Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarhós csiga

Tarhós csiga
Tarhós csiga
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját találmány, finom és kiadós.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy keverőtálba tegyük a liszt felét, a közepébe alakítsunk mélyedést, morzsáljuk bele az élesztőt, tegyünk rá pici cukrot és langyos vizet. Amikor kel, adjuk hozzá a joghurtot, sót, margarint és a többi lisztet,  jól dolgozzuk át és 60 percet kelesztjük.
  2. Liszttel meghintett gyúródeszkán vékonyra elnyújtjuk, a tarhóba (vagy a tejföl és joghurt keverékébe) belekeverjük a sót, és felét rákenjük a tésztára és felcsavarjuk.
  3. 3 ujjnyii vastag szeleteket vágunk, olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, a vágott felükkel lekenjük a tarhó felével, 30 percet pihentetjük, majd rákenjük a megmaradt tarhót, és 200 fokon 45 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 587
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: szerb
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tarhós csiga, tejfölös csiga, fehér csiga

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Sun, 2012-03-04 10:05

Ma reggel fél adagból elkészítettem reggelire. Mivel nem volt itthon elég joghurt, a tészta tölteléke juhtúróval kikevert tejföl lett. Langyosan nagyon finom. Nem tudom, a kihűlést megéri-e ?

cricri
cricri Fri, 2012-03-02 20:47

Mivel én sem tudtam, utánanéztem: "Alföldi gulyások készítették a tarhót, ami tulajdonképpen joghurt. Ehhez a tejet először egy nagy fémbográcsban felforralták, s kavargatva főzték, míg a habját el nem főtte. Ekkor átöntötték egy fadézsába. Mikor annyira kihűlt, hogy a kéz még állta, oltóanyagot kevertek bele. A dézsát lezárták, és alaposan betakarták, bebugyolálták, hogy minél lassabban hűljön le. Ennek az edénynek általában külön helye volt a szálláson. Szélvédett helyen ástak neki gödröt, s bundával ki is bélelték. 3-4 óra alatt a tarhó megaludt. Az eljárás során savanykás ízű, sűrű kocsonyás termék keletkezett. A pásztorok szívesen ették kenyérrel, kásával, vagy magában is. Az oltóanyagot (tarhómagot) az előző tarhóból tették félre."(http://www.sulinet.hu/tart/cikk/md/0/19099/1)

Artúró
Artúró Fri, 2012-03-02 17:41

Szeretném megkérdezni,hogy mi az a tarhó mert sajnos én nem ismerem

1487
finomliszt 1 kg
élesztő 3 dkg
joghurt 5 dl
margarin 15 dkg
2 kk
tejföl 4 dl
joghurt 2 dl
1 kávéskanál