Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarajos kifli

Tarajos kifli
Tarajos kifli
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom családjában nagyon közkedvelt ez a sütemény, és bizony az első kóstolás után én is elcsábultam tőle. Bátran merem ajánlani mindenkinek. 
(Ez az első receptem, amit közzéteszek, nincs gyakorlatom a receptek írásában, ha valaki nem ért belőle valamit, akkor nyugodtan kérdezzen, igyekszem majd érthetőbben elmagyarázni :).)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a csipetnyi sót és a tejfölt (a tejfölből lehet többet is tenni, addig meg jó puha rétestésztát kapunk), mindezt jól kidolgozzuk addig, míg szép sima lesz a tésztánk.
  2. Három részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk vékonyra, és lekenjük egy kis meleg margarinnal. Ezt követően felcsavarjuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  3. A hűtőből kivéve a tésztarudakat felvágjuk kb. 2 cm-esre, és kinyújtjuk kerekre.
  4. Közepébe tölteléket teszünk, a széleket egymásra hajtjuk, és az előmelegített sütőbe megsütjük.
  5. A töltelékhez a három tojásfehérjét felverjük habbá, majd belekeverjuk a darált diót és a lekvárt.
  6. Kisülés után megszórjuk porcukorral.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 266
elküldve: 1
receptkönyvben: 200
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tilda

Mióta szakács: 2011.02.12.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kifli, dióval töltött kifli

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Wed, 2012-10-31 11:31

Nagyon jol néznek ki ezek a jopofa kiflik, Tilda! Az egyik lányomnak is Tilda a neve :) nagyon ritka, de szép név!!!!! Kulonleges! Üdv, Torma :)

Kertészné Ági
Kertészné Ági / Kertészné Ági Mon, 2011-03-14 20:30

Kedves Tilda!

Butának hangzik a kérdésem: a tölteléknél egyszerre keverjük a habhoz a diót és a lekvárt?
Kb. mennyi ideig kell sütni?
Az 1 margarin dkg-ra mennyit jelent?
Válaszodat köszönöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-03-14 21:01

Kedves Ági!

A margarin 250 g. Szerintem mindegy hogy melyiket keverjük bele hamarabb, ezen nem gondolkoztam soha, én előbb a diót szoktam utána a lekvár. És hogy menyi ideig sutjuk? hát ez sütőtől függ, de azért 15 - 20 perc után nem árt ha megnézzük. Hamar megsül, mert vékony a lapja.
Ha még van kérdés szívesen válaszolok.
Jó sütést!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2011-03-08 07:26

Kedves Tilda!
Tiéd lett múlthéten a legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2011-03-02 07:24

Kedves Tilda!
Tiéd lett 2011.március 1. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2011-03-01 16:29

Kedves Tilda, gratulálok az első receptedhez.Én is szoktam sütni ezt a kiflit, igaz más néven. Valóban finom süti. Piroska

1751
margarin 25 dkg
tojássárgája 3 db
tejföl 2 dl
finomliszt 50 dkg
1 csipet
tojásfehérje 3 db
cukor 30 dkg
dió 20 dkg
lekvár/ dzsem 5 ek