Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarhonyás hús 2.

Tarhonyás hús 2.
Tarhonyás hús 2.
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Iskolás koromban kedvenc menza étel volt, úttörő gombóc :-)), ha valaki így ismeri. Majd elfelejtettem, a hús enged annyi levet, hogy először nem kell vizet önteni alá, utána természetesen pótolni kell, és a tarhonya is vesz fel a levéből, tehát nem baj, ha kicsit (de tényleg csak kicsit) hosszabb lével van a pörkölt. A húst azért pirítom, mert szerintem így szaftosabb lesz.

hozzávalók / 6 adag

A pörkölthöz

A tarhonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szalonnát kis kockákra vágjuk, kisütjük zsírjára. A hagymát apróra vágva lepirítjuk, mikor már üveges, hozzátesszük a fokhagymát.
  2. Közben a húst 4-5 cm hosszú, ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, az olajon lepirítjuk, addig, ameddig a hús kifehéredik. A hagymát levesszük a tűzről, hozzárakjuk a fűszereket, paprikát, paradicsomot, ráöntjük a húst, lassú tűzön főzzük.
  3. A tarhonyát olajon barnára pirítjuk, majd ráöntjük a forró vizet, sózzuk. Mikor felszívta a vizet, fedőt rá, és langyos sütőbe rakjuk 15-20 percre.
  4. Mikor kész a pörkölt, összekeverjük a tarhonyával, egyet rotyog, és kész.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 33 589
elküldve: 2
receptkönyvben: 141
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Patyir

Mióta szakács: 2010.01.18.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sertéspörkölt tarhonyával, húsos úttörőgombóc, tarhonyás hús füstölt szalonnával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-07-19 09:45

Ha nem házi, reszelt tésztából készült a tarhonya, hanem bolti, akkor az nézhet ki így,laposabban, ezért nézhetted lencsének, de ez a bolti fajta tarhonya,mi úgy hívjuk, hogy sörétes tarhonya.A házi,az picike kis reszelt,meghatározatlan alakú.Mind a kettő finom, ki ezt, ki azt szereti.Én mindkettőt szoktam használni, hiszen reszeltet a saját tyúkjaim tojásából készítek, de a gyerekeim, a laposabb, sörét tarhonyát is szeretik.Éva-Anyóca

Patyir
Patyir / Patyir Sun, 2010-05-30 05:38

Ez tarhonya (úttörö gomboc volt a becézése ) a lencse az növény, és köretnek fözelék formájában tudom elképzelni

880
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
füstölt szalonna 10 dkg
fokhagyma 4 gerezd
paradicsom 2 db
zöldpaprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
tarhonya 50 dkg
1 kávéskanál
víz 1 l
napraforgó olaj 0.5 dl