Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarjás kifli

Tarjás kifli
Tarjás kifli
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szilveszter éjszakára finom kis harapnivaló volt, de tökéletes uzsonnára, iskolába, mindenhogyan. Persze megint úgy sütöttem, hogy csak azt használtam, amit a hűtőmben találtam. Mascarpone helyett nyugodtan lehet tejföl, tejszín is.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, a mézet hozzákeverjük és az élesztőt felfuttatjuk rajta. Ha megkelt, hozzá adagoljuk a többi alapanyagot, dagasztjuk, kelesztjük, míg több mint duplájára megnő.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk téglalap alakúra, derelyevágóval 24-26 kockára felvágjuk.
  3. A tésztakockára kenünk 1 kk-nyi mustárt, ráhalmozunk 1 tk-nyi tarját és a tetejére 1 tk-nyi sült hagymát teszünk. A tésztát feltekerjük, kifli formájúra hajlítva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. Megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal.
  5. 160 C-ra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33x2 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 391
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sertéstarjával töltött kifli, sós kiflik tarjával töltve, mustáros-hagymás tarjával töltött sós kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

461
kovász 20 dkg
tej 2 dl
méz 1 ek
friss élesztő 1.5 dkg
mascarpone 10 dkg
vaj 6 dkg
tönkölybúza liszt 40 dkg
1 tk
dijoni mustár 4 ek
füstölt-főtt tarja 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
libazsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
sajt 10 dkg