Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarhonyás hús Amy-től

Tarhonyás hús Amy-től
Tarhonyás hús Amy-től
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi kedvenc, annyira nem egészséges, de cserébe finom. :)

hozzávalók / 6 adag

Húshoz

Tarhonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

Húshoz

  1. A húst megmossuk és felkockázzuk egyforma nagyságúakra.
  2. A hagymát is felkockázzuk és megdinszteljük a zsíron. Beletesszük a húst. Fűszerezzük, zúzott fokhagyma, erős és TV paprika (egészben) is mehet bele.
  3. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Lefedve, közepes lángon főzzük, jó szaftosra. Kóstoljunk, és ízesítsünk, ha szükséges.
  4. Amikor a hús puha és elég szaftos, készen van. (A TV paprikát vegyük ki.)

Tarhonyához

  1. Amíg a hús fő, egy fazékban a zsíron barnára pirítjuk a tarhonya szemeket. Felöntjük 1 liter vízzel (égésveszély!). Nagyon vigyázzunk a felcsapódó forró gőzre, sózzuk, és lefedjük.
  2. Amikor már ragad a tészta, félrehúzzuk, és hagyjuk állni lefedve. Mire a hús elkészül, a tarhonya is megfelelő állagúvá válik.
  3. Az elkészült pörköltünket hozzáadjuk a tarhonyához, jó alaposan összekeverjük, és savanyúval ízlésesen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 6 656
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Amy Moonrose

Mióta szakács: 2013.04.05.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tésztás hús, pörkölt-tarhonyás egytálétel, csípős tarhonyás hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jegjoco
jegjoco Mon, 2016-08-01 10:17

Nem is olyan egyszerű dolog sóért a Himalájára, zsírért a trópusokra utazni egy egytálételért. Lustábbaknak javaslom a sertészsír, vagy étolaj használatát, a boltban vásárolt natúr konyhasó verhetetlen.

Zoli00
Zoli00 Sat, 2019-11-30 21:27

Mivel egyesek számára nem egyértelmű a recept így úgy gondolom segítek: A hozzávalók szamárvezetők, ergó mindneki azzal helyettesíti amivel akarja. Gondolom nincs jobb dolgod mint passzív agreszív módon beszólogatni másoknak az interneten. Gratulálok hozzá anyukád biztos büszke rád

755
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 3 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
ételízesítő 2 teáskanál
bors 1 kávéskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
tv paprika 1 db
hegyes erős paprika 2 g
kókuszzsír 2 ek
víz 3 dl
tarhonya 500 g
himalája só 1 teáskanál
víz 1 l
kókuszzsír 3 ek