Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos burgonyaleves

Tárkonyos burgonyaleves
Tárkonyos burgonyaleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (46)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel nagy rajongója vagyok a tárkonynak, nemcsak télen, de nyáron is gyakran készítem azt kellemesen üdítő, savanykás ízű levest. A paradicsom és fokhagyma miatt gazdagabb ízű, mint a hagyományos verziója és ha alkalmam van rá, tárkonyos ecetet használok.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kis olívaolajon megdinszteljük, megszórjuk egy kevés  pirospaprikával.
  2. Rádobjuk a meghámozott, apró kockákra vágott burgonyát, sárgarépát, paradicsomot, fokhagymát, gyorsan összekeverjük.
  3. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.
  4. Mikor már majdnem megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a tárkonyt és a liszttel, tejföllel behabarjuk a levest. (Ha nem akarunk lisztet használni, akkor több krumplival tegyük fel, s a krumpli egy részét szétnyomkodva sűrítsük a levest. Ha pedig tejföl helyett joghurttal próbálkozunk, vegyük figyelembe a joghurt eleve savanykásabb ízét, mielőtt ecettel ízesítjük.)
  5. Tálalás előtt ízlés szerint tegyünk bele tárkonyos ecetet (vagy fehérborecetet).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 95
össznézettség: 234 619
elküldve: 45
receptkönyvben: 2 410
elkészítve: 130/173
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Tárkonyos krumplileves

Hozzászólások (46)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Tue, 2016-11-22 11:57

Tárkonnyal még nem próbáltam a krumplilevest, de a sok pozitív hozzászóláson felbátorodva ma én is kipróbálom. :)

mievi
mievi Sun, 2016-04-17 16:24

Kedves Oli!
Én most találtam rá a receptre, kiváló volt. Olcsó, gyors, finom. A családom erős paprikát tett bele, de nekem anélkül volt tökéletes. Köszi!

Vinci
Vinci / Vinci Tue, 2014-10-21 15:39

Én nagyon leveses vagyok, ha már fentebb ezis téma volt, de az ilyen "egyszerű" levesektől idegenkedem, ám ennek ellenére ma mégis feltálalom :D

Kocka Cukor
Kocka Cukor / Kocka Cukor Thu, 2013-11-14 20:43

Fantasztikus! Jó nagy adaggal sikerült elkészíteni :) Liszt helyett étkezési keményítővel sűrítettem, de a tejföl így sem maradt el. Biztos máskor is kerül még az asztalra! :)

flikflak
Flikflak / flikflak Wed, 2013-11-06 11:26

Szia, elkészítettem és nekünk nem volt az ihazi. Mondjuk nem vagyunk eleve krumplileves rajongók. Így továbbfejlesztettem és a kialakult tárkonyos krumplis bableves minden héten elkészül. Ami eszembe sem jutott volna a recepted nélkül.
Nagyon köszönöm a receptet!!!
flikflak

dimenzio
dimenzio Fri, 2012-09-21 12:52

Kedves Oli,
köszönöm ezt a levesreceptet.Mindig bajban vagyok leves terén mert én nem szeretem,a család többi tagja pedig nagyon is igényli.
Ezt a levest ma elkészítettem és 2 tányérral ettem belőle.A második nem is kellett mert elég volt így. Mindennap megtudnám enni.Biztosan gyakran fogom készíteni.
A kedvencem lett :) pedig leves :D

nyuszuli
nyuszuli Tue, 2012-09-11 14:19

Köszönöm a receptet, nekem valahogy nem a világom, remélem páromnak ízleni fog..

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-08-13 22:00

Nagyon finom volt a mai levesünk, köszönet érte.:-o
Máskor is fogom készíteni.
Szép nyári napokat kívánok még!
Éva-Anyóca

radmel
radmel Mon, 2012-08-13 11:16

Sziasztok!
Próbáljatok egy kis kockázott bacont pirítani bele...még inkább szeretni fogjátok!:o)

melody
melody / melody Sun, 2012-02-05 12:46

Kedves Oli!

