Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tapsi - Hapsi püréje

Tapsi - Hapsi püréje
Tapsi - Hapsi püréje
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én és az uracskám kicsit úgy vagyunk a hagymával, mint Gombóc Artúr a csokival, lehet vörös-, póré-, fok-, vagy medve-, a lényeg, hogy legyen! Ezt a receptet is a hagyma ihlette, máskülönben nem is tudnám a répát megetetni az én kis párommal. A fele répa, fele krumpli pedig a fogyókúrámnak is jót tesz :)

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Kicsit édeskés íze miatt én nagyon szeretem sós, csípős hússal (ma grillezett csípős csirkeszárnnyal ettük), de néha magában is "elnyalogatom". :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított krumplit és répát nagyobb darabokra vágjuk, és sós vízben feltesszük főni.
  2. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon aranybarnára pirítjuk.
  3. A puhára főtt zöldségekről leöntjük a levet, majd összetörjük a vajjal és annyi tejjel, amennyit felvesz. Sózzuk és fehérborsozzuk.
  4. A pürét a tetejére halmozott pirított hagymával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 944
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Grevinna

Mióta szakács: 2011.07.17.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplipüré répával, sárgarépás-hagymás burgonyapüré

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

254
sárgarépa 0.5 kg
burgonya 0.5 kg
vöröshagyma 4 közepes fej
vaj 5 dkg
tej 3 dl
fehér bors 1 csipet
1 csipet
olívaolaj 2 ek