Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarhonyás hús 3. - mustáros

Tarhonyás hús 3. - mustáros
Tarhonyás hús 3. - mustáros
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen anyósom sokszor csinált tarhonyás húst, nem egészen ezt a változatot, de minden esetre nagyon szerettem. Valamiért sosem kérdeztem meg tőle hogyan készül, így látvány alapján kitaláltam magamtól, és lustább napjaimon mindig ezt az ételt készítettem. Ma is egy ilyen hasonló lusta napomon voltam, így eldöntöttem, hogy tarhonyás húst fogok készíteni. Viszont hagymaaprítás közben annyira megcsapott a mustárillat, hogy nem bírtam ki, hogy ne tegyek az ételbe egy keveset, hasonlóképpen voltam a fokhagymával is. Így egy gyors, finom, bár látványra nem egy ünnepi ételt készítettem el, de mindenkinek ajánlom, aki nem akar sok időt a konyhában tölteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom kezdőknek, kevés idővel rendelkezőknek, inkább hétköznapokra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat felkockázzuk, majd kevés olajon, közepes lángon megpirítjuk.
  2. Míg a hagyma pirul, felkockázzuk a csirkemelleket, aztán a hagymára dobjuk.
  3. A fokhagymákat fokhagymanyomón átnyomva az eddigiekhez adjuk, majd 2-3 percig teljes lángon együtt főzzük-pirítjuk őket.
  4. A lángot csökkentve, hozzáadjuk az 1 evőkanál mustárt és a 3 dl tarhonyát, majd ismét pirítjuk 2-3 percig.
  5. Hozzáöntünk 3 dl vizet, majd takarékon, fedő alatt puhára főzzük.
  6. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd a végén kb. 1 evőkanál petrezselyemzöldet adunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 118
elküldve: 3
receptkönyvben: 276
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

BrigiKE25

Mióta szakács: 2011.01.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tarhonyás csirke mustárosan, mustáros tarhonyás hús petrezselyemmel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BrigiKE25
BrigiKE25 / BrigiKE25 Sun, 2012-06-10 18:00

Orulok, hogy izlett! En azert csinaltam mindent egyben, mert egyszeruen gyuuuuuulolok mosogatni :DDDD Meg szerettem volna minel gyorsabban elkeszulni vele, de persze, ha valaki preciz akar lenni, akkor a legjobb, ha mindent kulon keszitunk el :)
Tovabbi sikeres fozocsket mindenkinek! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-06-10 11:48

Sziasztok!
Elsőre nekem is mancsos lett, és nem főtt át rendesen a hús, mert nem volt miben: a tarhonya gyorsan elszippantotta előle a vizet... Az elején kellett volna többet pirítanom. Így viszont ki kellett szednem a tarhonyából és még külön pirítani kicsit...
Lényeg a lényeg: nekem jobban bejött az az elkészítési mód, amikor külön pirítom a húst, külön főzöm a tarhonyát, mindkettőt mustárosan. Amikor a tarhonyát félreteszem állni, akkor keverem bele a húst, h együtt álljanak.
A recept egyébként nagyon különleges, és finom :-)
Rose :-)

zelma3
zelma / zelma3 Wed, 2012-01-25 11:13

szia
Fincsi a recept köszi, nagyon jó ötlet,nekem egy kis gikszer jött főzés közben mégpedig hogy rettentően odakapott a tarhonya...aztán végül jénaiba tettem és be a sütőbe.Nekem villany-tűzhelyem van lehet h azon nem jó a lapon főzni a tarhonyát...

szolkov
szolkov Thu, 2011-12-15 15:00

Ma elkészítettem, nagyon finom lett! Köszönöm a receptet:)))

Nyuszifüles
Nyuszifüles Thu, 2011-06-02 10:19

Kedves BrigiKE25!
Tegnap elkészítettem a tarhonyás húst és ízre nagyon finom lett, csupán egy apró problémám volt vele: az állaga úgymond nagyon kenőcsös lett. Nem tudod mi lehet az oka? Azt hittem a tarhonya kicsit pergősebb marad. Vagy ez mindenkinek ilyen lesz? Hozzátenném, hogy amolyan kezdő-középhaladó vagyok, így bármi elképzelhető :)
Előre is köszi a segítséget!
Üdv, Nyuszifüles

BrigiKE25
BrigiKE25 / BrigiKE25 Thu, 2011-06-02 13:24

Szia Nyuszifüles!
Örülök, hogy ízlett! Én is ebbe a kategóriába sorolnám magam, így az a tippem, hogy kicsit sok lett a víz. Sajnos ez velem is előfordul néha, ilyenkor a tűzhelyen szoktam még kicsit hagyni a legkisebb lángon, és akkor valamennyi fölösleges nedvesség még elpárolog róla. A 3 dl-t csak irányadóként szabad venni, mert minden fajta tarhonya más mennyiségű vizet vesz fel. Egyébként a képen látható étel sem lett annyira hihetetlenül pergős, de azért még messze van a puliszkától ;-)
További jó főzőcskézést és kísérletezést!
Üdv: BrigiKE25

Nyuszifüles
Nyuszifüles Fri, 2011-06-03 13:23

Köszi a gyors választ!
Talán majd legközelebb jobban sikerül :)
Üdv, Nyuszifüles

bokine
bokine / bokine Thu, 2011-02-10 16:24

Kedves BrigiKE25! Gratulálok első receptedhez, nagyon szép a kép is. Üdv: Bokros Erika

BrigiKE25
BrigiKE25 / BrigiKE25 Thu, 2011-02-10 23:32

Kedves bokine! Köszönöm a kedves szavakat! Igyekszem a későbbiekben több receptet feltölteni, de mindig elfelejtem jegyzetelni, hogy miből mennyit használok, na meg persze a kép is mindig elmarad, pedig lenne még pár dolog a tarsolyomban. :-)

527
vöröshagyma 2 közepes fej
csirkemell filé 3 db
fokhagyma 4 gerezd
tarhonya 30 dkg
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
víz 3 dl
napraforgó olaj 2 ek