Szuper lett!!!
Biztos gyakran kerül majd az asztalra:) Most éppen azt várom, hogy kanalazható hőmérsékletű legyen:)

fr95
fr95 Sat, 2012-02-04 14:22

Ma csináltam meg ezt a levest a családomnak, ízre isteni volt, csak kicsit főzelék állaga lett, bár az az én hibám, nem tettem bele elég vizet. Ja és kiegészítettem egy kis virslivel :). Egyszóval köszönöm szépen a remek receptet :)

krumplihéj
krumplihéj / krumplihéj Thu, 2011-09-01 18:37

Nem nagyon szeretem a leveseket, a krumplilevest pedig végleg megutáltam még az oviban. Ezt a változatot is csak a család kedvéért próbáltam ki, de igazán nagyon finom. A levesek közül ezt készítem azóta a legtöbbször. Nyáron hidegen ettük és vendégeknek is gyakran elkészítem, mert mindig elkérik a receptjét. Köszi szépen, hogy feltetted.

reginav69
Regina / reginav69 Mon, 2011-05-30 13:22

Kedvesemtöl tanultam,hogy füstölt hus levében teszi fel a krumplit. Az mindig van lefagyasztva a hütöben. Ha mégsem, egy kis füstölt szalonnabörke, vagy kolbàsz akad.. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-16 10:46

Hogy csináljátok füstölt hússal?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-10 12:48

Nekem nem sikerült a leves nem tudom hogy mit rontottam el rajta!!!
A kutyu azért megette!

Reni842
Reni842 Thu, 2010-09-23 15:26

Ma elkészítettem ebédre!Nagy sikere volt!Végre egy kicsit másabb a megszokottnál!Köszönöm! Üdv:Reni

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-07-03 12:54

Kedves Oli,

A mult vasarnap valami egyszeru, konnyu, hideg levesre vagytam.
Olaszorszagban vagyok, es sajnos nem minden kaphato, amihez otthon hozzaszoktam. Pl.: nincs tejfol. Igy a levesbe tejszin kerult. A parom utalja a hagymat es a fokhagymat is (szerintem ez az egesz olaszkonyha alapja!!!!), es megremult, amikor megerezte az illatukat. Bizonygattam, hogy nem figja erezni a vegeredmenyen, de nem hitt nekem. A vege persze az lett, hogy egy ismerosunket is meghivta, higy kostolja meg.
Most forditom a receptet olaszra... nagy siker, koszonom!!!
Lessy

manócska2010
manócska2010 Wed, 2010-05-05 12:50

Nagyon finom lett, köszi a receptet. Annyit változtattam rajta, hogy a végén nem ecetet, hanem egy pár csepp citromlevet adtam hozzá. Üdv Manó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-08 16:15

Ha szárított tárkonyt használok, akkor mennyit tegyek bele?(súly)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-08 16:30

Rendben, akkor ízlés szerint teszem....

agnetaja
agnetaja Wed, 2010-02-17 13:54

egy kis füstölt csülökkel,vagy füstölt hússal megbolonditva isteni:))

Oli
Oli / Oli Mon, 2009-10-05 18:48

Kedves Animoni, kis pohárral értendő a recept. Persze, ha nagyon szeretitek a tejfölt, többet is elbír... Üdv, Oli

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-10-05 13:58

Szia Oli!

1 kérdés: Kis vagy nagy pohár tejföl kell bele?
köszi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2009-09-29 13:06

Kedves Oli!
Ma elkészítettem ezt a fincsi levest, de utólagos engedelmeddel még belekéredzkedett egy kis füstölt kolbász, és egy kis babérlevél! :) Klassz lett! Üdv: Mrs Smith

Oli
Oli / Oli Tue, 2009-08-18 22:29

Szia drpa, örülök, hogy ízlett! A környezetemben lévő lurkóknak is nagyon bejött. :-)

drpa
drpa Mon, 2009-08-17 22:56

Szia Oli!
Ma én is elkészítettem ezt a levest, finom lett, a kisfiam is nagyon imádta. Köszi szépen a receptet!! :-)))

198
burgonya 500 g
vöröshagyma 1 közepes fej
sárgarépa 2 kis db
paradicsom 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
tejföl 150 g
finomliszt 1 evőkanál
tárkonyecet 1 ek