Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos cukkinikrémleves

Tárkonyos cukkinikrémleves
Tárkonyos cukkinikrémleves
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Mari tejszínes cukkinilevesét alakítottam át egy kicsit a saját ízlésemre. Gyors, egyszerű és nagyon finom recept!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Hidegen is nagyon finom, ezért kánikulában is felfrissíti a szervezetet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, karikákra vágjuk, 1 kisebb cukkinit pedig kockákra, ezt félretesszük. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.
  2. Ezután rádobjuk a karikákra vágott cukkinit, és néhány percig fedő alatt pároljuk, majd ráöntjük a húslevest, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
  3. Összeturmixoljuk a levest, majd a kockára vágott cukkinit hozzáadjuk, és kb. 5 perc alatt puhára főzzük.
  4. Eközben a petrezselymet összevágjuk, majd a tárkonnyal és a szerecsendióval együtt belekeverjük a tejszínbe. A tűzről lehúzott leveshez keverjük a fűszeres tejszínt. Tovább már nem szabad főzni.
  5. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 24 793
elküldve: 20
receptkönyvben: 432
elkészítve: 29/34
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes cukkinileves, cukkini krémleves, tárkonyos tejszínes cukkini krémleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

130
cukkini 800 g
vöröshagyma 1 kis db
petrezselyem 1 csokor
tárkony 1 szál
tárkony 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
szárnyas alaplé 1 l
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint