Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos-csirkemájas leves

Tárkonyos-csirkemájas leves
Tárkonyos-csirkemájas leves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hűvös idő beálltával gyakran készítek melengető leveseket. Egy téli napon, a rendelkezésemre álló alapanyagokból találtam ki ezt a finom levest. Sokkal jobb lett, mint amire számítottam. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Egy trükk: ha a csirkemájat tejbe áztatjuk, a véres lé kiázik belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a kacsazsíron elkezdjük dinsztelni.
  2. A megtisztított zöldségeket a gyufaszálnál kicsit vastagabb csíkokra vágjuk, vagy reszeljük, majd a hagymához adjuk és együtt tovább dinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, majd végül a tárkonyt, keverünk rajta néhányat és felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel, sózzuk, borsozzuk.
  4. Amikor forr a leves hozzáadjuk a tejbe áztatott (az áztatás el is hagyható, akinek nincs kedve hozzá), lecsöpögtetett és megtörölt csirkemájakat.
  5. Az újabb forrás után, közepes lángon kb. 20 percig főzzük a levest.
  6. Az utolsó percekben hozzáadjuk a tejszínt, néhány percig főzzük, majd a tűzről levéve utolsó mozzanatként ízesítjük frissen facsart citromlével.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 810
elküldve: 0
receptkönyvben: 245
elkészítve: 13/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemájleves tárkonyosan

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hawk07
Hawk07 / Hawk07 Wed, 2016-01-06 16:46

Nagyon finom lett! Köszi a receptet!
Szoktam hasonlót, de ez így ebben a formában tökéletes! :)

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2010-10-14 10:59

Éva-Anyóca! Örülök, hogy elkészítetted! (Ez a leves tipikusan a "ronda", de finom kategóriába tartozik....szóval nem a legcsinosabb levesek közés tartozik, de az íze......:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-10-12 12:21

A mai levesünk.Illata mennyei, megkóstoltam, és finom!!Köszi:Éva-Anyóca -már csak a család kell, de tudom az ízlésüket, király lesz!!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Sun, 2010-09-19 19:39

Mézescsupor! Örülök, hogy ízlett! Én úgy vagyok vele, hogy a főzés a határtalan lehetőségek tárháza. Mindenkinek a kezében más van, más íz jön ki belőle, más az ízlése. Én csak ötletekkel szeretnék szolgálni...:))) Örülök, hogy elkészítetted, már csak azért is mert magam találtam ki ezt a levest...már ezért megérte;)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-19 18:45

Megfőztem a levest, és igen ízletesnek találtam, bár szokásomhoz híven kicsit megvariáltam.:) Nem vajas galuska került bele, hanem rizs, illetve a tárkony helyett a máj íze miatt majoránna, egyébként úgy csináltam ahogy írtad, nagyon finom lett, degeszre ettem magam belőle. Köszönöm a receptet.:()

feleske
feleske Thu, 2010-09-16 13:21

Szerintem is nagyon jónak tűnik ez a recept, ki fogom próbálni. Én szükség szerint egy kis leves gyöngyöt tennék bele, amikor fogyasztom. Köszi a receptet:)

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2010-09-16 13:13

Kedves Mézescsupor! Az az igazság, hogy nem tette bel, mert sok volt benne a zöldség, nem hiányzott a tészta vagy más levesbe való. Szóval elég sűrű, gazdag volt a leves, bár ez a képen nem látszik. De, hogy válaszoljak, én talán pirított zsemlyekockát, vagy levesgyöngyöt tennék bele:) ha mégis valamit adnék hozzá...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-16 14:47

Köszönöm szépen a választ, azt hiszem, egy kis vajas galuskát fogok bele csorgatni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-16 11:49

Nagyon tetszik ez a recept. Mit tennél bele levesbetétként?

218
csirkemáj 25 dkg
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
tárkony 1 ek
főzőtejszín 1 dl
citromlé 3 ek
kacsazsír 1 ek