Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos burgonyaleves kapros csipetkével

Tárkonyos burgonyaleves kapros csipetkével
Tárkonyos burgonyaleves kapros csipetkével
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom tartalmas, laktató leves. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon megsütjük az apró kockára vágott szalonnát és a hagymát, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával.
  2. Beletesszük a karikára vágott sárgarépát, felöntjük vízzel, és főzzük.
  3. A burgonyát kockára vágjuk, és a főzővízbe tesszük.
  4. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, a megpucolt egész fokhagymagerezdekkel és a tárkonnyal.
  5. A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk.
  6. Kettő tojásból, lisztből, kaporból és egy csipet sóból csipetkét gyúrunk.
  7. A forró levesbe szaggatjuk, és további 10 percig főzzük.
  8. A legvégén belekeverjük a tejfölt, amit elkeverünk 2 ek liszttel.
  9. Tálaláskor elhelyezzük rajta a citromkarikát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 302
elküldve: 2
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tárkonyos krumplileves, kapros csipetkés burgonyaleves, burgonyaleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

811
burgonya 1 kg
sárgarépa 3 db
füstölt szalonna 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 2 db
tárkony 1 ek
tejföl 450 g
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
citrom 1 db
víz 1.5 l
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint