Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tapolcai sütőtökkrémleves

Tapolcai sütőtökkrémleves
Tapolcai sütőtökkrémleves
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy reggel láttuk a tévében és annyira étvágygerjesző volt, hogy kipróbáltuk. Hát szerintünk nagyon finom.

hozzávalók / 5 adag

A leveshez

A pácoláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt 48 órával a főzés előtt bepácoljuk!
  2. A bort és ugyanannyi vizet a fűszerekkel és a tisztított, darabolt zöldségekkel felforraljuk, majd kihűtjük.
  3. Beletesszük a csülköt és 48 órára betesszük a hűtőbe.
  4. A tököt feldaraboljuk kis kockákra (természetesen miután meghámoztuk). A vöröshagymát finomra aprítjuk, és felhevített vajon pirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a sütőtököt, felöntjük borral, sózzuk, borsozzuk, és annyi alaplét adunk hozzá, hogy a tököt ellepje.
  6. 15-20 percig fedő alatt pároljuk. Ha megpuhult, tejszínnel dúsítjuk és mixeljük.
  7. Tálaláskor a tányér aljába a pácból kivett és darabolt csülköt tesszük, és erre szedjük a levest. Tökmaggal meghintjük, és tökmagolajjal kicsit meglocsoljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 10 449
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőtökkrémleves pácolt sertéscsülökkel, fehérboros-pácolt csülkös sütőtökkrémlees

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

385
sütőtök 80 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
vaj 1 ek
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
csirke alaplé 3 dl
főzőtejszín 2 dl
tökmag 2 ek
tökmagolaj 0.5 dl
sertéscsülök 10 dkg
fehérbor 5 dl
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 1 db
koriandermag 1 kk
sárgarépa 1 kis db
fehérrépa 1 kis db