Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarhonyás lecsó debrecenivel és füstölt kolbásszal

Tarhonyás lecsó debrecenivel és füstölt kolbásszal
Tarhonyás lecsó debrecenivel és füstölt kolbásszal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Ahány ház, annyi lecsó!" Sokféleképpen szoktam készíteni, ez az egyik kedvencem. Jól esik utána egy jól lehűtött, nagy pohár sör!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Friss kenyeret adhatunk hozzá. Én még megszórtam tört chilivel. Jól esik utána egy pohár sör vagy száraz vörösbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: a megmosott paprikákat tetszés szerint feldaraboljuk; a paradicsomot négybe vágjuk (leforrázva meg is hámozhatjuk); a szalonnát apróra daraboljuk; a vöröshagymát a héja nélkül felaprítjuk; a debrecenit és a kolbászt karikákra vágjuk.
  2. Egy vastagabb falú lábast felteszünk a tűzre, beleszórjuk a szalonnadarabokat, és kisütjük a zsírját. Szűrőkanállal kiszedjük a kisült szalonnát egy tányérkára.
  3. A szalonnazsírban megpároljuk a vöröshagymát (ha megsózzuk, hamarabb levet ereszt).
  4. Beletesszük a feldarabolt paprikát, és lefedve tovább pároljuk. Ha kezdi megadni magát, akkor hozzáadjuk a paradicsomot. Sózzuk-borsozzuk-fűszerpaprikázzuk. (Sózásnál ügyeljünk arra, hogy a kolbászok is tartalmaznak sót!) Öntünk hozzá vizet, keverünk egyet rajta, lefedve tovább főzzük. Legyen jó leveses állagú, mert a tarhonya sokat fog magába szívni!
  5. Egy rottyanás után beleszórjuk a karikára vágott debrecenit és a füstölt kolbászt, megkeverjük, és lefedve tovább főzzük.
  6. Megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk. Ha kevés a leve, adunk hozzá kevés vizet. Hozzáadjuk a kisült szalonnadarabkákat.
  7. Amikor majdnem kész, beleszórjuk a tarhonyát, megkeverjük. Pár percig lefedve tovább rotyogtatjuk. Legyünk résen, mert a tarhonya hajlamos az edény aljára "kapni"!
  8. Elzárjuk a tüzet a lábas alatt, keverünk egyet-kettőt a lecsónkon, és lefedve hagyjuk a tarhonyákat megdagadni.
  9. Ha a tarhonya megpuhult, már tálalhatunk is!
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 308
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

1StOne

Mióta szakács: 2018.04.14.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos lecsó tarhonyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1404
tv paprika 6 közepes db
hegyes erős paprika 1 közepes db
paradicsom 4 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
füstölt szalonna 15 dkg
debreceni kolbász 15 dkg
csípős kolbász 15 dkg
tarhonya 15 dkg
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
víz 2 dl