Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárcsán sütött zöldséges hús

Tárcsán sütött zöldséges hús
Tárcsán sütött zöldséges hús
105 perc / előkészület: 45 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi összejöveteleken mindig nagy sikert arat.

hozzávalók / 4 adag

  • 0,5 kg csirkemell
  • 0,5 kg sertéscomb
  • 0,5 kg hagyma
  • 0,5 kg paprika
  • 0,5 kg cukkini
  • 0,5 kg sárgarépa
  • 0,5 kg paradicsom
  • fokhagymás villámpác
  • mexikói villámpác
  • olaj
  • bors
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felcsíkozzuk és beleforgatjuk az 1 dl olajjal elkevert fokhagymás villámpácba. A sertécombot is vékonyra csíkozzuk, majd beleforgatjuk az 1 dl olajjal elkevert mexikói villámpácba. (Ezeket előző nap szoktam elkészíteni, hogy az ízek még jobban összeérjenek.)
  2. A hagymát kockára, a paradicsomot és a paprikát karikára, a sárgarépát és a cukkinit zsülienre vágjuk.
  3. A tárcsát nagyon kevés olajjal előmelegítjük és a hagymát üvegesre pároljuk benne, majd egy edénybe kiszedjük. Most a paprika kerül a tárcsára, s amikor majdnem kész, visszaöntjük rá a hagymát, összesütjük, azután kiszedjük a tárcsából.
  4. Ugyanígy járunk el a cukkinivel. Megpároljuk nagyon kevés olajon és ha majdnem kész, visszaöntjük rá a hagymás, paprikás keveréket. Kiszedjük és következik a sárgarépa. Mikor az is majdnem kész, visszaöntjük a zöldségeket és jól elkeverjük. Kiszedjük és a paradicsom kerül sütésre a tárcsára, majd visszakeverjük bele a zöldséges egyveleget. Mikor kész a zöldségkeverék, kiszedjük és félretesszük..
  5. A csirkemell alá nem teszünk olajat, mert a villámpác elkészítésekor ezt megtettük. Ha a csirkemell megsült, akkor a zöldségeket visszaöntjük a tárcsába és összeforgatjuk az egészet, majd újból kiszedjük.
  6. Már csak a sertéshús van hátra. Mikor az is megsült, akkor az előzőleg kiszedett zöldséges-csirkemelles keveréket visszaöntjük, összeforgatjuk és készre pirítjuk. (A Knorr villámpácok elég fűszerezettséget biztosítanak, de ha szükséges, akkor ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.)
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 692
elküldve: 3
receptkönyvben: 135
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ferencke

Mióta szakács: 2012.03.11.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, AB0 diéta – 0 vércsoport
kategória: egytálételek
konyhatechnológia: grill
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárcsán sütött zöldséges sertéscomb, csirkemell zöldségekkel tárcsán sütve, tárcsán sült zöldséges-húsos egyveleg

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!