Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos csirkeragu leves Sylviától

Tárkonyos csirkeragu leves Sylviától
Tárkonyos csirkeragu leves Sylviától
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen, mindig étteremben ettem, akkoriban tárkonyos borjúragu levest. Ma is ha kapok szép borjú húst, szívesen készítem belőle, de csirkéből is ízletes!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk.
  2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a répákat, karalábét és a zellert. A hússal együtt 5-10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket is (tárkony,só, bors, ételízesítő és a felaprított fokhagyma). Majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni. (Kb. 2-3 liter.)
  4. Beletesszük a leveskockákat, és felforraljuk, majd fedő alatt takarék lángon félpuhára főzzük. Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót és a gombát. Addig főzzük, míg minden megpuhul.
  5. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál forró levest, hozzáadjuk az 1 ek. lisztet, és simára keverjük, majd a forrásban levő leveshez adjuk.
  6. Amikor elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott friss petrezselyemzöldet és a friss citrom levét (ajánlatos kóstolgatni, inkább kevesebb citromot adni hozzá, amit tálaláskor ízlés szerint pótolhatunk).
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 834
elküldve: 3
receptkönyvben: 252
elkészítve: 30/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

raguleves, csirkeragu leves, tejszínes csirkeragu leves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

460
csirkemell filé 2 db
napraforgó olaj 4 ek
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
zöldborsó 20 dkg
gomba 20 dkg
főzőtejszín 2 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
leveskocka 4 db
petrezselyem 1 csokor
tárkony 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
víz 2 l