Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos csirkeraguleves Dddori konyhájából

Tárkonyos csirkeraguleves Dddori konyhájából
Tárkonyos csirkeraguleves Dddori konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom ezt a levest, azért is készítettem. Nagyon laktató és finom.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet. Addig várunk, amíg a csirkemell félig megpuhul.
  2. A sárgarépát és a fehérrépát karikákra vagy kockákra vágjuk, majd a borsóval együtt hozzáadjuk a leveshez. Az apróra vágott petrezselymet, a sót és az ételízesítőt is ekkor adjuk hozzá.
  3. Miután hozzáadtuk a zöldségeket is lefedjük, és félig puhára pároljuk.
  4. Ezután felöntjük másfél liter vízzel, és hozzáadjuk a felkockázott krumplit és egy evőkanál tárkonyt.
  5. Megkeverjük, és 15 percig főzzük.
  6. 30 ml tejszínt egy evőkanál liszttel elkeverünk, majd hozzáadjuk a leveshez. Egy citrom levét belefacsarjuk a levesbe (aki nem szereti savanykásan, elég egy fél citrom leve is). Ezután még 10 percig magas lángon összefőzzük az egészet, majd tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 825
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dddori

Mióta szakács: 2014.08.14.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

raguleves, csirkeraguleves, tejszínes-tárkonyos csirkeraguleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

494
napraforgó olaj 1.5 dl
vöröshagyma 1 nagy fej
csirkemell filé 100 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zöldborsó 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
1 ek
ételízesítő 1 ek
víz 1.5 l
burgonya 3 db
tárkony 1 ek
főzőtejszín 30 ml
finomliszt 1 evőkanál
citromlé 1 citromból nyert