Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos gombaraguleves

Tárkonyos gombaraguleves
Tárkonyos gombaraguleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept saját összeállítás. Több tejszínes gombaleves egyvelege. Férjem és jómagam ízlésére formálva.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A habaráshoz

A "csipkedett"-hez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leves: Vajon megpirítjuk a hagymát majd belerakjuk a vargányát.
  2. Felengedjük fél liter vízzel, belekerül a zúzott fokhagyma. Főzhetünk bele egy kis zellert, karalábét (az íze végett). Rakunk bele egy kis vegetát vagy leveskockát. 20 percig főzzük.
  3. Ezután bele kerül a szeletekre vágott champion gomba, majd a maradék 2,5 dl vizet is hozzáadjuk. Ekkor ízlés szerint fűszerezzük. 15 perc főzés után belerakjuk a csipkedettet, és nagyjából 5 percig főzzük.
  4. Habarás: 1 ek lisztet simára keverünk 2,5 dl tejszínnel, ebbe kerül bele 1 tk dijoni mustár és az 1 tk citromlé. Majd az így kapott egyveleggel behabarjuk levesünket.
  5. Végül még kap egy forralást, és tálalhatjuk is. :)
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 567
elküldve: 4
receptkönyvben: 153
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillagánizs

Mióta szakács: 2012.05.12.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes gombaleves, gombaleves kétféle gombából, habart gombaleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-05-20 09:09

Nagyon ízlett mindenkinek, köszönöm, máskor is készíteni fogom.
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

294
csiperkegomba 25 dkg
vargánya gomba 10 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
vaj 2 ek
alaplé 7.5 dl
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
fehér bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
főzőtejszín 2.5 dl
dijoni mustár 1 teáskanál
citromlé 1 teáskanál
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
1 csipet