Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos csirkenyakleves

Tárkonyos csirkenyakleves
Tárkonyos csirkenyakleves
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves a család egyik kedvence. Akkor a legfinomabb, ha jó sok féle zöldség van benne. Én szinte mindenből teszek bele egy kis marékkal... Karfiol, kelbimbó, borsó, zöldbab, répa, karalábé, gomba, stb... (Minden évszakban elkészítem, hiszen mindig teszünk a fagyasztóba ezt-azt.) Igazi laktatós egytálétel. Mi nyakkal szeretjük a legjobban, de bármilyen csirkehús illik hozzá.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiket szükséges (pl. répa) felaprítjuk. A nyakat is megtisztítjuk.
  2. Egy fazékban felhevítjük a zsiradékot, átforgatjuk rajta a nyakat, a zöldségeket, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük kb. 3 l vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket (a tárkony kivételével).
  3. Addig főzzük a levest, amíg minden hozzávaló megpuhul.
  4. A végén a liszttel elkevert tejfölt beleöntjük, majd megszórjuk a tárkonnyal. Ha összeforrt lezárjuk.
  5. Kenyérrel és nélküle is nagyon finom.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 171
elküldve: 3
receptkönyvben: 84
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tárkonyos raguleves, csirkenyakleves, zöldséges raguleves csirkenyakból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

214
csirkenyak 50 dkg
sárgarépa 3 db
fehérrépa 1 db
zöldborsó 8 dkg
zöldbab 8 dkg
kelbimbó 6 dkg
gomba 4 közepes db
sertészsír 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
tejföl 175 g
finomliszt 1 evőkanál
víz 3 l