Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos csirkeragu

Tárkonyos csirkeragu
Tárkonyos csirkeragu
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tárkonyos csirkeragulevest imádjuk, de miért ne készíthetnénk el főételként? Én pontosan ezt tettem. Köretként tésztát vagy rizst is kínálhatunk hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben az olívaolajat és a vajat felhevítjük.
  2. A zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát.
  3. Ha a hagyma megpirult, akkor hozzátesszük a kockára vágott csirkemellet, és szintén barnára pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a megtisztított gombát, és kissé megfonnyasztjuk.
  5. Felöntjük a fehérborral, hogy az odapirult, ízéletes részeket feloldja.
  6. 1-2 perc után, ha az alkohol elpárolgott, akkor felöntjük a húslevessel, majd hozzáadjuk a tejszínt, és jól elkeverjük.
  7. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk, illetve friss tárkonnyal, valamint citromlével ízesítjük.
  8. Utolsó lépésként a 30 g vajat és a 30 g lisztet összekeverjük, majd 3-4 részletben, folyamatos kavarás mellett a szószhoz adjuk, és így besűrítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 152 837
elküldve: 65
receptkönyvben: 3 164
elkészítve: 345/345
Facebookon megjelent: 2

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
351 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás ragu, fehérboros csirkés ragu

Hozzászólások (48)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

W. A. Lacky
W. A. Lacky Tue, 2018-05-01 13:33

Kedves Nosalty! Ezen a honlapon én nem igazodok el!
1. Miért kell állandóan bejelentkezni, miért nem jegyez meg?
2. Ha bejelentkezek, akkor miért nem ugyanoda irányít vissza, ahol a bejelentkezés előtt voltam?
Ez a honlap így eléggé használhatatlan.
Üdv.: Wictor Arnold

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2018-05-01 19:43

Kedves Wictor Arnold!

Sajnáljuk a kellemetlenséget, kivizsgáljuk a hibát, és feltétlenül kijavítjuk.
Addig is kérjük türelmét, üdvözlettel:

Nosalty

Vannapanka
Vannapanka Thu, 2016-08-18 12:47

Sziasztok! Ez nem leves, hanem egy ragus csirkeétel. :) Szerintem a 30 g liszt nagyon sok bele, egy evőkanáltól bőven besűrűsödik és nem lesz lisztes íze. Egyébként szuper a recept, köszi szépen, nagyon finom lett a végeredmény. (én jóval több citromot használtam, mert szuper-savanyún szeretjük :))

Reni999
Reni999 Tue, 2016-05-10 16:29

Kedves ízHUSZÁR,

Ez, most leves vagy főétel? A leírásban főételként szerepel, de a kommentelők levesként hivatkoznak rá...

Gregor
Greg / Gregor Sun, 2016-05-08 10:41

Ezt nem lehet kihagyni. A jövő héten megcsinálom. Gratulálok.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-05-05 01:17

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

rega
rega Sun, 2015-05-24 21:20

Kedves ízHUSZÁR, ez a ragu valami mennyei!!!!!! bor nélkül is nagyon-nagyon finom, de legközelebb azzal is elkészítem... és még nagyon sokszor!!!! :) Köszi a receptet!!!!! Rega

viola01
Hagymafaló / viola01 Thu, 2015-02-12 00:42

Citromlé és tárkony helyett érdemes tárkonyecetet használni, mert isteni! Vagy csak simán a citrom helyett. :)

Times84
Times84 Thu, 2014-09-18 11:48

Megéri elkészíteni!! Gyorsan megvan, és igazán nagyon ízletes, finom leves!
Köszönöm a receptet, nem egyszeri alkalom volt :)

Zsu64
Zsu64 Thu, 2014-09-04 19:08

Zöldborsót is lehet esetleg beletenni! Szerintem az sem rontaná el! Mert nagyon gusztán néz ki a leves!!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-09-02 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.09.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

rozsa1958
rozsa1958 Mon, 2014-09-01 16:31

Nagyon guszta el is készítem de sehol sem kapni friss tárkonyt!!!Próbáltam már a kertbe is vetni de ki sem kelt.Ti hol vettétek??

tancosnati
tancosnati Tue, 2014-09-02 22:31

Frissen és szárítva az Ázsia boltban, a Lehel piacon és egyéb piacokon frissen is lehet vásárolni, Nagycsarnokban cserépben és szárítva is kapható.
A szárított is nagyon jól használható, inkább a főzés vége felé célszerű belemorzsolni az ételekbe.

zsuzsu91
zsuzsu91 Mon, 2014-05-05 09:37

Kedves ÍzHuszár! Mennyire lenne furcsa bográcsban elkészíteni ezt az ételt?
Köszönettel:
Zsuzsu91

Xénia.Dóra
Xénia / Xénia.Dóra Sat, 2014-05-03 10:23

Ugyan pár apróságon módosítanom kellett (az eredeti hiányában), például friss tárkony helyett szárított, fehér bor helyett rozé, de az eredmény így is kiváló, pedig én aztán nem vagyok nagy gombakedvelő.... Alig várom, hogy feltálalhassam...Köszönet a csodás receptért!

Adrienn-B.
Adrienn-B. Tue, 2014-03-04 12:34

Szia! A végén a vajat és a lisztet csak simán hidegen keverem össze? Nem csomósodik össze a levesbe? Bocsi a kérdésér, de elég kezdő vagyok :)

arte
arte / arte Fri, 2014-01-31 18:14

Kedves ízHuszár!

A tejszín alatt a sima tejszínt értetted vagy a főzőtejszínt?
Válaszodat előre is köszönöm! :-)

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Fri, 2014-01-31 21:26

Kedves arte!

Én mindig "sima" tejszínt használok, lehetőleg 30-35% zsírtartalommal. A habtejszín név megtévesztő lehet, mert azt sugallja, hogy abból habot kell készíteni, de nem, csak zsírosabb, így krémesebb lesz tőle a végeredmény, azaz sokkal finomabb! :)

ízHUSZÁR

arte
arte / arte Sat, 2014-02-01 10:38

Köszönöm,hogy ilyen gyorsan válaszoltál! :-)
Szép hétvégét! :-)

arte

nenike
nenike Thu, 2014-01-16 20:11

Kedves ízHuszár!

A fehérbor milyen legyen száraz, vagy édes?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2014-01-16 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.01.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

jolci
jolci Wed, 2014-01-15 17:05

Nah,ettől a képtől teljesen kész lettem! Eszméletlenül guszta,alig várom,hogy kipróbálhassam!

somitimi
somitimi Wed, 2014-01-15 12:27

Nagyon jol nez ki es a levest imadva tervben van maris :) viszont a feherbort lehet valimivel helyettesiteni? Koszi

368
olívaolaj 1 ek
vaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
csirkemell filé 40 dkg
gomba 25 dkg
fehérbor 125 ml
csirke alaplé 4 dl
főzőtejszín 1.5 dl
vaj 30 g
finomliszt 30 g
citromlé 1 ek
tárkony 3 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint