Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos csirkecomb sült almával

Tárkonyos csirkecomb sült almával
Tárkonyos csirkecomb sült almával
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt vehemenciám ebben a hőségben elősütni, sütőt bekapcsolni, etc... etc... Gyors elhatározással eldöntöttem, hogy inkább megfőzöm a csirkecombokat. Közben törtem a fejemet, hogy mivel tudnám feldobni a főtt húst. Ezt az almaköretet találtam ki, és a tárkonyos-vajas öntetet. Az az igazság, hogy a főzést igazán akkor élvezem, ha mozgásba hozhatom a fantáziámat, és a végén valami "finomra sikerültet" prezentálhatok a korgó gyomorral várakozóknak.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Jól illik még hozzá szerintem egy sima, vajas krumplipüré. Ital: száraz, hűtött rosé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, leitatjuk, és a zsíros részeket eltávolítjuk.
  2. Lábasba rakjuk, hozzáadjuk a zöldséges ételízesítőt, a zeller- és petrezselyem szárakat, és kb. 1 l vízben puhára főzzük. (A leszűrt főzőlét zöldségleves alapnak felhasználhatjuk.)
  3. Az almát alaposan megmossuk, héjastól vékony cikkelyekre felszeleteljük, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
  4. Amikor készre főttek a csirkecombok, egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és pár perc alatt megpároljuk rajta az almaszeleteket, picit pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a cukrot, a sót, a frissen őrölt borsot, és röviden karamellizáljuk az egészet. 
  5. Ekkor hozzáadjuk a fehér balzsamecetet, egyet rottyantunk rajta, félrehúzzuk a platniról, lefedjük, és tálalásig melegen tartjuk.
  6. Kávéskanálnyi vajat felolvasztunk, belekeverjük a tárkonyt.
  7. Előmelegített tányérra tesszük a csirkecombot, ráöntjük a tárkonyos vajat, borsozzuk, és az almakörettel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 752
elküldve: 2
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

főtt csirkecomb tárkonyos vajjal, főtt csirkecomb sült almával, tárkonyos vajas csirkecomb sült almával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

438
csirkecomb 2 db
alma 2 közepes db
ételízesítő 1 ek
zellerlevél 1 db
petrezselyem 6 szál
tárkony 1 kk
fokhagyma 1 gerezd
barna cukor 1 teáskanál
fehér balzsamecet 1 ek
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint