Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarkabab leves sajtgaluskával

Tarkabab leves sajtgaluskával
Tarkabab leves sajtgaluskával
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még a tavalyi babomból maradt, lassan jön az idei, el kell ezt is használni.

hozzávalók / 4 adag

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 30 dkg tarkabab</span>
  • 1 db tömlős sajt natúr
  • 1 tojás
  • 4 ek liszt
  • olaj
  • bors, só, pirospaprika
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tarkababot előző este be kell áztatni hideg vízbe.
  2. A sárgarépát, petrezselymet megpucoljuk, lábasba tesszük, felöntjük hideg vízzel, hozzáadjuk a babot, sót, borsot, és készre főzzük.
  3. Rántást készítünk, 1 kanál lisztet kevés olajjal világosbarnára pirítunk, felöntjük fél pohár hideg vízzel, és a leveshez adjuk.
  4. A galuskához kinyomjuk a tömlős sajtot, hozzáadjuk a 3 kanál lisztet, 1 tojást, kevés vizet, és alaposan elkeverjük.
  5. Nokedliszaggatón a leveshez adjuk, ha feljön a leves tetejére a galuska, kész is.
  6. Lehet tálalni.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 077
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bableves, fejtett bableves, sajtgaluskás bableves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lindatolli
lindatolli Wed, 2017-04-12 16:00

Ma ezt fôztem, de 1 db tömlôs sajt helyett 100g krèm sajtot (philadelphia) hasznàltam, így nem kellett hozzà semennyi víz sem. Nagyon szuper lett!!! Mindenkinek ajànlom :)
Köszönöm a receptet xx

facanka
facanka Tue, 2014-11-25 14:09

Lehetne estleg tejfollel kikavarni a rantast.mint a savanyu kaposzta levesnel?szoval kicsit surubbe tenni??