Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarkedli 3. -házi eperlekvárral

Tarkedli 3. -házi eperlekvárral
Tarkedli 3. -házi eperlekvárral
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamelyik nap kutakodtam az interneten recepteket keresve, hogy mit is csináljak a finom nyári zöldségleveshez, és rátaláltam erre a nagyon finom tarkedli receptre, és mivel nekem is van saját receptem még a nagymamától, amelyiket picit meg kellett változtatnom, mivel a nagyim mindent csak "gondolom formán" készített, és így jött létre ez a recept ;)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés:
Nagy adag.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe elkeverjük a tojást, cukrot, sót, élesztőt és végül a simalisztet.
  2. Meleg helyen kb. 30 percig hagyjuk kelni.
  3. Ajánlom, hogy nagyobb tálba tegyük a hozzávalókat, mert jó sok lesz a tésztából :)
  4. Közepesen forró palacsintasütőt meglocsolunk pici olajjal, és 3-4 kupacot teszünk a tésztából.
  5. Mindkét felét megsütjük.
  6. A tarkedli egyik felét megkenjük lekvárral, és összeborítjuk egy másikkal. Megszórjuk őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 673
elküldve: 5
receptkönyvben: 333
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

BiGe

Mióta szakács: 2010.02.15.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tarkedli, dorkedli, lievance

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MarkManoka
MarkManoka Thu, 2013-06-06 08:24

Nagyon guszta. Ma ez lesz a desszert :) Mentve. Udv Erdelybol, Monika .

832
finomliszt 600 g
tej 7 dl
tojás 3 db
cukor 50 g
élesztő 30 g
1 csipet
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás cukor 1 csomag
lekvár/ dzsem 5 dkg
napraforgó olaj 2 ek