Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos csirkeraguleves vajgaluskával

Tárkonyos csirkeraguleves vajgaluskával
Tárkonyos csirkeraguleves vajgaluskával
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves kolléganőmtől kaptam egy adag kóstolót ebből a könnyű, ízletes és laktató levesből. Elkértem a receptjét, és ezt készítettem a vasárnapi ebédhez. Igaza volt, vajgaluskával mennyei!!!

hozzávalók / 6 adag

leveshez

vajgaluskához

ajánlat

Ha pikánsabban szeretjük, egy gondolatnyi ecetet keverjünk hozzá. Aki szereti a csirkeaprólékot, abból is elkészítheti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A répákat karikára vágjuk, a zellert és a gombát felkockázzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk. A csirkemellet tetszőleges darabokra vágjuk, a csirke felsőcombról lefejtjük a bőrt, és a húst szintén kisebb darabokra vágjuk. A csontot és bőrét szintén a húshoz tesszük. (A levesbe főzzük, és a végén kivesszük a kész levesből.)
  2. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt húst, és fehéredésig sütjük a hagymával. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket és az összezúzott fokhagymát, kevergetve összesütjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ekkor tesszük bele a citromkarikát, a zöldborsót és az ételízesítőt. Puhára főzzük. Amikor kész, forró vízzel felengedjük a kívánt sűrűségre. Ezután tesszük bele a tárkonyt.
  3. A tojást, a lisztet, olvasztott vajat összedolgozzuk nokedlitészta keménységűre, majd kanállal beleszaggatjuk a gyöngyöző levesbe.
  4. A kefirbe csomómentesen elkeverjük a lisztet. Amikor a galuskák feljöttek a a leves felszínére, behabarjuk vele a levest. Pár percig összeforraljuk, és hagyjuk hűlni, hogy az ízek teljesen összeérjenek. A kész levesből kivesszük a citromkarika maradékát, a csirkebőrt és a csontokat.
  5. Kellemes melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 6 575
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
379 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkeraguleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

295
csirkemell filé 20 dkg
csirke felsőcomb 2 db
sárgarépa 25 dkg
fehérrépa 15 dkg
zeller 5 dkg
zöldborsó 10 dkg
laskagomba 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 nagy db
citrom 2 g
bors 2 csipet
ételízesítő 2 teáskanál
0 ízlés szerint
kaukázusi kefir 2.5 dl
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
víz 2 l
tárkony 2 tk
tojás 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 3 dkg