira megörültem ennek a receptnek. :) Klassz dolog, hogy Te is elkészítetted ezt a ma már ritkaságnak számító befőttet. Én ugyan nem vágtam ketté a diót, de remélem megpuhult. Még raktam bele csillagánizst, fahájat, vaníliarudat is.

Ani

Arthemis77
Arthemis / Arthemis77 Tue, 2013-07-16 17:46

Kedves Ani!
Dehogy haragszom! Örülök hogy te is ismered ezt a receptet. Sült hús mellé egyszerűen mennyei. Csak mindig keveset készítünk így ünnepi ebédekhez szoktuk enni.Csillagánizst, fahéjat, vaníliarudat majd jövőre én is kipróbálom. Dia

A.Eszter
A.Eszter Wed, 2013-07-03 13:36

Kedves Arthemisz!
És mikor kell leszedni a zöld diót? Idén már késő nekiállnom vajon?
Köszönettel!

2615
dió 1 kg
ecet 3 ek
cukor 1 kg
víz 4 dl
szegfűszeg 10 db
citromhéj 30 g
narancshéj 30 g