Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos csirkeraguleves gombával

Tárkonyos csirkeraguleves gombával
Tárkonyos csirkeraguleves gombával
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept ötletét egy ételízesítős reklámfüzetben láttam meg, de én nem használtam azt az ételízesítőt. A férjemnek nagyon ízlett, 3 napig ettük, mivel ennyire nem vagyunk nagyevők, de ízletes leves, bátran ajánlom mindenkinek.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, majd apróra vágjuk, és a gombát is szeleteljük fel.
  2. A zöldség zöldet és a tárkonyt vágjuk apróra.
  3. A vajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a gombát és a petrezselyemzöld felét. Keverjük meg, és pároljuk rövid ideig.
  4. A zöldségeket is tegyük hozzá, majd felöntjük 1 l vízzel, és a megmosott csirkeaprólékot tegyük a többihez. Ha szükséges, még tegyünk vizet hozzá. Ha a hús puhulni kezd, szórjuk bele a tárkonyt, és 1 tojásból liszttel, kevés sóval készítsünk galuskatésztát, és szaggatón szaggassuk a levesbe.
  5. Ha ez is elkészült, a tejfölt keverjük el a liszttel, mustárral és kevés főzőlével, majd habarjuk be vele a levest. 1/2 citrom levét csavarjuk bele. 2-3 percig forraljuk a levest, és zárjuk le a tűzhelyt alatta. Ételízesítővel lehet még ízesíteni.
  6. A frissen vágott petrezselyem másik felével megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 935
elküldve: 11
receptkönyvben: 120
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkeraguleves aprólékból, csirkeraguleves, gombás-tejszínes csirkeraguleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

656
csirkeaprólék 1 kg
gomba 15 dkg
fehérrépa 2 közepes db
tárkony 1 csokor
zeller 10 dkg
vaj 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
tejföl 2 dl
finomliszt 0.2 csapott ek
tojás 1 db
finomliszt 2 ek
0 ízlés szerint