Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos csirkeraguleves (gyors) 5.

Tárkonyos csirkeraguleves (gyors) 5.
Tárkonyos csirkeraguleves (gyors) 5.
95 perc / előkészület: 35 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám találta ezt a receptet is valahol a neten, de a forrásra már sajna nem emlékszik. Villámgyorsan elkészül, és izgalmas variációs lehetőség a sok húsleves után. Kisbabámnak én összeturmixolva adtam (15 hónapos).
Hogy mennyi citromlevet adjunk hozzá? Jó kérdés. Ez ízlés dolga, de mi úgy tapasztaltuk, hogy 1-2 citrom leve kell ekkora mennyiséghez. Számunkra ez pont kellemesen besavanyította a levest, de még nem volt az a vadul, ehetetlenül savanyú. Javaslom, legyünk óvatosak: még a tányérba kimert adaghoz is lehet bármikor kanalanként hozzátenni, de elvenni belőle...
A citromlé és a tárkony ennek a levesnek a lelke, óvatosan, odafigyelve bánjunk velük.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet alaposan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk, és félretesszük.
  2. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
  3. A zsírt megolvasztjuk a fazékban, rádobjuk az apróra vágott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megdinszteljük (én fedő alatt szoktam).
  4. Amikor a hagyma már üveges, rászórjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát is, enyhén megpirítjuk azt is.
  5. Mehet rá a kockákra vágott csirkemell is, amit teljes fehéredésig sütünk-párolunk a pecsenyezsírban. Szükség szerint időről-időre némi vizet (kávéscsészényit) is aláönthetünk, nehogy odakapjon. Legjobb ezt is fedő alatt végezni, hadd puhuljon a husika.
  6. Felöntjük vízzel és a főzőtejszínnel, hogy jól ellepje az egészet. (Én a főzőtejszínt csőrös kancsóba átöntöttem a dobozból, s langyos vízzel fokozatosan hígítgattam előbb, s csak ezután, állandó keverés mellett öntöttem a levesbe.)
  7. A lángot takarékra vesszük, s amíg fődögél a leves (fedő alatt!), megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk a burgonyát is.
  8. A krumplit és a mélyhűtött zöldségkeveréket is a leveshez adjuk, sózzuk, borsozzuk, a lángot közepesre vesszük (kerámialapos tűzhely esetén kissé nagyobbra), és hagyjuk főni.
  9. Amikor már minden majdnem puha benne, hozzáadhatjuk végre a tárkonyt is.
  10. Tálalás előtt öntjük bele a citromlét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 85 573
elküldve: 18
receptkönyvben: 927
elkészítve: 52/61
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gyors csirkeraguleves, tejszínes-tárkonyos csirkeleves zsírban pirított hagymás alappal

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

comite
comite / comite Wed, 2012-02-01 14:51

Elkészítettem én is és mondhatom, rég nem ettem ennyire zamatos, finom levest. Én az eredeti receptet használtam és mondhatom, hogy ez így is Isteni finom. Köszönet a receptért!

phoenix mum
phoenix mum Sat, 2012-01-21 14:53

Nagyon finom!sokszor csinálok ragukat de ez különösen ízlett.Mondjuk én a gombát is imádom ezért azzal készítettem el.Ez lett a kedvencünk!köszönjük!

Jucci
Jucci / Jucci Sun, 2011-10-30 10:33

Kedves Zit!
Már sokszor készítettem ilyen levest de mindig más recept alapján.Most a tied szerint készítettem és ez vált be a legjobban.Már csak így fogom készíteni.A kisfiam aki nemrég múlt egy éves nagyon szívesen falatozta,öröm volt nézni:-)Köszönöm a receptet!
Szép napot!
Üdv.:Jucci

Krissz1978
Krissz1978 Sat, 2011-10-22 08:18

Kedves zolzoler!
Van ebben a tejszínes dologban valami :) Viszont én használok főzőtejszínt a levesekhez....annyi különbséggel,hogy a végén adom hozzá és elkeverem 1-2 tojássárgájával. Ilyen esetben vigyázni kell, már a levest TILOS forralni!!!! Testesebb lesz a leveskénk :)

Üdv: Kriszta.

Zit
Zit / Zit Mon, 2011-03-14 09:23

Kedves Fagyi1 és vizilily, nagyon köszönöm a babérleveles 5letet! :-) Használni is fogom.

vizilily
vizilily Sat, 2011-03-12 20:47

  A babérlevél valóban jó hozzá. Én is szoktam beletenni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-12 20:15

Szia! főzés kezdetén dobj bele egy babérlevelet, nagyon jó ízt ad neki!

Erzsébet51
Erzsébet51 Wed, 2010-11-24 22:23

Próbáld ki burgonya helyett csirkemájjal,és joghurttal valami csodálatos.

Zit
Zit / Zit Wed, 2010-11-24 23:25

Mmm, Erzsike, Te tudsz valamit. Nagyon jól hangzik! :-)

Mokika
Mokika / Mokika Fri, 2010-03-19 09:40

Sziasztok! Én is alaplével engedem föl és a végén öntöm bele a tejszínt. Ja,és 1 gombakonzervet is teszek bele és a krumplit azt krumpligombóc formájában főzöm bele,mint levesbetét. Imádjuk,rengetegszer kell főznöm. És a citromlevet épp csak "megmutatom" neki,viszont az asztalra kiteszem és akkor mindenki ízlés szerint adagolhatja.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-02-10 19:05

Szia!
Próbáld ki,hogy a tejszínnel nem főzöd .A végén öntöd bele és ha forr egyet elzárod.
A zacskós habtejszín a legjobb (30%os),a főző tejszín inkább átvágás azért sűrű.
Ha kipróbálod így is még krémesebb lesz és nem lesz szemcsés sem,sőt még pár forinttal olcsóbb is.

üdv
zoli

Zit
Zit / Zit Wed, 2010-02-10 22:32

Szia Zoli! De aranyos vagy, köszönöm szépen a jó tanácsot! :-) Biztosan ki fogom próbálni.

323
csirkemell filé 70 dkg
kacsazsír 2 ek
sárgarépa 0.25 kg
zöldborsó 0.25 kg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citrom 2 db
burgonya 2 közepes db
tárkony 1 kk
főzőtejszín 3 dl