Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos gombaraguleves galuskával

Tárkonyos gombaraguleves galuskával
Tárkonyos gombaraguleves galuskával
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor/sokféleképpen próbáltam már elkészíteni a gombalevest - talán ez vált be igazán. Szeretjük, mert tartalmas és kiadós is ebben a formában. Újabban nem pucolom meg a gombafejeket, csak alaposan megmosom, ettől karakteresebb lesz az íze, és benne maradnak a vitaminok. Én mindig lassú tűzön főzöm a leveseket, ezért kicsit macerás kivárni, de megéri szerintem. A galuska régi szerelmem, mindig szívesen fogyasztom, gyerekkoromban anyukámtól lestem, hogyan is kell jó galuskát készíteni: vágódeszka bevizezve, kicsit hígabb tészta alap, kés a levesbe beletéve, hogy ne ragadjon a tészta... :-) Ha nem akarunk sokat szőrözni a galuskával, maradék csipetke vagy akár eperlevél tészta is tökéletes hozzá. Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát letisztítjuk, apróra felkockázzuk, és az olajban üvegesre pirítjuk. A fűszerpaprikát hozzátesszük, és vizet adunk hozzá.
  2. A karajcsontot megmossuk, darabokra vágjuk, és beletesszük a levesbe a tisztított, vékony karikára vágott zöldségekkel együtt. Ha felfőtt, leszedjük a habját.
  3. Fűszerezzük, a sóból csak keveset teszünk bele egyenlőre.
  4. Hozzáadjuk a megmosott, apró szeletekre vágott gombát (a tönkjével együtt, nem pucoljuk, csak megmossuk).
  5. Ha a húsos csont megfőtt, beleszaggatjuk a galuskát, hozzáadjuk a petrezselymet, és behabarjuk.
  6. Készre sózzuk, és max. 5 percig lassú tűzön főzzük, majd tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 191
elküldve: 10
receptkönyvben: 259
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Wilson bá

Mióta szakács: 2013.01.16.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tárkonyos gombaleves, gombaleves csiperkéből, gombaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

327
vöröshagyma 2 közepes fej
napraforgó olaj 1 dl
csiperkegomba 50 dkg
karajcsont 50 dkg
fűszerpaprika 1 ek
tárkony 1 kk
ételízesítő 1 kávéskanál
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
petrezselyem 2 csokor
fehér bors 1 csipet
rétesliszt 1 púpozott ek
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
víz 2 l
tojás 1 db
rétesliszt 8 dkg
víz 1 teáskanál
1 csipet