Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarkedli Katharosz konyhájából

Tarkedli Katharosz konyhájából
Tarkedli Katharosz konyhájából
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon régi kedvenc nálunk, Apósom révén ismertem meg, Ő sütötte mindig, de mióta nincs köztünk, én folytatom a családi hagyományt.

hozzávalók / 6 adag

A masszához

A tálaláshoz

Sütőzsiradék

A masszához
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntünk 2 dl langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 ek cukrot, és hagyjuk kissé megkelni.
  2. Majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót és a maradék cukros tejet fokozatosan adagolva, egy robotgép segítségével jól kidolgozzuk.
  3. Egy egészen gyenge, lágy tésztát kapunk, letakarjuk, és 3/4 órán át kelesztjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojások felvert habját, és még néhány percig újrakelesztjük.
  4. Sütés tarkedli sütőben, kevés olajat melegítünk, egy kisebb merőkanállal adagoljuk bele a masszát, és nem túl gyorsan sütjük, hogy a közepe is átsüljön. Mindkét oldalát megsütjük. Papírtörlőre szedjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk.
  5. Majd lekvárral megkenve kettőt összeborítunk, és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 037
elküldve: 4
receptkönyvben: 157
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

dorkedli, lekváros tarkedli, tarkedli lekvárral töltve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

612
finomliszt 60 dkg
friss élesztő 4 dkg
tojássárgája 5 db
tojásfehérje 3 db
tej 7.5 dl
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
porcukor 1 ek
lekvár/ dzsem 10 dkg