Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarhonyás zúzapörkölt

Tarhonyás zúzapörkölt
Tarhonyás zúzapörkölt
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom kérésére készítettem ezt a zúzapörköltet. Életem első zuzapörije volt. Nagyon jól sikerült. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Mikor majdnem kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és a fokhagymát is hozzátesszük.
  2. Megtisztított, megmosott és feldarabolt zúzát hozzáadjuk és egy pillanatra csak a tűzön átforgatjuk a hagymában, és ezután adjuk hozzá a tört pirospaprikát.
  3. Hozzáadjuk a vizet, kb hogy ellepje a zúzákat (kicsit több is lehet, mert a tarhonya felszívja a szaftot).
  4. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük saját ízlésünkhöz (lehet paprikakrémet beletenni, csípős paprikát....).
  5. Hagyjuk főni fedő alatt, lassű tűzön.
  6. Mikor már majdnem teljesen kész, hozzáadjuk a tarhonyát (én úgy szeretem, hogy ne nagyon maradjon a pörköltnek szaftja, ezért elég sok tarhonyát szoktam bele tenni).
  7. Mikor kész, kenyérrel és vegyesvágottal tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 15 099
elküldve: 0
receptkönyvben: 137
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszta

Mióta szakács: 2012.01.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tarhonyás zúzapörkölt, zúzapörkölt, zúzapörkölt tarhonyával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szeo76
Szeo76 Sat, 2014-03-08 17:47

Nagyon finom, havonta legalább egyszer elkészítjük!

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Thu, 2013-01-03 09:48

Szia maria54321
Én a zúzapörköltnél nem szoktam, csak akkor pirítom meg a tarhonyát (és a rizst) , ha külön álló köretként használom. Itt belefőzöm simán, de szerintem nem rontod el, ha megpirítod előtte.

796
csirkezúza 50 dkg
tarhonya 250 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 2 ek